ντουντουκα
«Με τους αγώνες μπορούμε να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική αυτή που στερεί τη ζωή από τους συνταξιούχους και τον κόσμο της εργασίας»

Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΕΣΕΘ) καλούν μέσω ανακοίνωσής του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (14/02) και ώρα 11:00 έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Να διαμαρτυρηθούμε ΟΛΟΙ/ΕΣ μαζί για τις χαμηλές συντάξεις, την κατάργηση των Δώρων και του 13ου & 14ου μισθού/σύνταξης  από τους εργαζομένους στο Δημόσιο και στους συνταξιούχους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τον εκμηδενισμό των συντάξεων χηρείας, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης κ.λ.π.», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Θ. στα πλαίσια των αποφάσεων του για την ανάγκη άμεσων κινητοποιήσεων αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση- πρόσκληση του σωματείου συνταξιούχων “Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” να συνεχίσουμε τις δράσεις – κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση αγωνιστικά των δίκαιων αιτημάτων του κόσμου των συνταξιούχων.

Γιαυτό συμμετέχουμε και καλούμε στη συγκέντρωση την Παρασκευή 14/2/25,στις 11.00 π.μ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης  για να διαμαρτυρηθούμε ΟΛΟΙ/ΕΣ μαζί για τις χαμηλές συντάξεις, την κατάργηση των Δώρων και του 13ου & 14ου μισθού/σύνταξης  από τους εργαζομένους στο Δημόσιο και στους συνταξιούχους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τον εκμηδενισμό των συντάξεων χηρείας, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης κ.λ.π.

Με τους αγώνες μπορούμε να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική αυτή που στερεί τη ζωή από τους συνταξιούχους και τον κόσμο της εργασίας.

Διεκδικούμε:

  • την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • την επαναφορά του «εφάπαξ» στα επίπεδα του 2009
  • πραγματικές αυξήσεις (και όχι ψίχουλα)  στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) για να ζούμε με αξιοπρέπεια
  • δωρεάν και δημόσια όλα τα κοινωνικά αγαθά
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία
  • Μείωση και όχι αύξηση (που ετοιμάζουν) των ορίων συνταξιοδότησης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ενεργοποιήστε την επιταγή κατάρτισης και ξεκινήστε τώρα επιλέγοντας το ΕΚΕΚ ATHENA (ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
ΣΑΕΚ: Ποιες αποσπάσεις εκπαιδευτικών ανακαλούνται το σχολικό έτος 2025 - 2026
Υπουργείο Παιδείας: Η απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη για τις ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΣΑΕΚ: Ποιες αποσπάσεις εκπαιδευτικών ανακαλούνται το σχολικό έτος 2025 - 2026
ακίνητα
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς το Δημόσιο προωθεί 20.000 κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο
Οι ωφελούμενοι μετά τη 10ετή μίσθωση, θα έχουν κατά προτεραιότητα το δικαίωμα να αγοράσουν το σπίτι (rent to own) μέσω του ΟΠΕΚΑ
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς το Δημόσιο προωθεί 20.000 κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο