eidiki agwgi
Άμεση ανταπόκριση Ζαχαράκη στα αιτήματα για στήριξη μαθητών με αναπηρία

Το θετικό πρόσημο των φετινών μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χαιρετίζει ο Σ.Α.Κ.Ε.Α., επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς ενίσχυσης με μόνιμο και αναπληρωματικό προσωπικό.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην άμεση ανταπόκριση της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, και στην ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, που ενισχύουν την ισότιμη πρόσβαση μαθητών με αναπηρία στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Τονίζεται η πρόοδος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου η Ειδική Αγωγή ήταν μέχρι πρότινος περιορισμένη, και υπογραμμίζεται ότι η έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών έως την 1η Σεπτεμβρίου είναι καθοριστική για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά τα Δελτίο Τύπου:

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας η κοινοποίηση της πρόσκλησης για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. Η πλήρωση των θέσεων αυτών με σταθερό και μόνιμο προσωπικό αποτελεί διαχρονικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οφείλουμε στο σημείο αυτό να αναγνωρίσουμε ότι η Υπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, ανταποκρίθηκε με συνέπεια και με γρήγορα αντανακλαστικά στα αιτήματα που διατυπώθηκαν από τους Συλλόγους και τους Γονείς/Κηδεμόνες, επιδεικνύοντας έμπρακτη βούληση για την ενίσχυση της υποστήριξης των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ειδικότερα, η ίδρυση νέων δομών Τμημάτων Ένταξης συνιστά ουσιαστική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς στηρίζει τη θεμελιώδη αρχή ότι τα παιδιά με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν δικαίωμα να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους, μαζί με τους συνομηλίκους τους (inclusive education) και στη βάση ίσων ευκαιριών.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην ενίσχυση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια η παρουσία της Ειδικής Αγωγής ήταν εξαιρετικά περιορισμένη σε Γυμνάσια και σε Λύκεια. Η σταδιακή ανάπτυξη δομών υποστήριξης σε αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης συνιστά σημαντική πρόοδο, καθώς καλύπτει ένα ιστορικό κενό και συμβάλλει στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση και στη σχολική ζωή.

Η στελέχωση με μόνιμο και σταθερό προσωπικό δεν αποτελεί απλώς ζήτημα που έχει σχέση με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στρατηγική επένδυση στο μέλλον του σχολείου και της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, προσδοκούμε η φετινή προσπάθεια να συνεχιστεί και τα επόμενα έτη, με αντίστοιχους διορισμούς και κάλυψη για όλες τις ειδικότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμη την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών/αναπληρωτριών εκπαιδευτικών, ώστε η κάλυψη των αναγκών να έχει ολοκληρωθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου και κάθε σχολική μονάδα να είναι σε πλήρη ετοιμότητα με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Με εκτίμηση,
για τo Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.Ε.Α.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ψωμί - Ακρίβεια
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
Το προζύμι είναι κάτι περισσότερο από ένα υλικό, είναι μια ζωντανή παράδοση που συνδέει τις αρχαίες κουζίνες με τη σύγχρονη αρτοποιία.
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
καφές
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας
Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως και η σωστή του γεύση εξαρτάται όχι μόνο από την ποιότητα, αλλά και από τον τρόπο που τον...
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας