Επίδομα συνοδού ΚΕΠΑ: Η άγνωστη παροχή που αυξάνει τη σύνταξη

Ανακοινώσεις 0

Υποψήφιοι διδάκτορες συλλέγουν υπογραφές για την καταστολή στο ΑΠΘ

Υπογραφή συλλογικής σύμβασης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Υποψήφιων Διδακτόρων και Διδακτορισσών πανεπιστημίων της χώρας για το όργιο κρατικής καταστολής και τις συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών στο Α.Π.Θ μαζί με τη συλλογή υπογραφών που τρέχει ακόμα.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Υποψ. Διδακτόρων και Διδακτορισσών για το όργιο κρατικής καταστολής και τις συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών στο Α.Π.Θ.

Για ακόμη μια φορά, στις 22 Φεβρουαρίου, γίναμε μάρτυρες της ωμής και απρόκλητης βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά φοιτητών και φοιτητριών, η οποία έλαβε χώρα έπειτα από έκκληση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του Α.Π.Θ., Νίκο Παπαϊωάννου. Τέτοια γεγονότα δείχνουν όχι μόνο το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και τους ευρύτερους ιδεολογικούς στόχους και τις επιδιώξεις του αντιδραστικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη με τον τραγικά ειρωνικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις»

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως με κάθε τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει σιωπητήριο, εντείνοντας την κρατική καταστολή ενάντια σε όσους και όσες αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στις πολιτικές που υποβαθμίζουν διαρκώς το δημόσιο Πανεπιστήμιο. 

Ως υποψήφιοι διδάκτορες και υποψήφιες διδακτόρισσες, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε την επιβολή του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Ως εκ τούτου απαιτούμε την άμεση άρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών και την απαλλαγή των συλληφθέντων φοιτητών/φοιτητριών από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και στηρίζουμε τον αγώνα τους.    

Οι υπογραφές για συναδέλφους/ισσες Υπ.Διδάκτορες/ισσες συνεχίζονται εδώ: 

https://docs.google.com/document/d/1wzJxN-w41gOb2bdgeY6bTD684Cl239b62pbhbXmbe6A/edit?usp=sharing

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις