Thumbnail
Οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ συνεχίζει στον θλιβερό κατηφορικό δρόμο σερνόμενη πίσω από τη ΔΑΚΕ. Στη τελευταία συνεδρίαση της ΟΛΜΕ (31/05/2017) και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή του «νέου» τρόπου επιλογής των Δ/ντων σχολείων, η ΔΑΚΕ δεν διάβασε, δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα. δεν γνωρίζει για το «γνωμοδοτικό» ρόλο των Συλλόγων Διδασκόντων που επιχειρεί να εμπεδώσει στον κλάδο την «κουλτούρα» (κατά Λιάκο) της αξιολόγησης – αποτίμησης (κατά ΣΥΡΙΖΑ). Δεν γνωρίζει επίσης τίποτα για τη νέα αξιολογική κρίση των υποψηφίων δ/ντων που συνιστά το πρώτο βήμα στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Τέλος δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για την επαναφορά της συνέντευξης κατά τα πρότυπα της Διαμαντοπούλου. Αφού λοιπόν «εν οίδε ότι ουδέν οίδε» ζήτησε να μην συζητηθεί τίποτα στην ΟΛΜΕ συνιστώντας να «περιμένουμε πρώτα την ερμηνευτική εγκύκλιο»!

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ απέδειξε για μια ακόμα φορά τις θερμές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τη ΔΑΚΕ. Πρώτα υπερθεμάτισε την πρόταση της πρώτης. Έπειτα με μαεστρία εξαφάνισε τα κυβερνητικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου που απαιτούν εδώ και τώρα να μπει σε λειτουργία η πρέσσα της αξιολογικής κρίσης. Τέλος ευθυγραμμίστηκε με την πρόταση της ΔΑΚΕ δηλώνοντας επίσης «άγνοια» της υπουργικής απόφασης!

Με αποκλειστική ευθύνη ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και τη συμπαιγνία που διαμορφώνεται μεταξύ τους, μπήκε φίμωτρο στην Ομοσπονδία και επιχειρείται να υποταχτεί ένας ολόκληρος κλάδος στην κυβερνητική πολιτική και στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης.

Ο λόγος περνά τώρα στις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους. Καλούμε

    όλες τις τοπικές ΕΛΜΕ να καταγγείλουν άμεσα το νέο τρόπο επιλογής των δ/ντων και να οργανώσουν τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην επιχειρούμενη επιβολή της αξιολόγησης.
    τον κλάδο να εκφράσει την αντίθεσή του στην εφαρμοζόμενη πολιτική και να μην μπει στην παγίδα της συναίνεσης και της συνδιαχείρισης μέσω του «νέου» ρόλου που επιφυλάσσουν στους Συλλόγους Διδασκόντων.
    τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου, στις επικείμενες συνεδριάσεις των διευρυμενων ΠΥΣΔΕ, να μην συμμετάσχουν στην αξιολογική κρίση με τη βαθμολογία τους.

Οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xeiropedes
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
Ο εκπαιδευτικός που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικες μαθήτριες δικάστηκε τελεσίδικα – Αρνείται τις κατηγορίες, μιλά για «παρεξήγηση» και σκευωρία
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης: Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου για κατάληψη 15 - 17 Νοεμβρίου
Πολυτεχνείο Κρήτης: 52 χρόνια μετά – οι φοιτητές βγαίνουν στο δρόμο ενάντια σε διαγραφές, αυταρχισμό και ιδιωτικά πανεπιστήμια
Πολυτεχνείο Κρήτης: Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου για κατάληψη 15 - 17 Νοεμβρίου