απθ
Επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Ιατροδικαστική και την Ψυχιατροδικαστική στο επίκεντρο Συνεδρίου του ΑΠΘ

Επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Ιατροδικαστική και την Ψυχιατροδικαστική θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του «2oυ Συνεδρίου Ιατροδικαστικής – Ψυχιατροδικαστικής», στις 12 με 14 Απριλίου 2024, στο ξενοδοχείο «Electra Palace», στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσεγγίσει επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και συχνά προβληματίζουν ως προς τον τρόπο διαχείρισής τους. Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν ιατροί πολλών ειδικοτήτων, νομικοί, δικαστικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι από σώματα ασφαλείας.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, είναι: «Ενδοοικογενειακή βία», «Παιδοκτονία – Νεότερα δεδομένα», «Ιατρικό Σφάλμα», «Σεξουαλική κακοποίηση των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ», «Νέα ναρκωτικά», «Κακοποίηση γυναικών – Μαρτυρίες θυμάτων – Υπερφονικότητα», «Διαδίκτυο & εγκληματικότητα ανηλίκων», «Μαζικές καταστροφές», «Βulling & εγκληματικότητα ανηλίκων», «Κακοποίηση ζώων», «Κακοποίηση ανηλίκων», «Παρουσίαση VIPROM “Victim Protection in Medicine”», «Οπαδική βία & εγκληματικότητα», «ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Παρεμβάσεις και δικαιώματα», «Mobbing», «Δημοσιογραφία & Εγκλήματα Παρελθόντος-Παρόντος-Μέλλοντος», «Ψυχιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη» και «Δυνατότητα η μη διείσδυσης του Δικαστικού λειτουργού στο μυαλό του δράστη-Έδαφος θεσμοθέτησης δικαστικού ψυχολόγου στον Ελλαδικό χώρο».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ, με τίτλο: «Ιατροδικαστική-Ψυχιατροδικαστική», σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία και τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, της Σχολής Επιστημών Υγείας και του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

απθ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
παραλίες
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις
Η αλήθεια είναι πως το «μπάνιο σε παραλία της Αθήνας» μοιάζει πολλές φορές με Γολγοθά. Κυρίως, γιατί όλοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες...
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις