Έλεος πια με την κοροϊδία του υπ. Παιδείας
Ποιους κοροϊδεύετε με τα περί ενίσχυσης των μαθητών σε ηλεκτρονικά μέσα και της ισότιμης συμμετοχής στην εξ αποστάσεως διδασκαλία;

Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ "Γ. Σεφέρη" για την κατάσταση που επικρατεί εν όψη πανδημίας στην δημόσια εκπαίδευση

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

Είναι σίγουρο ότι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνο έχει χάσει κάθε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλο αυτό το διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, και ιδιαίτερα για τις ελλείψεις που έχουν ανάγκη σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά έχει χάσει και κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Αφού προσπάθησε να πείσει, ότι εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία, η εκπαίδευση λειτουργεί κανονικά και να προωθήσει σχέδια του σχολείου της αγοράς με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ- ΟΟΣΑ, αφού έστειλε απανωτές εγκυκλίους στα σχολεία απαιτώντας από τους Διευθυντές και τις Προϊστάμενες των σχολείων την καταγραφή και αποστολή στοιχείων, μέσα σε λίγες ώρες, για τις ελλείψεις σε τεχνολογικό  εξοπλισμό, στήνοντας ταυτόχρονα ένα επικοινωνιακό σόου στα κανάλια για προμήθεια δήθεν tablet, laptop, κ.ά στους μαθητές, ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, έρχεται τώρα με την τελευταία εγκύκλιο να αναιρέσει όλες τις προηγούμενες εγκυκλίους!

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο Φ478.6/75/44420/Α2/7-4-2020  και τις διευκρινήσεις που δίνουν οι  ΠΔΕ όπως για παράδειγμα της ΠΔΕ Αττικής: «…1. Η καταγραφή του εξοπλισμού δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, 2. Δεν θα υπάρξει δανεισμός του εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  3. Η αναλογία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών υπολογιστών (laptop ή tablet) που θα αιτηθείτε θα πρέπει να είναι το πολύ ένας (1) ανά σαράντα πέντε (45) εγγεγραμμένους μαθητές, και μόνο εφόσον το σχολείο δε διαθέτει ήδη φορητές συσκευές σε αυτή την αναλογία…»!!

Η οργή και αγανάκτηση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για την πρωτοφανή σε μέγεθος κοροϊδία ξεχειλίζει. Με την τελευταία κίνησή τους η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύουν ότι ενδιαφέρονται μόνο για το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι για την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία που μας καλούν να εφαρμόσουμε τον τελευταίο μήνα.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να ικανοποιήσει στο ελάχιστο το αυτονόητο αίτημα του εκπαιδευτικού και του γονεϊκού κινήματος: Να συμμετέχουν ΟΛΑ τα παιδιά “ισότιμα” στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εμείς ξανακαλούμε τα σχολεία, σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης Αρ. 56 Για την καταγραφή των αναγκών των μαθητών σε H/Y και tablet! – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ", να στείλουν όλες τις ανάγκες τους με βάση τον αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών αυτή τη στιγμή στη σχολική μονάδα.

Kαλούμε το υπουργείο Παιδείας, να φροντίζει να λύνει προβλήματα και όχι με ασάφειες και διαρκείς παλινωδίες να «τρελαίνει» στην κυριολεξία την εκπαιδευτική κοινότητα. Δεν μπορεί καθημερινά να προσθέτει νέα δεδομένα που αναιρούν τα προηγούμενα, που το ίδιο έχει αποφασίσει, με αποτέλεσμα να ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τα στελέχη εκπαίδευσης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, χωρίς περιστροφές και άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών, να σταματήσει να εμπαίζει γονείς και εκπαιδευτικούς και να  ικανοποιήσει το αίτημα για ένα δωρεάν tablet ή  laptop σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό  και  δωρεάν σύνδεση στο Internet!

       Καλούμε τη ΔΟΕ να τοποθετηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

 

σχετικά άρθρα

Κοινωνική ανισότητα στις ΗΠΑ: Mια διαχρονική αμερικανική παθογένεια
Κοινωνική ανισότητα στις ΗΠΑ: Mια διαχρονική αμερικανική παθογένεια
Οι συνεχείς διακρίσεις σε βάρος των Αφροαμερικανών είναι ένας από τους βασικούς λόγους των μαζικών διαδηλώσεων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ...
Κοινωνική ανισότητα στις ΗΠΑ: Mια διαχρονική αμερικανική παθογένεια