Καταγραφή προβλημάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου
Ανακοίνωση

Κατόπιν οχλήσεων πολλών συναδέλφων – μελών του συλλόγου μας διαπιστώσαμε ότι με σημείωμα που εστάλη στα σχολεία από τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ζητείται από τους εκπαιδευτικούς να συλλέξουν και να καταγράψουν προβλήματα από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, π.χ. πόσοι από τους μαθητές διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση στο ίντερνετ. Για τούτο και με αφορμή παράπονα συναδέλφων, θέλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

• Η συγκεκριμένη διαδικασία δε ζητείται από κάποια εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, παρά από ένα σημείωμα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας προφανώς με βάση προφορικές εντολές που έχει από το ΥΠΑΙΘ.
  • Την καταγραφή των προβλημάτων κάθε σχολείου την αποτυπώνει υπεύθυνα ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του σχολείου.
  • Αυτή η διαδικασία προσιδιάζει σε ηλεκτρονικό φακέλωμα των μαθητών και υπεισέρχεται σε προσωπικά του δεδομένα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και να επεξεργαστούν από οποιονδήποτε και οπουδήποτε στο μέλλον.

Κατόπιν τούτων, ζητούμε:

1. από τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ να ακυρώσει αυτή τη διαδικασία
  2. οι συνάδελφοι να σταματήσουν να συλλέγουν τέτοιου είδους στοιχεία εφόσον δεν προκύπτει υποχρεωτικότητα.
  3. να ζητηθούν από τους Διευθυντές των σχολείων, εφόσον απαιτείται, συγκεκριμένα στοιχεία για κάθε σχολική μονάδα, που θα δοθούν υπεύθυνα σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και με την έγκριση των γονέων των μαθητών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να επιληφθεί του θέματος και να τεθεί σχετικό ερώτημα για το σύννομο των ενεργειών του ΥΠΑΙΘ στη νομική σύμβουλο της Δ.Ο. Ε.