prosfyges
Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Το ΔΣ της Α ΄ ΕΛΜΕ αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία στήριξης της προσφυγικής δομής της Ελευσίνας (ΤΟΣΚΕΔΠ) με προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης. Η συγκεκριμένη δομή φιλοξενεί και μαθητές που παρακολουθούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής. Επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους της δομής και μας ενημέρωσαν ότι δέχονται την προσφορά μας, με την πρόταση να αφορά σε είδη καθαρισμού (σαπούνια, αντισηπτικά, σαμπουάν κλπ) και τα οποία θα δοθούν άμεσα στους ενδιαφερόμενους. Άλλωστε τα είδη αυτά πέρα από την αναγκαία χρήση τους στις συνθήκες της πανδημίας, αποτελούν και είδη απαραίτητα για προσωπική χρήση.

Κατόπιν αυτών το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ αποφάσισε να απευθυνθεί σε όμορες ΕΛΜΕ και στον σύλλογο Πρωτοβάθμιας Δυτικής Αττικής ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην αγορά αυτών των ειδών. Μία μικρή συνεισφορά από κάθε σωματείο της τάξης πχ των 100-200€ θα αρκεί για τη συγκέντρωση ενός ικανού ποσού για την κάλυψη αγοράς τους. Παράλληλα αποτελεί μία μικρή χειρονομία στήριξης των οικογενειών των προσφύγων που διαμένουν στη δομή, μία πράξη αλληλεγγύης προς τους μαθητές μας, ειδικά σε μία συγκυρία που συνεχίζεται η δίωξη προσφύγων και η έξωσή τους από δομές, ακόμα και αυτών που έχουν γίνει αποδεκτά τα αιτήματα ασυλίας.


**

Όχι στις εξώσεις προσφύγων! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ τροποποίησε νόμο για την έξωση προσφύγων, δίνοντας περιθώριο μόλις ενός μήνα για την έξωσή τους, μετά την απόδοση ασύλου! Ενώ χιλιάδες άτομα δικαιούνται διεθνούς προστασίας, έχουν αναγνωριστεί με βάση τους υπάρχοντες νόμους ως πρόσφυγες και φιλοξενούνται σε δομές, τώρα κινδυνεύουν να ξεσπιτωθούν. Πρόκειται για 11.000 περίπου πρόσφυγες, από τους οποίους 2.500 διαμένουν σε κέντρα προσφύγων, 600 σε ξενοδοχεία και 7.400 σε διαμερίσματα. Ήδη η απομάκρυνση εκατοντάδων από αυτούς έχει ξεκινήσει. Το πρόγραμμα HELIOS που έχει αναλάβει τη μερική επιδότηση ενοικίου δεν καλύπτει παρά μόνο έναν σε κάθε έξι πρόσφυγες. Ταυτόχρονα όλη η οικονομική βοήθεια που έπαιρναν διακόπτεται!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταδικάζει αυτή την πρακτική που παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Αν οι ήδη αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και όσοι έχουν γίνει αποδεκτά τα αιτήματα ασυλίας διώκονται, τι περιμένουμε άραγε να συμβεί με τους υπόλοιπους, που έρχονται χωρίς χαρτιά και διαμένουν σε άθλια στρατόπεδα, κάτω από απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες; Τι επιφυλάσσει για τους διωγμένους και κολασμένους αυτού του κόσμου, η αντιπροσφυγική πολιτική του κ. Μηταράκη;

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη των ανθρώπων αυτών. Έχουν περάσει αρκετά, για να ξεφύγουν από τις εμπόλεμες και κατεστραμμένες πατρίδες τους. Αυτό που χρειάζονται είναι φιλοξενία, ανθρώπινες συνθήκες και όχι άλλο κατατρεγμό. Όλοι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες να παραμείνουν στις δομές που στεγάζονται. Κάλυψη όλων με τα απαραίτητα έγγραφα. Χρήση χώρων (ξενοδοχείων, διαθέσιμων κατοικιών)  για στέγαση όσων παραμένουν άστεγοι. Άμεση έγκριση των αιτούντων ασύλου.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ καλεί τα σωματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν αντίστοιχες αποφάσεις καταδίκης αυτής της πρακτικής ξεσπιτώματος των προσφύγων. Παράλληλα προχωρούμε σε πρωτοβουλία στήριξης των προσφύγων που διαμένουν στη δομή της περιοχής μας, με προσφορά ειδών, σε συνεργασία και με άλλες όμορες ΕΛΜΕ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maxairi
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
Γαλλία. Ο μαθητής φέρεται να μαχαίρωσε την καθηγήτρια τουλάχιστον τρεις φορές
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Εθνικό Απολυτήριο»: Ψυκτικοί από το Περιστέρι- «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο»
Όπως τονίστηκε, οι υπό συζήτηση αλλαγές δεν αφορούν τους μαθητές που φοιτούν σήμερα στο Λύκειο, ούτε τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, ενώ οι...
«Εθνικό Απολυτήριο»: Ψυκτικοί από το Περιστέρι- «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο»
σταμ
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες
Ποινή σε φαντάρο που στήριξε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών - Καταγγελία της ΚΝΕ για αυταρχισμό
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες