Thumbnail
Ομαδική αποβολή από το Χάρβαρντ για σκονάκι

Περίπου εξήντα φοιτητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη αποβλήθηκαν προσωρινά επειδή συμμετείχαν σε μια μεγάλη επιχείρηση αντιγραφής στη διάρκεια των εξετάσεων τον περασμένο Αύγουστο και υπάρχουν υποψίες και για τη συμμετοχή άλλων τριάντα, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του πανεπιστημίου.

Συνολικά 125 φοιτητές κατηγορήθηκαν ότι πήραν μέρος σε αυτήν την ομαδική απάτη.

Οι φοιτητές επικοινωνούσαν μεταξύ τους ή αντέγραφε ο ένας από τον άλλον στη διάρκεια των τελικών εξετάσεων.

"Περίπου στους μισούς από τους φοιτητές ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για ένα συγκεκριμένο διάστημα. Από τους υπόλοιπους, οι μισοί απαλλάχθηκαν και οι άλλοι βρίσκονται υπό επιτήρηση", τόνισε ο κοσμήτορας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του πανεπιστημίου Μάικλ Σμιθ.

Το Χάρβαρντ είναι ένα από τα ακριβότερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Το κάθε τετράμηνο κοστίζει ως και 63.000 δολάρια (46.000 ευρώ) ενώ η διαδικασία εισαγωγής σε κάποια από τις σχολές του είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

Το μέγεθος της απάτης αυτής δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Χάρβαρντ, υπογράμμισε ο Σμιθ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Fuel Pass 3
Fuel Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Γιατί «κολλάει» η επιβεβαίωση του email στο ΕΜΕπ
Ξεπέρασαν τις 800.000 οι αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων - Τι σημαίνει το μήνυμα «συμπληρώστε το email σας στο ΕΜΕπ»
Fuel Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Γιατί «κολλάει» η επιβεβαίωση του email στο ΕΜΕπ
Νέα Βιβλία στο Πολλαπλό Βιβλίο
Πολλαπλό Βιβλίο: Σε ΦΕΚ τα 230 νέα βιβλία – Πότε θα φτάσουν στα σχολεία
Δείτε τα νέα βιβλία σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο - Η διαδικασία επιλογής από τους εκπαιδευτικούς
Πολλαπλό Βιβλίο: Σε ΦΕΚ τα 230 νέα βιβλία – Πότε θα φτάσουν στα σχολεία