Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η υποβολή ενδιαφέροντος συμμετοχής από τους μαθητές, θα γίνει ηλεκτρονικά, το χρονικό διάστημα από 21/12/2020 μέχρι 24/01/2021.

Ο  2ος μαθητικός διαγωνισμός στα οικονομικά «ΕΡΜΗΣ», για μαθητές γ’ λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, πραγματοποιείται από το ΟΠΑ - οικονομικό πανεπιστήμιου Αθήνας, με αφορμή και τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυσή του.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού πραγματοποιείται σε συνεργασία με το οικονομικό επιμελητήριο Ελλάδας, και την ένωση οικονομολόγων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και έχει την έγκριση του υπουργείου παιδείας.

Σκοπός του διαγωνισμού

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να καθιερωθεί ένας ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές λυκείου στην ελληνική επικράτεια για να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και να δώσουμε κίνητρα στην νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση  για τις οικονομικές εξελίξεις.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα εξετάζονται στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως προσδιορίζεται από την σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία του Λυκείου.

Ο διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ», θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις.

Η α’ φάση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά με την από απόσταση μέθοδο το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00-19:00. Σε αυτή την διαδικασία θα πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές της γ’ λυκείου που θα δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό. Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους συμμετέχοντες από την υποχρέωση μετάβασης και παρουσίας στις αίθουσες των εξετάσεων.

Η β’ φάση θα γίνει το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 και ώρα 09:00-12:00, όπου θα λάβουν μέρος μόνο οι 300 πρώτοι επιτυχόντες - διακριθέντες της Α’ φάσης του Διαγωνισμού.  Η β’ Φάση προγραμματίζεται να γίνει με φυσική παρουσία στους χώρους του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έχουν ομαλοποιηθεί οι συνθήκες μετακίνησης και παρουσίας. Τα έξοδα μετακίνησης της β΄ φάσης βαρύνουν αποκλειστικά τον διαγωνιζόμενο, δηλαδή χωρίς δαπάνη για το δημόσιο ή για το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η υποβολή ενδιαφέροντος συμμετοχής από τους μαθητές, θα γίνει ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του διαγωνισμού, το χρονικό διάστημα από 21/12/2020 μέχρι 24/01/2021.

Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2108203369, Χριστίνα Βάγγη, υπεύθυνη επικοινωνίας, [email protected] και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diagonismos.ermis.aueb.gr

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κρούσματα αττική ερμού
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
Δραματική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη του ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
eody test koronoios
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον - Δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς...
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Αναλυτικά οι αυξήσεις που περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
sxoleia koronoios
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)
Αναλυτικά το ΦΕΚ για το τι ισχύει μέχρι 31 Ιανουαρίου σε σχολεία, ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)