Μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: Όχι στον νέο Νόμο για τα ΑΕΙ
Αντίθετοι με το νέο Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ δηλώνουν και τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο Νόμος Κεραμέως να μην εφαρμοστεί»

Το Κεντρικό Συμβούλιου του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κοινοποίησε την απόφαση της ανοικτής συνεδρίασης της 28ης Φεβρουαρίου.

Με την απόφαση αυτή γίνεται σαφές ότι τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ενάντια στην εφαρμογή του νέου Νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ και ζητούν να ανοίξουν ξανά τα Πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μέσω της ανακοίνωση τους, καλούν τη Σύγκλητο του Ιδρύματος να μην δεχτεί την αστυνόμευση και την καταστολή που προβλέπει το νέο Νομοσχέδιο και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λήψη των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων ώστε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με ασφάλεια, και να επιστρέψουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στις αίθουσες διδασκαλίας.

Επιπλέον τα μέλη ΔΕΠ τονίζουν πως σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους ΔΕΠ  θα διερευνήσουν τη δυνατότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας  για την αντισυνταγματικότητα του νέου Νόμου.

Η ανακοίνωση

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του Νόμου 4777/21 η επέμβαση δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη φοιτητικών συλλόγων, που κινητοποιήθηκαν για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια, για να επιστρέψουν στις σχολές τους και ταυτόχρονα για να απαιτήσουν την μη εφαρμογή του Νόμου, αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι η στόχευση του Νόμου δεν ήταν η πάταξη της ανομίας και παραβατικότητας που υπάρχει μέσα στα πανεπιστήμια, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση, αλλά το ίδιο το φοιτητικό κίνημα, όλοι/ες όσοι/ες αγωνίζονται ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια.

Όλες/οι αυτές/οί που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική μέσα στα πανεπιστήμια, πρυτανικές αρχές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν πλέον απέναντί τους μια σημαντική, οργανωμένη κι αποφασισμένη δύναμη: όλους/ες εμάς που έχουμε το δίκιο των αναγκών μας με το μέρος μας. Όλους/ες εμάς που δεν θα αφήσουμε να μας εμποδίσουν ούτε η καταστολή, ούτε η χειραγώγηση. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, και τους/τις  υπόλοιπους εργαζομένους στα πανεπιστήμια ώστε αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά.

Διαφωνούμε κάθετα με κάμερες και περιφράξεις, με κάρτες εισόδου, με επιτροπές ασφάλειας και προστασίας, με πειθαρχικά συμβούλια ενάντια στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας και την παρουσία οποιουδήποτε ειδικού σώματος φύλαξης μέσα στα πανεπιστήμια. Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ενώνοντας τη φωνή μας με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους Συλλόγους των Διοικητικών, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ, ώστε αυτός ο νόμος να μην εφαρμοστεί!

Καλούμε τα μέλη της Συγκλήτου αλλά και όλους/ες τους/τις συναδέλφους μας μέλη ΔΕΠ να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά και απόφαση για την εγκατάσταση καμερών, περιφράξεων, και καρτών εισόδου, για συγκρότηση και συμμετοχή  σε επιτροπές ασφάλειας και προστασίας. Καλούμε τους/τις συναδέλφους πρόεδρους, κοσμήτορες και κοσμητόρισσες να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε πειθαρχικά συμβούλια ενάντια στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, μέλη της Συγκλήτου, σας ζητάμε να μην ξεκινήσει η αστυνόμευση και καταστολή μέσα στο πανεπιστήμιο με την δική σας υπογραφή. Έχουμε όλοι και όλες χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ενάντια στα σχέδια αστυνόμευσης και καταστολής των φοιτητικών αγώνων. Σας καλούμε να μην υποβοηθήσετε ή να συμβάλετε στην υιοθέτηση μέτρων που υπονομεύουν το κλίμα ακαδημαϊκής ειρήνης, την ιδιωτικότητα, τις ελευθερίες και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα καλούμε τα μέλη της Συγκλήτου να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λήψη των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων ώστε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με ασφάλεια, και να επιστρέψουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στις αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης, να προβούν σε όλες τις ενέργειες ώστε όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας να αποκτήσουν την απαραίτητη ηλεκτρονική υποδομή για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Τα χρήματα για τις κάμερες να δοθούν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που δεν έχουν ψηφιακό εξοπλισμό. Η ψηφιακή πρόσβαση είναι ανύπαρκτη αν δεν ισχύει για όλες και όλους!

Ο Σύλλογός μας:

  • θα προχωρήσει σε κοινή σύσκεψη με Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου ώστε να συντονιστούμε ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου και για να διεκδικήσουμε από κοινού το ασφαλές άνοιγμα του πανεπιστημίου μας.
  • θα διερευνήσει σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους ΔΕΠ τη δυνατότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας  για την αντισυνταγματικότητα του νέου Νόμου.
  • θα απευθυνθεί στις τοπικές κοινωνίες, ενημερώνοντας τους κατοίκους των νησιών για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η καταστολή και αστυνόμευση μέσα στους  πανεπιστημιακούς χώρους στην καθημερινή ζωή όχι μόνο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των κατοίκων.
  • θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Ακαδημαϊκής Ελευθερίας με σκοπό την καταγραφή γεγονότων αστυνομικής βίας σε βάρος των φοιτητών και των φοιτητριών.
  • στηρίζει τις αγωνιστικές δυνάμεις από τον χώρο του πολιτισμού που αντιτάσσονται στην κυβερνητική πολιτική.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης...
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης