Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί: Καταγγελία για την καταστολή στο ΑΠΘ
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» καταγγέλλει τη βίαιη αστυνομική παρέμβαση στο ΑΠΘ

Την άγρια καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος φοιτητών καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΑΠΘ.

«Δεν είναι η πάταξη της παρανομίας, αλλά η φίμωση των διεκδικήσεων του φοιτητικού κινήματος τόσο για την επαναλειτουργία των σχολών όσο και συνολικά για σπουδές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών», σχολιάζει σχετικά.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ, μετά από κάλεσμα της πρυτανείας. Επιτέθηκαν, χτύπησαν τους φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί,  για να διαμαρτυρηθούν για τον νέο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και για να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές τους. Συνέλαβαν αρκετούς στοχοποιώντας μάλιστα και εκλεγμένους συνδικαλιστές φοιτητές.

Ο σύλλογος μας καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης με την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ποιος είναι ο λόγος που  η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει την αστυνομία μέσα σε στις σχολές, και όχι τους φοιτητές που είναι αποκλεισμένοι από αυτές εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο.

Δεν είναι η πάταξη της παρανομίας, αλλά η φίμωση των διεκδικήσεων του φοιτητικού κινήματος τόσο για την επαναλειτουργία των σχολών όσο και συνολικά για σπουδές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Από τη μία μεριά, χιλιάδες φοιτητές, γονείς και εργαζόμενοι αγωνίζονται:

  • Για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

  • Να  ανοίξουν οι σχολές με εξασφάλιση περισσότερων χώρων διδασκαλίας, να προσληφθεί το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό, να εξασφαλιστεί απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

  • Να αποσυρθεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Από την άλλη, η κυβέρνηση επιδιώκει ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα διακινούνται ελεύθερα   οι αντιλήψεις της αγοράς και οι επιταγές των εταιρειών, γι’ αυτό και εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία.

Τεράστιες ευθύνες έχουν οι Πρυτανικές αρχές. Την ώρα που αρνούνται να συναντήσουν τους φοιτητές για να συζητήσουν τα φλέγοντα προβλήματά τους, βάζουν τα ΜΑΤ να σταματήσουν δια ροπάλου το δίκαιο αγώνα των παιδιών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Στηρίζουμε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, 13:00 στα Προπύλαια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
«Το θεωρώ μάλλον πρόωρο να συζητάμε για εμβολιασμό παιδιών ή εφήβων», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών...
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία