Απορριφθέντες εκπαιδευτικοί: Η μη πληρωμή των 3€ δεν έγινε με δόλο
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που απορρίφθηκαν από τους πίνακες του ΑΣΕΠ λόγω του παραβόλου των τριών ευρώ και καλεί σε κινητοποίηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού  στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που απορρίφθηκαν από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ λόγω του παραβόλου και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στην παρέμβαση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, στις 14:00

Περίπου 10.000 συνάδελφοι/-ισσές μας αδιόριστοι/-ες εκπαιδευτικοί κρίθηκαν απορριπτέοι από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ για πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή.

Η μη καταβολή του παράβολου των τριών ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν έγινε με δόλο, τους αποκλείει από την εργασία για τρία έτη με βάση τον νόμο 4589/2019 (προσοντολόγιο).

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ως συνέπεια των ασαφών οδηγιών του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και ως αποτέλεσμα των συνεπειών της εφαρμογής του ν. 4589/2019 (προσοντολόγιο) με τον οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι ως σωματείο και ως εκπαιδευτικό κίνημα και ζητούμε την άμεση απόσυρσή του και αντικατάστασή του με σύστημα διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πτυχίο (έτος λήψης πτυχίου) και στην προϋπηρεσία.

Παρόλα αυτά στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ο αποκλεισμός τους και η αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία για το ευτελές ποσό των 3 (τριών) ευρώ (καταγγέλλουμε το γεγονός ότι χρειάζεται με βάση το νόμο και η πληρωμή παράβολου αξίας 3 ευρώ για να συμμετέχουν στις διαδικασίες διορισμού τους χιλιάδες συνάδελφοι που καλούνται να πληρώσουν κι από πάνω για να καταθέσουν μια αίτηση για διορισμό τους στο Δημόσιο Σχολείο που τόσα χρόνια υπηρετούν, γεγονός που πρέπει να αλλάξει), το οποίο δεν πληρώθηκε από ανθρώπινο λάθος εξοντώνει νέους/-ες συναδέλφους/-ισσες οι οποίοι/-ες εργάζονται ή εργάστηκαν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα Δημόσια Σχολεία και έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματά τους.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας  επιλέγει συστηματικά να μην επιλύει αυτή την αδικία. Η ανεργία έχει δυσχεράνει τη ζωή των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών που με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν από το δικαίωμα στην εργασία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βιοποριστούν εκείνοι και οι οικογένειές τους. Τόσα χρόνια πολλοί από αυτούς αναπλήρωναν τους εαυτούς τους σε όλη την Επικράτεια, δίνοντας τα μέγιστα στη Δημόσια Εκπαίδευση και τώρα εμπαίζονται, πετώντας την ευθύνη για την κατάστασή τους σαν το μπαλάκι από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ και τούμπαλιν. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης η επίλυση του προβλήματός τους. Η κυβέρνηση μπόρεσε σε μία νύχτα να θεσπίσει την πρόσληψη τριμηνιτών αναπληρωτών και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει μία λύση στο πρόβλημα, για το οποίο η ίδια ευθύνεται.

Την ώρα, λοιπόν, που η κατάσταση στην χώρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, λόγω κορωνοϊού,   είναι περισσότερο από ποτέ φανερά τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που προϋπήρχαν και έρχονται τώρα να προστεθούν στους χιλιάδες συναδέλφους, που είτε νοσούν είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι: Για ποιο λόγο δε λύνουν το θέμα του παράβολου, ώστε να στελεχωθούν και με αυτούς τους συναδέλφους οι εκπαιδευτικές μονάδες; Για ποιο λόγο δε γίνονται μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός;

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων/-ισσών – που εκ παραδρομής δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ – στους πίνακες κατάταξης αίροντας τον  αποκλεισμό τους (ουσιαστική απόλυση) από την εργασία τους.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να δώσει λύση στο ζήτημα των 12.000 και πλέον συναδέλφων που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών λόγω παράβολου! Πλέον τίθεται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης!! Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια! Να εκμεταλλευτεί έστω και τώρα τον χρόνο που της δίνει ο κόσμος για να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία!

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Η καλύτερη πρόληψη είναι η πρόσληψη. Δώστε άμεσα λύση.

Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παράβολου στους πίνακες αναπληρωτών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά αλλά και να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς - Καμία/κανένας αποκλεισμένος λόγω παράβολου, μη εξομοίωσης ή τυχαίων διαδικαστικών, γραφειοκρατικών λαθών. Ήδη έχουν χαθεί τέσσερις μήνες. Κατάργηση του ν. 4589/2019 (προσοντολόγιο) και αντικατάστασή του με σύστημα διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πτυχίο (έτος λήψης πτυχίου) και στην προϋπηρεσία με σύνταξη των πινάκων με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και χωρίς παράβολα (οι οποίοι πίνακες μπορούν να υποβάλλονται στον ΑΣΕΠ από το ΥΠΑΙΘ χωρίς να εμπλέκονται οι εγγεγραμμένοι σε δοσοληψίες με τον ΑΣΕΠ). Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Κατάργηση του θεσμού της τρίμηνης σύμβασης και των τοπικών προσλήψεων από τους Δ/ντές Εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ στηρίζει και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στην παρέμβαση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, στις 14:00

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Ο ΟΟΣΑ προτείνει την άρση της μονιμότητας, το ΥΠΑΙΘ μεθοδεύει

Κεραμέως: Υπο συζήτηση οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια

Τέλος τα δωρεάν σχολικά βιβλία; Από την υπουργό της φωτοτυπίας στην υπουργό της κάμερας!

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία - Η πιθανή ημερομηνία

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ