Thumbnail
Ανακοίνωση

Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών!

Διανύουμε ήδη τον 3° μήνα της σχολικής χρονιάς και διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ακόμη κενά στη Δημόσια Εκπαίδευση. Εκατοντάδες σε όλη τη χώρα, δεκάδες στα  Δωδεκάνησα (80-90 σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις), αρκετά και σοβαρά στην περιοχή μας (Βόρειο Συγκρότημα Δωδ/σου).

Εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται, υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη το μόνιμο πρόγραμμά τους λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Υπάρχουν μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα που δε  έχουν ακόμη ξεκινήσει να διδάσκονται, ενώ δυστυχώς έχει γίνει πλέον σύνηθες φαινόμενο -εντάσσεται προφανώς στην κυβερνητική “κανονικότητα-” κάποια μαθήματα (όπως λ.χ. Εκαστικά, Μουσική, Γερμανικά κ.λπ.) να μη διδάσκονται καθόλου για χρόνια ολόκληρα σε διάφορα σχολεία.

Ταυτόχρονα, πολλοί αναπληρωτές συνάδελφοί μας περιμένουν υπομονετικά τον πολυπόθητο (έστω προσωρινό) διορισμό. Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμη φορά ο εμπαιγμός της κυβέρνησης περί κάλυψης όλων των κενών. Η δημαγωγία της περί της εξόδου από τη μνημονιακή βαρβαρότητα δεν έχει κανένα θετικό αντίκρισμα στο δημόσιο σχολείο.

Ειδικότερα στην περιοχή μας, επισημαίνουμε τα παρακάτω κενά, μετά από ενδεικτική καταγραφή (ενδέχεται να υπάρχουν και περισσότερα):

Στην Κω εντοπίζονται 4 κενά Φιλολόγων, 2 Θεολόγων, 1 Μουσικής, 1 Εικαστικών, 1 Γερμανικών.
Σε Αγαθονήσι και Λειψούς έχουμε από 1 κενό Πληροφορικής (πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα).
Στη Λέρο καταγράφονται ακόμη 1 κενό Αγγλικών και 1 Νοσηλευτικής, ενώ σε πολλά νησιά χάνονται δεκάδες ώρες Θρησκευτικών, 2ης Ξένης Γλώσσας κ.ά. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας άμεση κάλυψη και του τελευταίου εκπαιδευτικού κενού. 

Απαιτούμε άμεσο μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (πάνω από 25.000). Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των σχολείων. 

Επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα του αιτήματός μας για πρόσληψη των αναπληρωτών για όλα τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαιτούν σύγκρουση με τις πολιτικές που συνθλίβουν το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη δουλειά και τα μορφωτικά δικαιώματα  της νέας γενιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Το παζλ των βάσεων: Ποιες σχολές «εκτοξεύτηκαν» και ποιες βούτηξαν
Σε 232 τμήματα καταγράφεται ανοδική τάση, ενώ 200 βλέπουν τις βάσεις τους να υποχωρούν, διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Το παζλ των βάσεων: Ποιες σχολές «εκτοξεύτηκαν» και ποιες βούτηξαν
ΑΤΜ
Συντάξεις Ιανουαρίου και επιδόματα: Ανατροπή με τις πληρωμές λόγω εορτών
Οι καταβολές των συντάξεων μεταφέρονται έως και 10 ημέρες νωρίτερα, ενώ και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα δοθούν νωρίτερα ενόψει Χριστουγέννων
Συντάξεις Ιανουαρίου και επιδόματα: Ανατροπή με τις πληρωμές λόγω εορτών
foto_education_pencils_2.jpg
Εκπαιδευτικοί: Οι μαθητές της ψηφιακής εποχής χάνουν τη συγκέντρωση και τη φαντασία τους
Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Μειώνεται δραματικά η ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών
Εκπαιδευτικοί: Οι μαθητές της ψηφιακής εποχής χάνουν τη συγκέντρωση και τη φαντασία τους