Εκπαίδευση 0

Παπαϊωάννου για το επίδομα βιβλιοθήκης: «Η χρήση της βιβλιοθήκης δεν σημαίνει και δικαίωμα στο επίδομα»

Νίκος Παπαϊωάννου, Βουλή
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Άλλο πράγμα είναι να συστήσω βιβλιοθήκη, άλλο να την ενημερώσω και άλλο να τη χρησιμοποιώ», δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου

Τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην παροχή βιβλιογραφικής υποδομής και στη δικαιολόγηση του ειδικού επιδόματος βιβλιοθήκης για τα μέλη ΔΕΠ έθεσε ο Υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Αφροδίτης Κτενά στη Βουλή.

«Άλλο πράγμα είναι να συστήσω βιβλιοθήκη, άλλο να την ενημερώσω και άλλο να τη χρησιμοποιώ», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το επίδομα αυτό περιλαμβάνεται στις τακτικές αποδοχές και ρυθμίζεται ρητώς στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται για την ίδια παροχή που είχε κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ βάσει προηγούμενων νόμων (ν. 2530/1997 και 3205/2003).

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις διατάξεις του ν. 5045/2023 (άρθρα 28–33), οι οποίες καθορίζουν πλήρως το νέο μισθολογικό πλαίσιο για ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και εντεταλμένους διδάσκοντες, διευκρινίζοντας ότι τα επιδόματα βιβλιοθήκης και διδασκαλίας/έρευνας συνιστούν σταθερές και ενσωματωμένες απολαβές.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση