Φοιτητές πανσπουδαστικής: Η κατάσταση είναι απλά απαράδεκτη
Οι φοιτητές της Πανσουδαστικής ΚΣ στον Φοιτητικό Σύλλογο Οικονομικού ΕΚΠΑ ενώνουν την φωνή τους με τους 28 φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, την Τετάρτη 10 Μάρτη στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο

Στο φοιτητικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Μαρτίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συμμετέχουν και οι φοιτητές της Πανσουδαστικής ΚΣ στον Φοιτητικό Σύλλογο του Οικονομικού του ΕΚΠΑ.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, η σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι φοιτητές της Οικονομικής Σχολής του ΕΚΠΑ είναι απλά απαράδεκτη. Αυτή τη στιγμή πάνω από 20 μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών, μεταξύ των οποίων μαθήματα κατεύθυνσης  αλλά και σημαντικά μαθήματα επιλογής δεν προσφέρονται ως αποτέλεσμα των ελλείψεων σε καθηγητές

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δαπανά 30 εκατομμύρια για Πανεπιστημιακή Αστυνομία στην προσπάθεια της να κλείσει τα στόματα των φοιτητών που διεκδικούν ανοιχτές σχολές και σπουδές στο ύψος των σημερινών αναγκών.

Η ανακοίνωση των φοιτητών

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΩΣ ΕΔΩ ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ

Η κατάσταση που επικρατεί στο τμήματα μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Να σημάνει συναγερμός σε όλους τους φοιτητές ΤΩΡΑ.

Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε οι φοιτητές του Οικονομικό, με πάνω από 20 μαθήματα να μην προσφέρονται από το πρόγραμμα σπουδών, μεταξύ των οποίων μαθήματα κατεύθυνσης  αλλά και σημαντικά μαθήματα επιλογής όπως Θεωρία Επιχειρησιακής Οργάνωσης, Οικονομική Ιστορία 20ου αι. (ή Ελληνική Ιστορία ΙΙ…έχουμε χάσει την μπάλα με τις αλλαγές πλέον!), Μηχανογραφημένη Λογιστική (Λογιστική IV)…και πολλά ακόμα που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 25% των συνολικών προσφερόμενων μαθημάτων του Τμήματος , ως αποτέλεσμα των ελλείψεων σε καθηγητές , είναι απλά απαράδεκτη !!!

Εκτός από τα μαθήματα όμως, ανενεργό για άλλη μια χρόνια παραμένει και το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής & Διδακτικής Επάρκειας και αυτό λόγω των τραγικών ελλείψεων διδακτικού προσωπικού.

Αλήθεια, που ακριβώς θα μάθουν οι αυριανοί λογιστές τα συστήματα μηχανογράφησης;; Πως θα εκπαιδευτεί η νέα γενιά οικονομολόγων για να μπορεί να διδάσκει;;; Πως μπορεί ένας νέος οικονομολόγος επιλέξει το επιστημονικό πεδίο που τον ενδιαφέρει, όταν δεν είναι καν σε θέση να το γνωρίζει;;;

Οι φοιτητές λοιπόν καλούμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη την δική μας και τον οικογένειάς μας, για να κυνηγάμε πανάκριβα μεταπτυχιακά, πιστοποιήσεις, σεμινάρια, για να καλύψουμε τα κενά που μας αφήνουν τα πετσοκομμένα προγράμματα σπουδών !!

Αυτό είναι το σύγχρονο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρία, που για να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και την λειτουργία του με όρους αγοράς, φορτώνει τα βάρη στους φοιτητές τους. Κοστολογεί τις δεξιότητες και τις γνώσεις μας με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό

Αυτό το πανεπιστήμιο έχουν φτιάξει μαζί όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας στο συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν τις σπουδές και την ανάγκη να μάθουμε την επιστήμη που έχουμε διαλέξει σαν χρυσορυχείο!!!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας την διαχρονική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων για την «αναβάθμιση της Τριτοβάθμιάς Εκπαίδευσης». Ο ΣΥΡΙΖΑ γενίκευσε τα διδακτά στα μεταπτυχιακά, η ΝΔ έφερε την εξίσωση Πανεπιστημίων – Κολλεγίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε στις πλάτες μας το πόρισμα Παρασκευόπουλου για την ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών, η ΝΔ το έκανε πράξη ιδρύοντας Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Η πολιτική τους μοιάζει σαν δύο σταγόνες νερό. Εμείς βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Μέσα σε μια νύχτα 30 εκατομμύρια για Πανεπιστημιακή Αστυνομία στην προσπάθεια τους να κλείσουν τα στόματα των φοιτητών που διεκδικούν ανοιχτές σχολές και σπουδές στο ύψος των σημερινών αναγκών. Αρνείται όπως πεισματικά και κυνικά σε οποιοδήποτε μέτρο για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όσες αστυνομικές δυνάμεις και αν φέρουν μέσα στις σχολές, όσα πορίσματα και αν βγάλουν για την ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών, εμείς δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις σπουδές και την ζωή με δικαιώματα!!

Καλούμε τους φοιτητές να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν τον Φοιτητικό Σύλλογο Οικονομικού, που με ευθύνη ΔΑΠ & ΠΑΣΠ όχι μόνο μένει θεατής απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών, αλλά στην περίπτωση του Νόμου Κεραμέως, χαιρετίζεται από την κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την ΔΑΠ.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους 28 φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, Τετάρτη 10 Μάρτη στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο

Προχωράμε σε κινητοποίηση στον Πρόεδρο του Τμήματος για τα προβλήματα της σχολής μας

Απαιτούμε:

• Γενναιά αύξηση της χρηματοδότησες των ιδρυμάτων και άμεσο κονδύλι για την κάλυψη των τρεχόντων ζητημάτων
  • Άμεση πρόσληψή όλου του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού, ειδικά για της ειδικότητες που έχουν κοπεί μαθήματα (πχ Λογιστικής)
  • Να ξεκινούν άμεσα όλα τα μαθήματα που έχουν κοπεί
  • Επαναλειτουργία του προγράμματος διδακτικής επάρκειας
  • Αξιοποίηση κτηρίων στην ιδιοκτησία του Πανεπιστήμιού για διδακτικές αίθουσες (Majestic)
  • Κυβέρνηση, Πανεπιστημιακές αρχές και Τμήμα, να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή φοιτητών, καθηγητών, εργαζομένων στην Σχολή
  • Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας

Εκλεγμένοι με την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ στον ΦΣ Οικονομικού

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών