Νίκος Παπαϊωάννου, Βουλή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Άλλο πράγμα είναι να συστήσω βιβλιοθήκη, άλλο να την ενημερώσω και άλλο να τη χρησιμοποιώ», δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου

Τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην παροχή βιβλιογραφικής υποδομής και στη δικαιολόγηση του ειδικού επιδόματος βιβλιοθήκης για τα μέλη ΔΕΠ έθεσε ο Υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Αφροδίτης Κτενά στη Βουλή.

«Άλλο πράγμα είναι να συστήσω βιβλιοθήκη, άλλο να την ενημερώσω και άλλο να τη χρησιμοποιώ», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το επίδομα αυτό περιλαμβάνεται στις τακτικές αποδοχές και ρυθμίζεται ρητώς στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται για την ίδια παροχή που είχε κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ βάσει προηγούμενων νόμων (ν. 2530/1997 και 3205/2003).

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις διατάξεις του ν. 5045/2023 (άρθρα 28–33), οι οποίες καθορίζουν πλήρως το νέο μισθολογικό πλαίσιο για ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και εντεταλμένους διδάσκοντες, διευκρινίζοντας ότι τα επιδόματα βιβλιοθήκης και διδασκαλίας/έρευνας συνιστούν σταθερές και ενσωματωμένες απολαβές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κλειστά σχολεία
Αγίου Πνεύματος 2026: Το τελευταίο «διάλειμμα» πριν την τελική μάχη των Πανελλαδικών – Πώς αλλάζει το πρόγραμμα
Ένα τριήμερο διαφορετικό για κάθε μαθητή
Αγίου Πνεύματος 2026: Το τελευταίο «διάλειμμα» πριν την τελική μάχη των Πανελλαδικών – Πώς αλλάζει το πρόγραμμα