Νέα Σμύρνη – Φοιτητές: Αντί για μέτρα προστασίας η κυβέρνηση απαντά με εκφοβισμό
Nέα Σμύρνη: «Αντί για μέτρα προστασίας η κυβερνητική απάντηση είναι αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά» αναφέρουν οι φοιτητές

«Η κυβέρνηση έχει απόλυτη ευθύνη για την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού και της νεολαίας, για τις αποτρόπαιες  αστυνομικές επιθέσεις, προσαγωγές και διώξεις σε βάρος εργαζόμενων, φοιτητών που κινητοποιούνται και τώρα των κατοίκων της Νέας Σμύρνης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στη συνέχεια, προσθέτει: «Προσπαθεί να φορτώσει σε εμάς και τις οικογένειές μας τις ευθύνες για τη δική της αδιαφορία, την εξέλιξη της πανδημίας και να εξασφαλίσει σιωπηλή ανοχή στην πολιτική της. Για αυτό αντί για μέτρα προστασίας η κυβερνητική απάντηση είναι αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας και στρατιωτικού χαρακτήρα περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες».

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα προς όλου στις συγκεντρώσεις από κοινού με τα Εργατικά Σωματεία, τις Ενώσεις Αυταπασχολουμένων τους Συλλόγους Γυναικών 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και στα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 10 Μάρτη.

Η ανακοίνωση του ΜΑΣ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών:

Καταγγέλλουμε τις άγριες αστυνομικές επιθέσεις σε βάρος των κατοίκων της Νέας Σμύρνης το  μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής 7/3.

Η κυβέρνηση έχει απόλυτη ευθύνη για την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού και της νεολαίας, για τις αποτρόπαιες  αστυνομικές επιθέσεις, προσαγωγές και διώξεις σε βάρος εργαζόμενων, φοιτητών που κινητοποιούνται και τώρα των κατοίκων της Νέας Σμύρνης.

Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο πανδημίας, κλειστών Σχολών, βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας, αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, της ουσιαστικής θωράκισης του συστήματος Υγείας, της επίταξης του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν οι υγειονομικοί.

Προσπαθεί να φορτώσει σε εμάς και τις οικογένειές μας τις ευθύνες για τη δική της αδιαφορία, την εξέλιξη της πανδημίας και να εξασφαλίσει σιωπηλή ανοχή στην πολιτική της. Για αυτό αντί για μέτρα προστασίας η κυβερνητική απάντηση είναι αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας και στρατιωτικού χαρακτήρα περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες.

Η ένταση της καταστολής, η κρατική βία δε θα μας κλείσουν το στόμα! Η τρομοκρατία θα πάρει απάντηση!

Όλοι στις συγκεντρώσεις από κοινού με τα Εργατικά Σωματεία, τις Ενώσεις Αυταπασχολουμένων τους Συλλόγους Γυναικών 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Όλοι στα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 10 Μάρτη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

«Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου
«Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου
Διευθύντριες κάλεσαν την αστυνομία μέσα στο σχολείο χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς - Τι καταγγέλλει η Ένωση Γονέων του Δήμου Περιστερίου -...
«Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου
ΕΛΜΕ Αργολίδας: Διαδικτυακή εκδήλωση για την τηλεκπαίδευση σήμερα
ΕΛΜΕ Αργολίδας: Διαδικτυακή εκδήλωση για την τηλεκπαίδευση σήμερα
Η εκδήλωση της ΕΛΜΕ Αργολίδας για την τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 - Ο σύνδεσμος για να την παρακολουθήσετε
ΕΛΜΕ Αργολίδας: Διαδικτυακή εκδήλωση για την τηλεκπαίδευση σήμερα
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
«ΤΩΡΑ μόνιμες προσλήψεις, πάνω από 10.500 & νέος κύκλος προκηρύξεων στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση», ζητά το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα