Εκπαιδευτικοί: Η Κεραμέως δεν μας δέχτηκε
Έμειναν άνεργοι 12.000 εκπαιδευτικοί

Η ηγεσία του Υπουργείου αρνήθηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνας για άλλη μια φορά, όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη» για την κινητοποίηση στις 8 Ιανουαρίου, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ο Προϊστάμενος δεν θέλησε να τους συναντήσει, ενώ δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τους δεχτεί η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν τις κυβερνήσεις και το υπουργείο Παιδείας για το παράβολο των 3 ευρώ για την ένταξη στους πίνακες του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να μένουν άνεργοι 12.000 εκπαιδευτικοί.

asfaleia.jpg

Η ανακοίνωση για την κινητοποίηση στις 8 Ιανουαρίου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» για την κινητοποίηση στις 8 Ιανουαρίου, στο υπουργείο Παιδείας:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 3 €!

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η Παράσταση Διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Απορριφθέντων λόγω παραβόλου στο Υπουργείο Παιδείας, την οποία στήριξαν αρκετοί ΣΥΛΛΟΓΟΙ κι ΕΛΜΕ και ο Σύλλογός μας  «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» απαιτώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, για να λυθεί οριστικά το ζήτημα που οδηγεί στην ανεργία 12000 εκπαιδευτικούς!

Η ηγεσία του Υπουργείου αρνήθηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνας για άλλη μια φορά, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επανένταξη των συναδέλφων στους πίνακες διορισμού του ΑΣΕΠ. Είναι μάλιστα ενδεικτική η απάντηση που έλαβε η αντιπροσωπεία από εκπροσώπους του Υπουργείου οι οποίοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις των συναδέλφων που ζήτησαν τη συνάντηση, είπαν ξεκάθαρα ότι ο Προϊστάμενος δεν θέλει να τους συναντήσει ενώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τους δεχτεί η Υπουργός. 

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που έχει κάνει τους απορριφθέντες μπαλάκι ανάμεσα σε υπουργεία, που όλο αυτό το διάστημα προτιμά να περνά μια σειρά μέτρα για την εκπαίδευση και δε δίνει λύση στο ζήτημα, τη στιγμή που λόγω και της πανδημίας πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα και να προσληφθούν εκπαιδευτικοί για να μείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή!

Υπενθυμίζουμε ότι την ευθύνη για τη συγκεκριμένη διαδικασία καταβολής του παράβολου την έχουν οι κυβερνήσεις και το υπ. Παιδείας με το σύστημα υποβολής των δικαιολογητικών που έχουν φτιάξει!

Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός προς τους συναδέλφους μας και να δοθεί τώρα λύση! Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, ώσπου να δώσουν λύση στο ζήτημα. Είναι τραγικό για ένα παράβολο 3 € να μένουν άνεργοι 12.000 εκπαιδευτικοί!

Κανένας μας δεν περισσεύει! Τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών !!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...