Οικονομική Ολυμπιάδα για μαθητές: Ξεκίνησαν οι εγγραφές
Ξεκίνησαν οι εγγραφές σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό οικονομικών για μαθητές και μαθήτριες λυκείου στην Οικονομική Ολυμπιάδα - Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με έπαθλα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό οικονομικών για μαθητές και μαθήτριες λυκείου στην Οικονομική Ολυμπιάδα. 

Οι εγγραφές των λυκείων όλης της χώρας στον πανελλήνιο διαγωνισμό οικονομικών της Οικονομικής Ολυμπιάδας, που αφορά μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων, έχουν ξεκινήσει και θα παραμείνουν ανοιχτές έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή των σχολείων τους στον διαγωνισμό και να αναλάβουν ρόλο συντονιστή για τον πρώτο γύρο, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εγγραφής που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Οικονομικής Ολυμπιάδας

Στον φετινό διαγωνισμό έχουν ήδη εγγραφεί περισσότερα από 60 λύκεια από ολόκληρη την Ελλάδα ενώ ο διαγωνισμός τελείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  και με τη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όσοι καθηγητές ενδιαφέρονται, μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση της Οικονομικής Ολυμπιάδας που πραγματοποιείται την τρέχουσα εβδομάδα από την οργανωτική ομάδα του διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση είναι διαθέσιμες εδώ. 

Διαγωνισμός - Έπαθλα

Ο διαγωνισμός της Οικονομικής Ολυμπιάδας διοργανώνεται σε τέσσερα σκέλη:
1. Τον σχολικό γύρο
2. Τον περιφερειακό γύρο
3. Τον εθνικό τελικό, και τέλος
4. Τον διεθνή τελικό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δομή του διαγωνισμού, και τη δομή και το περιεχόμενο των εξετάσεων ανά γύρο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. 

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με έπαθλα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Σε όλους τους συμμετέχοντες του τελικού γύρου θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία διάκρισης ενώ οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις θα προκριθούν στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Διοργανωτές - Στόχοι

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται στην Ελλάδα από το ΚΕΦίΜ σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού.

Στην Επιστημονική Επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στην επιστημονική επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας συμμετέχουν: 

  • Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).  
  • Σωτήρης Γεωργανάς, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο City, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. 
  • Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  
  • Γεώργιος Αρχόντας, διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Οικονομικής Θεωρίας, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΦίΜ - Μάρκος Δραγούμης. 
  • Χαρά Ξάνθη, Διδάκτωρ Δημόσιων Οικονομικών, οικονομολόγος εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης. 
  • Άρης Νότης, οικονομολόγος εκπαιδευτικός, αρχισυντάκτης του Περιοδικού Ξενοφών για την Οικονομική Επιστήμη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τακτικό μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στις νέες και τους νέους στη χώρα μας, έτσι ώστε αυτοί να διαχειρίζονται καλύτερα τα προσωπικά τους οικονομικά ζητήματα, να κατανοούν τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας, και να προετοιμαστούν για την αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά τους στις δημόσιες υποθέσεις.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Project Manager της Οικονομικής Ολυμπιάδας: Κωνσταντίνος Σαραβάκος | [email protected] | στ. 210 52 38 373 | κιν. 697 8531 341

Το ΚΕΦίΜ είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός και το έργο του περιλαμβάνει ερευνητικά προγράμματα, εκδόσεις και εκδηλώσεις που έχουν ως επίκεντρο την αύξηση της ατομικής ελευθερίας για κάθε πολίτη. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Κατάλαβα ότι είναι νεκρή όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί»
Ο σύζυγος της 20χρονης επισκέφθηκε το σπίτι τους - Μίλησε για το πότε συνειδητοποίησε πως η σύζυγός του ήταν νεκρή
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Κατάλαβα ότι είναι νεκρή όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί»
kerameos
Κεραμέως: 5 άξονες για το σχολείο πολλαπλών γνώσεων και των δεξιοτήτων
Ήπιες ψηφιακές δεξιότητες, αξιολόγηση και σύνδεση με την αγορά εργασίας. Αυτοί είναι ορισμένοι από τους βασικούς άξονες της μεταρρυθμιστικής...
Κεραμέως: 5 άξονες για το σχολείο πολλαπλών γνώσεων και των δεξιοτήτων
ΙΕΚ: Προτάσεις ΣΒΕ για νέες ειδικότητες που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία
Συνάντηση της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Δρα Γ. Βούτσινο
ΙΕΚ: Προτάσεις ΣΒΕ για νέες ειδικότητες που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία
ανοικτά σχολεία αίθουσα
ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Κινητοποιήσεις για τα πειραματικά σχολεία
Σε κινητοποίηση για τη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά καθώς και για τον εξοβελισμό της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο προχώρησαν οι...
ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Κινητοποιήσεις για τα πειραματικά σχολεία