To ΠΑΔΑ τιμά τον «Φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου» Αριστοτέλη Σαρρηκώστα
Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας αποτύπωσε φωτογραφικά τα γεγονότα πριν, κατά την διάρκεια και μετά την εισβολή του τανκ στις 17 Νοέμβρη 1973

Οι φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα μαζί με το φιλμ του Ολλανδού δημοσιογράφου Albert Coerant με την διανομή τους μέσω του πρακτορείου Associated Press σε όλο τον κόσμο, ανέτρεψαν το «αφήγημα» της Χούντας ότι «στο Πολυτεχνείο δεν έγινε τίποτα σπουδαίο» και ξεσήκωσαν την διεθνή κοινή γνώμη!

Στην Πανεπιστημιούπολη ΄Αλσους Αιγάλεω, σε μία ιδιαίτερα λιτή συνάντηση, λόγω των συνθηκών της αποστασιοποίησης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τίμησε τον «Φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου» Αριστοτέλη Σαρρηκώστα για την προσφορά του στην ενημέρωση της Διεθνούς Κοινής Γνώμης για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73.

Ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ ανταπέδωσε την τιμή χαρίζοντας στον Πρύτανη του ΠΑΔΑ Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου του «Ζην Επικινδύνως».

Ο Πρύτανης και ο βραβευθείς φωτορεπόρτερ παρακολούθησαν τo video του Επ. Καθηγητή Ν. Αποστολόπουλου του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών με θέμα «Νοέμβρης 1973» που είναι αφιερωμένο στην 47η Επέτειο της Φοιτητικής Εξέγερσης και περιλαμβάνει on camera αφήγηση του Αρ. Σαρρηκώστα, πλαισιωμένη με φωτογραφικά και ηχογραφημένα ντοκουμέντα της εποχής και απαγγελίες από μέλη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου και από τον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο Καρίκα.

Ο Αρ. Σαρρηκώστας αποτύπωσε φωτογραφικά τα γεγονότα πριν, κατά την διάρκεια και μετά την εισβολή του τανκ στις 17 Νοέμβρη 1973! Οι φωτογραφίες αυτές μαζί με το φιλμ του Ολλανδού δημοσιογράφου Albert Coerant με την διανομή τους μέσω του πρακτορείου Associated Press σε όλο τον κόσμο, ανέτρεψαν το «αφήγημα» της Χούντας ότι «στο Πολυτεχνείο δεν έγινε τίποτα σπουδαίο» και ξεσήκωσαν την διεθνή κοινή γνώμη!

Φωτογραφία: Ευτ.Περιβολάρη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της