Δύο διαδικτυακές παρουσιάσεις αφιερωμένες στα νέα βιβλία Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για το Δημοτικό Σχολείο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την υποστήριξη της αξιοποίησης του νέου εκπαιδευτικού υλικού στη σχολική τάξη.
Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, τα νέα βιβλία ΤΠΕ αποτελούν μια σύγχρονη πρόταση για τη διδασκαλία των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν:
- Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 20:00
- Την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 19:00
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, δασκάλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί για το νέο διδακτικό υλικό και τις δυνατότητες αξιοποίησής του πολλαπλού βιβλίου στην εκπαιδευτική πράξη.
Μέσα από τις παρουσιάσεις αναμένεται να αναδειχθούν οι βασικοί άξονες των νέων βιβλίων, οι παιδαγωγικές προσεγγίσεις που υιοθετούνται, καθώς και τρόποι ενσωμάτωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία.
Η δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και επιμόρφωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας γύρω από τις εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης και της διδασκαλίας των ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται
Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google
Λεωνίδας Βουρλιώτης