κιμωλίες
Καμία πρόβλεψη πέρυσι για Πρωτοβάθμια – Ζητείται φέτος δίκαιη κατανομή

Αναμονή επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Σάμου για την ανακοίνωση του αριθμού των νέων οργανικών θέσεων που προβλέπεται να συσταθούν στο νησί για τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του τοπικού κλάδου, κατά την περσινή διαδικασία δεν συστάθηκε καμία οργανική θέση για καμία ειδικότητα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, γεγονός που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

Το ζήτημα τέθηκε στη διάρκεια συνάντησης με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κα Στρατάκη, όπου και αναγνωρίστηκε ως αστοχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε δέσμευση ότι, σε περίπτωση σύστασης οργανικών θέσεων από το Υπουργείο για τη φετινή χρονιά, η Σάμος θα περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό.

Η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί τη σύσταση οργανικών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων του νησιού, καθώς και τη μόνιμη στελέχωσή τους μέσω διορισμών.

Η ανακοίνωση από το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Θέμα: Σύσταση οργανικών θέσεων στη Σάμο

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον αριθμό των νέων οργανικών που προβλέπονται για σύσταση φέτος στη Σάμο.

Ειδικά όσον αφορά τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας, επισημαίνουμε ότι πέρυσι δε δόθηκε καμία σε καμία ειδικότητα σε όλο το νησί, κάτι που δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

Αυτό επισημάνθηκε ως λάθος κατά τη συνάντησή μας με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Στρατάκη, όπου και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι εφόσον το υπουργείο προχωρήσει την επόμενη χρονιά (δηλαδή φέτος) σε σύσταση νέων οργανικών, θα προβλεφθεί η σύστασή τους και στη Σάμο.

Διεκδικούμε νέες οργανικές, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας και κάλυψή τους με μόνιμους διορισμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρο
Το «καρφί» Ανδρουλάκη για Τσίπρα: «Εμείς δεν έχουμε σπόνσορες για να μας παίζουμε μέρα-νύχτα»
Ο Ανδρουλάκης φαίνεται να στοχεύει έμμεσα τον Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω του θορύβου που προκάλεσε η έκδοση του βιβλίου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Το «καρφί» Ανδρουλάκη για Τσίπρα: «Εμείς δεν έχουμε σπόνσορες για να μας παίζουμε μέρα-νύχτα»
anapiria.jpg
Σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώθηκαν για να δώσουν το δικό τους μήνυμα στα άτομα με αναπηρία
Δράση από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γενισέας Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώθηκαν για να δώσουν το δικό τους μήνυμα στα άτομα με αναπηρία