Ακάλυπτο κενό δάσκαλου στο Δημοτικό Σχολείο Φούρνων
Ο Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας Φούρνων κάνει αναφορά στις ελλείψεις των σχολείων της περιοχής και η ανακοίνωση του δημοσιεύεται στο alfavita.gr

Με ακάλυπτο το κενό σε δάσκαλο για το Δημοτικό Σχολείο Φούρνων, έχουμε μπροστά μας τον λειτουργικό υποβιβασμό του Δ.Σ. των Φούρνων από 6θέσιο σε 5θέσιο, ο οποίος επιχειρείται εδώ και χρόνια.

Όπως αναφέρεται η ανακοίνωση τoυ συλλόγου που δημοσιεύει το alfavita.gr εν όψη μήνα Δεκέμβρη και τα σχολεία υπολειτουργούν. Ζητούν την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. 

Η παραπάνω απόφαση εντάσσεται στη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των τελευταίων χρόνων που επιδιώκει τη μείωση του κόστους της εκπαίδευσης, μέσω της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Όμως, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπως αυτή των Φούρνων Ικαρίας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί. Γιατί η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά τα νησιά αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους. Γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται σε αυτά τα νησιά αναγκάζονται να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από όλους και όλα επωμιζόμενοι το υψηλό κόστος της ζωής στο νησί ακόμα και με μισθό μειωμένου ωραρίου. Το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη δεν είναι πολυτέλεια.Είναι το μοναδικό εισιτήριο στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αυτά τα παιδιά που λόγω του αποκλεισμού που βιώνουν έχουν ελάχιστες ευκαιρίες μάθησης.

Σαν να μην έφτανε η τεράστια καθυστέρηση στην έναρξη της μεταφοράς μαθητή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ικαρίας, η ίδια σχολική μονάδα παραμένει χωρίς Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό) και ειδικότητες. Χωρίς ώρες Εικαστικών με την αντίστοιχη ειδικότητα βρίσκεται το Δ.Σ. Ευδήλου.

Κι ενώ Δεκέμβρη μήνα ακόμη δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά στα σχολεία αποδεικνύοντας πως η πρόσληψη συμβασιούχων εκπαιδευτικών δεν επαρκεί, η κυβέρνηση κρατά 25 χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές σε προεκλογική ομηρία, ελαστικά απασχολούμενους, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα προχωρά σε νέο σύστημα διορισμών, που ανοίγει τη λογική των κριτηρίων και της πολυδιάσπασης, για να πετάξει έξω δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές.

Μπροστά να βάλουμε τις ανάγκες μας!

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών.
  • Όχι στον υποβιβασμό το Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων! Να χαρακτηριστεί λειτουργικά και οργανικά εξαθέσιο! Εδώ και τώρα πρόσληψη δασκάλου. Όχι στο κλείσιμο/στον υποβιβασμό σχολικών μονάδων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών για την πάγια κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.
  • Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία! Άμεσα μέτρα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής θωράκισης! Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!

 

Οργανώνουμε την πάλη μας:

  • Καταθέτουμε και συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υπογραφές εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής ενάντια στον υποβιβασμό του Δ.Σ. Φούρνων.
  • Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για το σχέδιο απολύσεων που θα φέρει η κυβέρνηση. Απαντάμε με απεργία.

 

best of network

σχετικά άρθρα