σητεια
Η πόλη της Σητείας παραλίγο να θρηνήσει θύμα ένα μικρό παιδί, λόγω έλλειψης νοσηλευτή στο ειδικο δημοτικό και το νηπιαγωγείο...

Την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης δια του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, αναδεικνύει το γεγονός που συνέβη προχτές 2 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό, στη Σητεία της Κρήτης.

Η πόλη παραλίγο να θρηνήσει θύμα ένα μικρό παιδί, λόγω έλλειψης νοσηλευτή στο ειδικο δημοτικό και το νηπιαγωγείο Σητείας. Να σημειωθεί ότι η θέση υπάρχει ήδη, αλλά δεν έχει καλυφθεί...

Ευτυχώς, υπηρχε άλλος νοσηλευτής κοντά καθώς  το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια προγράμματος συνεργασίας του ΚΔΑΠ- ΑμεΑ, του ΕΕΕΕΚ Σητείας και του ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, ο οποίος επενέβη, έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί και κατάφερε να το σώσει...

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα των ελλείψεων σε Σχολικούς Νοσηλευτές και σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στα σχολεία, έχει ήδη φτάσει στη Βουλή, με ερώτηση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλο.

Οπως τονίζει, τα κενά αυτά δημιουργούν αγωνία και η ταλαιπωρία στους γονείς και κηδεμόνες, μαθητών και μαθητριών με αναπηρία ή/και με χρόνια πάθηση, τα οποία αδιαμφισβήτητα χρήζουν και της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης από το εκπαιδευτικό σύστημα.

«Επιπλέον στον κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά το θέμα αυτό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έως σήμερα δίνει συγκεχυμένη εικόνα για το σύνολο των σχολικών νοσηλευτών και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που υπηρετούν και καμία ουσιαστική πληροφορία για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων παιδιών», τονίζει ο ερωτών βουλευτής και ζητά από τον Κυριάκο Πιερρακάκη να απαντήσει, μεταξύ άλλων για τα εξής:

  1. Πόσοι σχολικοί νοσηλευτές (ανεξάρτητα αν έχει προσληφθεί ως ΠΕ25, ΠΕ87.02, ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία) και πόσο ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ανεξάρτητα αν έχει προσληφθεί ως ΔΕ01, ΤΕ01.30 ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία) υπηρετεί μόνιμα διορισμένο και η ποια είναι η γεωγραφική κατανομή του ανά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια διεύθυνση και ανά σχολική μονάδα;

  2. Πόσοι νέοι διορισμοί σχολικών νοσηλευτών και ειδικού μόνιμου προσωπικού έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και με ποιο χρονοδιάγραμμα;.

Ας δούμε όμως πως περιγράφει το γεγονός ο ΣΕΠΕ Σητείας «Μύσων»:

Η έλλειψη νοσηλευτή έγινε αφορμή να δημοσιευτούν και να επανέλθουν με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα της πόλης οι επανειλημμένες διεκδικήσεις του Συλλόγου μας.

Κάθε σχολική μονάδα, πόσο μάλλον στις δομές ειδικής αγωγής, πρέπει να είναι στελεχωμένη με σχολικό νοσηλευτή και ΕΒΠ. Το περιστατικό συνέβη τη Τρίτη 2/4/2024 κατά τη διάρκεια του προγράμματος συνεργασίας του ΚΔΑΠ- ΑμεΑ, του ΕΕΕΕΚ Σητείας και του ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί μας παραλίγο να χάσει την ζωή του στον χώρο του ειδικού Δημοτικού σχολείου Σητείας. Ύστερα από την άμεση παρέμβαση του νοσηλευτή του ΕΕΕΕΚ και κάνοντας μέθοδο ΚΑΡΠΑ για να επαναφέρει το παιδί, επανήλθε και τώρα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσής η ειδική αγωγή στην πόλη της Σητείας στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτήριο χωρίς αυλή και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές. Σαν να μην έφτανε αυτό παρά τις συνεχείς πιέσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σητείας «ο Μύσων» προς όλες τις κατευθύνσεις, καμία στελέχωση δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας « ο Μύσων» διεκδικεί την κάλυψη των δομών ειδικής αγωγής με προσωπικό ΕΕΠ -ΕΒΠ και σχολικό νοσηλευτή από την πρώτη μέρα λειτουργίας. Αποτελεί ευθύνη της ΔΙΠΕ Λασιθίου η διασφάλιση του ίσου δικαιώματος πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση και η ασφάλεια των μαθητών.

Διεκδικούμε:

  • Οργανικές θέσεις ΕΒΠ- Σχολικών Νοσηλευτών σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας και κατά πρώτο λόγο σε όλες τις δομές ειδικής Αγωγής

  • Άμεση κάλυψη με σχολικό νοσηλευτή της θέσης που υπάρχει ήδη στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σητείας

  • Στελέχωση με όλες τις ειδικότητες των δομών Ειδικής Αγωγής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα