ΑΣΕΠ: «Βροχή» προσλήψεων στο Δημόσιο - Ανοίγουν 11.000 μόνιμες θέσεις

Εκπαίδευση 0

ΤΕΕ: Αναγνωρίζεται η ισοτιμία των τίτλων σπουδών των αποφοίτων Πολυτεχνικής Σχολής ΠΑΔΑ

pada
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποκτούν δικαίωμα εγγραφής ως μέλη του ΤΕΕ, εφόσον περάσουν τις εξετάσεις για την απόδοση της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος

Κατά την τακτική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) με αριθμό 18/3-6-2025 (ΑΔΑ: 6ΞΘΩ46Ψ842-7ΗΕ), λήφθηκαν αποφάσεις που επιβεβαιώνουν την ισοτιμία και αντιστοιχία των τίτλων σπουδών των αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Αποφοίτων ΠΑΔΑ (ΣΔΜΑ-ΠΑΔΑ), οι απόφοιτοι αποκτούν δικαίωμα εγγραφής ως μέλη του ΤΕΕ, εφόσον περάσουν τις εξετάσεις για την απόδοση της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η εγγραφή αποφοίτων των ακόλουθων Τμημάτων:

  • Πολιτικών Μηχανικών

  • Μηχανολόγων Μηχανικών

  • Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών

  • Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

  • Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών

  • Ναυπηγών Μηχανικών

  • Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής

Οι αποφάσεις βασίζονται στην ολοκληρωμένη διάρκειας πέντε ετών εκπαιδευτική διαδικασία και στη συμμόρφωση με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΠΑΔΑ μετά από χρόνια διεκδικήσεων.

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία υποστήριξης της απόφασης συμμετείχαν θεσμικοί φορείς και πρόσωπα από το ΤΕΕ και το ΠΑΔΑ, καθώς και αρμόδιοι του Yπουργείου Παιδείας.

Σχετικές ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γεώργιο Στασινό, την Α’ Αντιπρόεδρο κα Αντωνία Μοροπούλου, την Επιτροπή του άρθρου 66, τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ κ. Παναγιώτη Καλδή, και λοιπούς ακαδημαϊκούς και θεσμικούς παράγοντες που συνέβαλαν στη θετική έκβαση της διαδικασίας.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει θετικά το επαγγελματικό καθεστώς των διπλωματούχων μηχανικών από το ΠΑΔΑ, καθώς και την ισότιμη αντιμετώπισή τους στον τεχνικό κλάδο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση