Ενημέρωση από τη συνάντηση του Δ.Σ. με τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης για τα κενά, τα Μ.Κ. Αναπληρωτών, η στάση της Δ/νσης απέναντι στους συναδέλφους 7 κενά δασκάλων τάξεων – 3 κενά ειδικοτήτων στο σύλλογο και 15 σε όλη την Αν. Αττική

Την Παρασκευή 22/2, μετά την ακύρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου των συντονιστών του 5ου ΠΕΚΕΣ πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ με τη Δ/ντρια εκπαίδευσης για τα κενά, την αναστολή  τμήματος στο 3ο Ν/Γ Παιανίας, την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, τα ΜΚ των αναπληρωτών, τις εξελίξεις με τη δίκη των συναδέλφων στο 4ο ΔΣ Παιανίας και  η στάση της Δ/νσης απέναντι σε συναδέλφους με αφορμή μια γραπτή διαμαρτυρία συναδέλφου νηπιαγωγού στο σύλλογο.

ΚΕΝΑ : 7 κενά δασκάλων τάξεων – 3 κενά ειδικοτήτων στο σύλλογο και 15 σε όλη την Αν Αττική

Επισημάναμε τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί και το γεγονός ότι τα κενά όλων των ειδικοτήτων στην Αν. Αττική ξεπερνούν τα 15 και στο σύλλογό μας συγκεκριμένα:

7 Κενά ΠΕ 70 Δασκάλων Αγία Μαρίνα Κορωπίου, 4ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, 1ο Δ.Σ. Λαυρίου, 1ο Δ.Σ. Κορωπίου , Π. Φώκαια , 3ο Δ.Σ. Παιανίας και 1 Κενό ΠΕΟ6 Αγγλικών στο 1ο Δ.Σ. Παιανίας, και 8 ώρες στην Αγία Μαρίνα,  ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Παρ όλα αυτά και ενώ η κατάσταση χειροτερεύει τόσο σε κενά δασκάλων όσο και ειδικοτήτων η ειδική προκήρυξη που κυκλοφόρησε το ΥΠΠΕΘ κάλυψε μόνο μια θέση καθώς η τιμωρητική του διάσταση αποκλεισμού δυο ετών από τους πίνακες την κάνει απωθητική.

Η δ/ντρια είπε ότι έχουν δηλώσει έγκαιρα όλα τα κενά και ότι το Υπ. Παιδείας ζήτησε τα κενά στις 15/2 και ελπίζει ότι θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών τις επόμενες μέρες.

Καταγγέλλουμε την τεράστια καθυστέρηση του Υπ.  Παιδείας που συνειδητά δεν προχωράει άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών με αποτέλεσμα να καταδικάζει για μεγάλα διαστήματα ακόμα και για ένα μήνα να λείπουν δάσκαλοι τάξης!!!

Θέσαμε με ένταση το ζήτημα – στη Δ/νση την αναστολή λειτουργίας του 3ου τμήματος στο 3ο Ν/Γ Παιανίας.

Αν και οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων μείωσαν τον αριθμό των μαθητών στο 3ο Ν/Γ Παιανίας δηλώσαμε  ότι ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να προχωρήσει στην αναστολή του 3ου τμήματος. Το νηπιαγωγείο αυτό είναι ταλαιπωρημένο και επανειλημμένα από την αρχή της χρονιάς είχαμε ζητήσει  να τοποθετηθεί κι άλλη συνάδελφος νηπιαγωγός ή  να παρθούν άλλα μέτρα ενίσχυσης του δεδομένου της ύπαρξης 18 προσφυγόπουλων εκεί. Ακόμα και σήμερα παραμένουν 7 προσφυγόπουλα και συνολικά 45 παιδιά και λόγω των ειδικών συνθηκών αλλά και με δεδομένη την προοπτική των 22 παιδιών από τη νέα χρονιά όφειλε η δ/νση να μην καταργήσει το τμήμα. Η Δ/ντρια είπε ότι θα έπρεπε να αναδιαταχτούν τα τμήματα και υπήρχε η πίεση από κενό σε άλλο νηπιαγωγείο. Επιβεβαιώνεται δηλαδή μια λογική ότι η δ/νση υλοποιεί τη λογική ότι όπου μπορεί να αποφεύγεται νέα πρόσληψη με λύση «εκ των ενόντων»

Θέσαμε την ανάγκη πίεσης των Δήμων όπου επίκειται να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα της 2χρονης προσχολικής αγωγής για όλα τα αναγκαία μέτρα υποδομής

Ενημερώσαμε για την εικόνα από το Δήμο Παιανίας- Γλυκών Νερών και τις καθυστερήσεις που διαπιστώσαμε από συνάντηση του προέδρου του συλλόγου με τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και την τεχνική υπηρεσία. Η Δ/ντρια από τη μεριά της δήλωσε ότι έχει ορίσει υπεύθυνη επικοινωνίας για παρακολούθηση των ενεργειών.  Ενημέρωσε ότι ο Δήμος Κορωπίου έχει εξασφαλίσει το επιπλέον κτίριο και ο δήμος Σαρωνικού έχει δρομολογήσει τις δύο επιπλέον αίθουσες που χρειάζεται. Συμφώνησε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το δήμο Παιανίας όπου δεν προχωράει καμία ενέργεια ούτε για την ανεύρεση κτιρίου για το ιδρυμένο 5ου Δ.Σ. Παιανίας που πρέπει να λειτουργήσει από του χρόνου. Επισημαίνουμε ότι πρέπει να επιμείνουμε να είναι έτοιμες οι αίθουσες υποδοχής των παιδιών πριν από τις εγγραφές το Μάιο και από τη μεριά μας ο σύλλογος θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις στους δήμους για να πιέσει σ αυτή την κατεύθυνση.

Αλλαγές ορίων : επισημάναμε ότι σε ορισμένες περιοχές είναι αναγκαίος ο επανακαθορισμός ορίων αρκετών δήμων προκειμένου να διασφαλιστεί η κατανομή μαθητών σε κάποιες σχολικές μονάδες που λόγω των ορίων ελαχιστοποιήθηκαν οι μαθητές. Επισημάναμε ταυτόχρονα ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε ότι η αλλαγή ορίων να γίνει με κριτήριο να φτάσουν τα τμήματα στον ανώτερο αριθμό μαθητών με μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολείο. Η  δ/ντρια δήλωσε ότι ήδη ενημερώνει τους δ/ντές ανά περιοχή σ αυτή την κατεύθυνση και θα τηρήσει ότι λέει ο νόμος. Αντιδράσαμε άμεσα καθώς το ΠΔ 79 δίνει τη δυνατότητα και για την πιο σκληρή ερμηνεία περικοπών τμημάτων με μετακινήσεις μαθητών με την τριμελή επιτροπή και θυμίσαμε ότι πέρσι υπήρχαν αιτήματα σχολείων για κατατμήσεις τμημάτων που δεν έγιναν αποδεκτά και κάτι τέτοιο θα μας φέρει απέναντι. Η Δ/ντρια είπε ότι τον Ιούνιο θα αποδεχτεί όλες τις προτάσεις για τμήματα εφόσον υπάρχουν αίθουσες αφήνοντας απέξω τα αιτήματα του Σεπτεμβρίου γεγονός που της επισημάναμε θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους και το τελευταίο τμήμα και την τελευταία θέση εργασίας.

Σχετικά με το 4ο ΔΣ Παιανίας

Εκθέσαμε το ζήτημα του 4ου Δ.Σ Παιανίας και τον άδικο διασυρμό 4 συναδέλφων σε ποινικό δικαστήριο καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση μας στις δύσκολες ώρες που περνάνε οι συνάδελφοί μας ως κατηγορούμενοι από μητέρα μαθητή. Καθώς η δίκη συνεχίζεται στις 4/3 ζητήσαμε να δει η Δ/νση με ποιο τρόπο θα δείξει και στη δίκη τη στήριξη των συναδέλφων.

Σχετικά με τη στάση της Δ/νσης απέναντι σε συναδέλφους

Με αφορμή έγγραφη διαμαρτυρία συναδέλφου νηπιαγωγού  δόθηκαν επεξηγήσεις-απαντήσεις  από τη μεριά της Δ/ντριας και του προϊσταμένου Εκπαιδευτικών θεμάτων. Η Δ/ντρια είπε ότι αν υπάρχουν παράπονα για συμπεριφορές ακόμα και δικές της να λέγονται άμεσα και συγκεκριμένα γιατί υποστήριξε ότι είναι πολύ προσεκτική τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοι στο γραφείο. Βάσει αυτών κι επειδή δεν δικαιολογείται  καμία αρνητική-απαξιωτική  συμπεριφορά για κανένα λόγο  καλούμε τους συναδέλφους όταν κι αν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα  να αντιδρούν άμεσα ενημερώνοντας και το σύλλογο.

Για τα Μ.Κ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε τις τεράστιες καθυστερήσεις απόδοσης των ΜΚ και δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μας να επισημάνουμε πόσο δύσκολο και απαράδεκτο από κάθε άποψη για τους συναδέλφους αναπληρωτές κάτι τέτοιο. Ως σωματείο εργαζομένων υποστηρίζουμε και αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν οι ελάχιστοι διοικητικοί υπάλληλοι και επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει και διεκδικήσει περαιτέρω προσωπικό σε μια τόσο πολυπληθή Δ/νση.

Μετά από αναλυτική συζήτηση και με την προϊσταμένη ΕΣΠΑ αλλά και με τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης μετά την αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση και οριστική λύση μας δηλώθηκαν δεσμευτικά τα εξής :

Έχουν αποδοθεί τα ΜΚ των 500 περίπου εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν και τα προηγούμενα χρόνια στη Δ/νση Αν. Αττικής καθώς φρόντισαν να περάσουν ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα των αναπληρωτών από πέρσι και μπόρεσαν άμεσα να πληρώσουν τα ΜΚ από τον πρώτο μισθό φέτος.

Τα Μισθολογικά Κλιμάκια του 95% των συναδέλφων αναπληρωτών από προϋπηρεσία έχουν ήδη περαστεί και θα ολοκληρωθεί το 100% έως την ερχόμενη Παρασκευή. Ωστόσο επειδή η μισθοδοσία του Φλεβάρη θα σταλεί τη Δευτέρα 25/2 όσα από τα ΜΚ με βάση την προϋπηρεσία  δεν προλάβουν να περαστούν, θα αποδοθούν με την εκκαθάριση του μηνός Μαρτίου (δηλ. αρχές Απρίλη).

Το μεγάλο πρόβλημα παραμένουν τα ΜΚ λόγω μεταπτυχιακών καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να προηγηθεί έλεγχος γνησιότητας κατά τον οποίο αργούν οι αρμόδιοι φορείς να απαντήσουν. Εκκρεμούν έτσι πολλές περιπτώσεις και δεν μπορούν να προσδιορίσουν πότε θα απαντήσουν οι αντίστοιχοι φορείς ώστε να αποδοθούν τα αντίστοιχα Μ.Κ. και να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες.  Επιμείναμε στη Δ/ντρια να αποδοθούν τα ΜΚ με βάση τη δήλωση των αναπληρωτών και να διασταυρωθεί μετά αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα καθώς είναι απίθανη η περίπτωση που κάποιος νέος τίτλος είναι άκυρος(πλαστός- ψεύτικος). Αυτό κάνουν και άλλες δ/νσεις και δεν καθυστερούν τα ΜΚ. Η Δ/ντρια επικαλέστηκε τη νομιμότητα και το γεγονός ότι έτσι εντέλει το Υπουργείο και δεν το αποδέχτηκε.

Επαναλαμβάνουμε  τις μεγάλες ευθύνες της διοίκησης με πρώτο το Υπ. Παιδείας και την περιφέρεια στο θέμα της ενίσχυσης της δ/νσης Αν. Αττικής με διοικητικό προσωπικό και την λήψη μέτρων  που να λύνουν οριστικά το πρόβλημα για όλους όπως το να περάσουν ηλεκτρονικά τόσο τα ΜΚ όσο και η αναγνώριση των τίτλων όλων των αναπληρωτών από όλες τις δ/νσεις ώστε να είναι ενημερωμένα όλα τα δεδομένα και να είναι άμεσα προς χρήση για όλους σε κάθε δ/νση ανεξάρτητα από την τοποθέτηση τους κάθε χρόνο ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση και να γίνεται η πλήρης απόδοση των ΜΚ και του μισθού τους από την πρώτη μέρα. Σε κάθε περίπτωση θα επανέλθουμε για την ολοκλήρωση της απόδοσης των ΜΚ σε όλους τους αναπληρωτές.

Από το Δ.Σ

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5