To ΠΑΔΑ τιμά τον «Φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου» Αριστοτέλη Σαρρηκώστα
Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας αποτύπωσε φωτογραφικά τα γεγονότα πριν, κατά την διάρκεια και μετά την εισβολή του τανκ στις 17 Νοέμβρη 1973

Οι φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα μαζί με το φιλμ του Ολλανδού δημοσιογράφου Albert Coerant με την διανομή τους μέσω του πρακτορείου Associated Press σε όλο τον κόσμο, ανέτρεψαν το «αφήγημα» της Χούντας ότι «στο Πολυτεχνείο δεν έγινε τίποτα σπουδαίο» και ξεσήκωσαν την διεθνή κοινή γνώμη!

Στην Πανεπιστημιούπολη ΄Αλσους Αιγάλεω, σε μία ιδιαίτερα λιτή συνάντηση, λόγω των συνθηκών της αποστασιοποίησης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τίμησε τον «Φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου» Αριστοτέλη Σαρρηκώστα για την προσφορά του στην ενημέρωση της Διεθνούς Κοινής Γνώμης για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73.

Ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ ανταπέδωσε την τιμή χαρίζοντας στον Πρύτανη του ΠΑΔΑ Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου του «Ζην Επικινδύνως».

Ο Πρύτανης και ο βραβευθείς φωτορεπόρτερ παρακολούθησαν τo video του Επ. Καθηγητή Ν. Αποστολόπουλου του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών με θέμα «Νοέμβρης 1973» που είναι αφιερωμένο στην 47η Επέτειο της Φοιτητικής Εξέγερσης και περιλαμβάνει on camera αφήγηση του Αρ. Σαρρηκώστα, πλαισιωμένη με φωτογραφικά και ηχογραφημένα ντοκουμέντα της εποχής και απαγγελίες από μέλη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου και από τον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο Καρίκα.

Ο Αρ. Σαρρηκώστας αποτύπωσε φωτογραφικά τα γεγονότα πριν, κατά την διάρκεια και μετά την εισβολή του τανκ στις 17 Νοέμβρη 1973! Οι φωτογραφίες αυτές μαζί με το φιλμ του Ολλανδού δημοσιογράφου Albert Coerant με την διανομή τους μέσω του πρακτορείου Associated Press σε όλο τον κόσμο, ανέτρεψαν το «αφήγημα» της Χούντας ότι «στο Πολυτεχνείο δεν έγινε τίποτα σπουδαίο» και ξεσήκωσαν την διεθνή κοινή γνώμη!

Φωτογραφία: Ευτ.Περιβολάρη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο
Τραγωδία: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα από το καρκινικό σπέρμα του Δανού δότη
Σοκ από την αποκάλυψη ότι παιδί πέθανε από καρκίνο λόγω του σπέρματος Δανού δότη – Στο μικροσκόπιο 11 οικογένειες και 18 παιδιά
Τραγωδία: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα από το καρκινικό σπέρμα του Δανού δότη
Χάρης Δούκας
Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργεί η «Σχολή γονέων» - Σύνδεση σχολείου και οικογένειας
Χάρης Δούκας: «Καλούμε γονείς, κηδεμόνες και φροντιστές να γίνουν και πάλι μαθητές» - Το πρόγραμμα της συνάντησης
Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργεί η «Σχολή γονέων» - Σύνδεση σχολείου και οικογένειας