ασε
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση

Στο ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α΄ ΔΙΔΕ Αθήνας φοιτούν 18 κωφοί μαθητές με σύνοδες πολλαπλές αναπηρίες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο στη στελέχωσή του είναι οξυμένα.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στο σχολείο, εκτός από μία Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) ΔΕ. Φέτος υπηρετούν 3 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, 3 Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό - ΕΕΠ) και 2 αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Αυτό σε δομές όπως το ΕΕΕΕΚ Κωφών είναι αντιπαιδαγωγικό, μιας και οι μαθητές έχουν ανάγκη από σταθερή σχέση με τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό.
  • Στο προσωπικό που λείπει συμπεριλαμβάνονται οι δύο ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο (ένας γεωπόνος και ένας καλλιτεχνικών, πλήρους ωραρίου), με αποτέλεσμα το σχολείο να λειτουργεί μέχρι τις 11.30 πμ (!!!).
  • Εκκρεμεί η μεταφορά τεσσάρων μαθητών, που δεν γίνεται καθόλου, με αποτέλεσμα οι μαθητές αυτοί να παραμένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Εκκρεμεί η δημιουργία νέας ειδικότητας Αυτόνομης Διαβίωσης, που είναι απαραίτητη για τους μαθητές και για την οποία έχει καταθέσει σχετικό αίτημα το σχολείο.
  • Δεν έχει δρομολογηθεί νέο σχολικό κτίριο για τη μεταφορά του ΕΕΕΕΚ, σε ήδη χαρακτηρισμένο χώρο επί της οδού Λάμψα στους Αμπελόκηπους, ώστε οι μαθητές να μπορούν να προαυλίζονται και να μπορεί στην πράξη να λειτουργεί ολοκληρωμένα η ειδικότητα της γεωπονίας. Έτσι, το σχολείο συνεχίζει να φιλοξενείται από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και το πρόβλημα του προαυλισμού μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιπλέον παραχώρηση κατάλληλου χώρου.

Διεκδικούμε:

  • Να προχωρήσει η προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που αφορούν το σχολείο σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ και η κάλυψή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στο σχολείο.
  • Να αντιμετωπιστεί η μεταφορά όλων των μαθητών και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός σχολείου.
  • Να ιδρυθεί και να λειτουργήσει η ειδικότητας Αυτόνομης Διαβίωσης, με όλη την απαιτούμενη υποδομή και προσωπικό.
  • Να διασφαλιστεί άμεσα κατάλληλος χώρος για τον προαυλισμό των μαθητών και για την ολοκληρωμένη λειτουργία της ειδικότητας της γεωπονίας.
  • Να προχωρήσει άμεσα το νέο σχολείο στην οδό Λάμψα στους Αμπελόκηπους και να μεταφερθεί εκεί το ΕΕΕΕΚ, ώστε να υπάρξουν σύγχρονες και εκπαιδευτικά λειτουργικές σχολικές, αθλητικές, υλικοτεχνικές και λοιπές υποδομές που έχουν ανάγκη οι μαθητές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ελμεπα
Συνεργασία-σταθμός ΕΛΜΕΠΑ και UNICEF: Ιδρύεται Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Ανώτατη Εκπαίδευση: Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ αναλαμβάνει δράση για την παιδική προστασία
Συνεργασία-σταθμός ΕΛΜΕΠΑ και UNICEF: Ιδρύεται Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση για Διευθυντές σε σωφρονιστικά καταστήματα και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με επιλογή Διευθυντών Δομών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στα Σοφρωνιστικά καταστήματα και στο...
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση για Διευθυντές σε σωφρονιστικά καταστήματα και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου
ζαχαρακη
Παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη υπογράφηκε στο Κάιρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΔΠΘ και του Capital University της Αιγύπτου
Προβλέπει κοινό αγγλόφωνο προπτυχιακό με ένα εξάμηνο σπουδών στην Κομοτηνή - Συνάντηση της Υπουργού και με τον Αιγύπτιο ομόλογό της
Παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη υπογράφηκε στο Κάιρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΔΠΘ και του Capital University της Αιγύπτου