Εκπαιδευτικοί: Τρία ευρώ παράβολο... Τρία χρόνια ανεργία
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου του ΑΣΕΠ

Στις 8-1-2021, Παρασκευή, Πανελλαδική Ημέρα δράσης της Επιτροπής Αγώνα των Απορριφθέντων Εκπ/ών λόγω παραβόλου, έδωσε μια πολύ αισιόδοξη και δυναμική παρουσία σε Υπουργεία και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Μέλη της Επιτροπής βροντοφώναξαν από πολλά μέρη της χώρας ότι «δεν θα σταματήσουμε, αν δεν δικαιωθούμε», «δώστε  λύση τώρα». Μαζί τους βρέθηκαν, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, δεκάδες ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους  και είμαστε περήφανοι που πολλοί απορριφθέντες σήκωσαν το κεφάλι τους ψηλά και διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στην εργασία, που τόσο άδικα και παράλογα τους το στέρησε η εν λόγω κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα:

α) Στην Αθήνα μέλη της Επιτροπής αγωνα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ με τη συνδρομή σωματείων. Ο Αξιωματικός αστυνομίας ενημέρωσε ότι η Γραμματέας κ. Γκίκα θα δεχτεί  2 εκπροσώπους. Με συνοδεία αστυνομίας και έλεγχο άτυπη διμελής επιτροπή έφτασε στο γραφείο της κα Γκίκα, γ.γ. του Υπουργείου. Ωστόσο με προτοφανή εμπαιγμό εκπρόσωποι του Υπουργείου προφασίστηκαν τελικά τηλεδιάσκεψη και αυτή δεν παρεστει στη συνάντηση. Η αντιπροσωπεία ζήτησε επιτακτικά συνάντηση με την Υπουργό Κεραμεως και τον διευθυντή κ. Τάκη Παρασκευόπουλο μιας και η νέα υφυπουργός μόλις ανέλαβε καθήκοντα και υπεύθυνος γραφείου της Υπουργού δήλωσε πως η οδηγία ήταν αρνητική. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτηθηκαν για τον εμπαιγμό και την απόρριψη με την προειδοποίηση ότι χιλιάδες απορριφθέντες θα ενημερωθούν για την αντιμετώπιση και αρνήθηκαν να επιδοσουν την επιστολή και τα ψηφίσματα στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως πάρα μόνο στο Πρωτόκολλο της Υπουργού γεγονός που έγινε δεκτό ενώ απαιτηθηκε αφού λάβει γνώση των εγγράφων η Υπουργός και να υπάρξει ενημερωση των απορριφθέντων.

β) Στην Θεσσαλονίκη μέλη της Επιτροπής με εκπροσώπους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διευθύντρια του Υπουργού, η οποία ενημερώθηκε για το πρόβλημά μας, αν και το γνώριζε ήδη. Μας διαβεβαίωσε ότι θα το μεταβιβάσει στον Υπουργό και για μία ακόμα φορά μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταθέτοντας την ευθύνη αλλού. Εμείς από τη μεριά μας, απαιτήσαμε να βρεθεί άμεσα λύση, καταθέσαμε τα αιτήματα μας και δηλώσαμε ξεκάθαρα πως περιμένουμε να ψηφίσουν τροπολογία που θα μας δικαιώνει. Στο πλευρό της Επιτροπής βρέθηκε συμπαραστάτης ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γ. Δελής.

γ) Στον Βόλο, μέλη της Επιτροπής  κατέθεσαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το ψήφισμα. Ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πολιτικό γραφείο της κ. Μακρή στον Βόλο και στείλανε mail με τα αιτήματα μας. Ζητήσαν συνάντηση με την υφυπουργό και περιμένουνε απάντηση. Το ψήφισμα θα προωθηθεί και στους υπόλοιπους βουλευτές της Μαγνησίας.

δ) Στα Ιωάννινα μέλη της επιτροπής πήγανε στην Περιφερεική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου αφού πρωτοκολλήθηκαν τα αιτήματά μας,  ο περιφερειακός Διευθυντής μας διαβεβαίωσε ότι σε τηλεδιάσκεψη με τους Υπουργούς θα αναφέρει το ζήτημά μας.

ε) Στο Ηράκλειο της Κρήτης μέλη της Επιτροπής μαζί με μέλη του ΣΕΠΕ Ηρακλείου, παραδόσανε τα σχετικά κείμενα για να πρωτοκολληθούν στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας, ο οποίος δήλωσε ότι θα το πράξει άμεσα.

στ) Στα Χανιά μέλη της Επιτροπής, μαζί με μέλος  του ΣΕΠΕ βρέθηκαν στη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έθεσαν στη Διευθύντρια Εκ/σης τα αιτήματά  μας με θετική ανταπόκριση και πρωτοκολληθηκαν. Αντίθετα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν τους δέχτηκε ο Διευθυντής και με δυσκολία πρωτοκόλλησαν τα αιτήματά μας.

η) Στη Σάμο, λόγω σεισμού οι Διευθύνσεις δουλεύουν με τηλεργασία, καθώς έχει κριθεί ακατάλληλο το κτήριο τους, και προωθήσαμε ηλεκτρονικά τα αιτήματα μας.

θ) Στην Τρίπολη μέλος της Επιτροπής κατέθεσε τα αιτήματά μας στους διευθυντές Α' βαθμιας και Β'βαθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας. Απάντησαν πως στέκονται στο πλευρό μας και αναγνωρίζουν την αδικία που μας άφησε εκτός πινάκων για τον λόγο της μη καταβολής παραβόλου.

ι) Στη Σπάρτη στάλθηκαν τα αιτήματά μας ηλεκτρονικά και έλαβαν αρ. πρωτοκόλλου από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γιατί δε μας επιτράπηκε να βρεθούμε εκεί δια ζώσης, παρ' όλα αυτά επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς  και δεσμεύτηκαν  να προωθηθεί το αίτημά μας.

κ) Στη Μυτιλήνη,στο Ναύπλιο και στην Αλεξανδρούπολη κατατέθηκαν τα αιτήματα μας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, πρωτοκολλήθηκαν και θα προωθηθούν στον Υπουργείο Παιδείας.

Ενόψη, λοιπόν, του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες απαιτούμε να ενταχθεί και να ψηφιστεί τροπολογία που να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα μας.

screenshot_5.png

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους αξιολογικούς πίνακες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά.
  • Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ.
  • Ζητάμε άμεση ψήφιση τροπολογίας για την ένταξη όλων των απορριφθέντων της 1ΓΕ/2019,2ΓΕ/2019,1ΕΑ/2019,2ΕΑ/2019,3ΕΑ/2019,1ΓΤ/2020 λόγω παραβόλου στους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί έχουμε αποδείξει εδώ και μήνες ότι δεν το βάζουμε κάτω! Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο εν έτει 2021! Δουλειά για τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικούς για τους μαθητές μας! Δεν πάμε βήμα πίσω από τις πραγματικές μας ανάγκες!


Σας κοινοποιούμε και την δράση μιας συναδέλφισσας απορριφθείσσας  από τη Σάμο, της Ασπασίας Τσαλαπατάνη.  

Κύριοι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ καλή χρονιά από τη Σάμο.

Για εμάς δυστυχώς δε θα είναι όπως την περιμέναμε. 

Η μαμά μου που είναι εδώ και 10 χρόνια αναπληρώτρια νηπιαγωγός, έμεινε άνεργη για ένα παράβολο. 
Έτσι αναγκάστηκε να με πάρει και να φύγουμε στην Αθήνα για να δουλέψει. Μακρια από το μπαμπά μου, το σπίτι μου και τους φίλους μου...
Σας παρακαλώ λύστε το πρόβλημα, γιατί φετος υπάρχουν χιλιάδες παιδάκια σαν κι εμένα που έχουν άνεργους γονείς για 3 ΕΥΡΩ! 

Αυτά θα έλεγα αν ήξερα να μιλάω, αλλά είμαι μόνο 21 μηνών.

Είμαι η Μαριάνθη.
                                                      

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οικονομικά
Πού οδεύει η Οικονομική Επιστήμη;
Σε μια εποχή όπου η ανεργία μαστίζει την κοινωνία και οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, η προσέγγιση...
Πού οδεύει η Οικονομική Επιστήμη;
καυσωνασ
Καιρός: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα- Αυτές είναι οι 10 περιοχές θα κάνουν ρεκόρ ζέστης
«Καμίνι» η χώρα- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα με 43αρια και αφρικανική σκόνη
Καιρός: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα- Αυτές είναι οι 10 περιοχές θα κάνουν ρεκόρ ζέστης
poseidonos
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να...
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου