ΔΕΠΥ
Βιώσαμε τον ………… τύποις οίκτο (ποτέ δεν ζητήσαμε οίκτο), την γραφειοκρατία στο έπακρο, τον κυνισμό και την αναλγησία σε όλο τους το μεγαλείο !

‘’ Ινσουλινοεξαρτώμενος Διαβήτης Τύπου 1 & Σχολικός Νοσηλευτής ‘’  

     Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ. Ιθύνοντες……  

    Δυστυχώς, ‘’ χτύπησε ‘’ και την δική μας πόρτα. Ήταν Σεπτέμβρης του 2021, όταν το τρίτο μας παιδί, η μικρή μας κόρη τριών (3) ετών τότε, ξαφνικά παρουσίασε ταχύπνοια και σταδιακά αλλά σε τάχιστα σύντομο χρονικό διάστημα, περιήλθε σε κατάσταση κώματος, ένεκα διαβητικής κετοξέωσης.   

    Τρομερός αγώνας των γιατρών (τους οποίους και ευχαριστούμε) για την ‘’επαναφορά - σταθεροποίηση ‘’ της μικρής μα ……….. ακόμα πιο τρομερός για την διακομιδή της σε μεγαλύτερο Νοσοκομειακό ίδρυμα, αφού ………… δύσκολα όσο λυπηρό και αν είναι αναλάμβαναν την ευθύνη.

    Δόξα το Θεό, θέλοντας και μη (δεν έχεις εξάλλου επιλογή) εκπαιδευτήκαμε στην ινσουλίνη, στον υπολογισμό υδατανθράκων, στα χιλιάδες τρυπήματα μετρήσεως σακχάρου  δια αίματος και γενικά, σε όλο τον αγώνα του ‘’ μηχανισμού ‘’ αυτού. Τι μένει ; Το καθημερινό σου ξενύχτι και η 24ωρη γενικά παρακολούθηση και φροντίδα της.

    Λίγο πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022, ξεκινήσαμε την συγκέντρωση των δικαιολογητικών (στην οποία υποβάλλεσαι κάθε σχολικό έτος), προκειμένου να καταθέσουμε ώστε να διατεθεί και στο δικό μας παιδί, σχολικός νοσηλευτής για το σχολικό έτος 2022-2023 που θα φοιτούσε στα προνήπια. Επιτροπή, είχαμε ήδη περάσει η οποία και γνωμάτευσε ποσοστό αναπηρίας 50 % εφόρου ζωής, ως προβλέπεται για την εν λόγω πάθηση.

    Παρά το γεγονός της απίστευτης γραφειοκρατίας και της εξαντλητικής κόπωσής μας (εργαζόμενοι αμφότεροι), έμοιαζαν όλα να βαίνουν «καλώς», μέχρι λίγο πριν το Πάσχα του 2023, όπου και ενημερωθήκαμε ότι η σχολική νοσηλεύτρια μετά τις σχολικές διακοπές αυτού, θα λάμβανε την προβλεπόμενη άδειά της, προκειμένου να φέρει στον κόσμο το νέο μέλος της δικής της οικογένειας.

   Μη γνωρίζοντας ως συμβαίνει σε κάθε …… ‘’ πρωτάρη ‘’, θεωρήσαμε (ως και η ίδια μας διαβεβαίωνε) ότι θα διατίθεντο αντικαταστάτριά της. Πως είπατε ; Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο κύριε !!!! Έχετε τρεις (3) επιλογές : (α) Πηγαίνετε την μικρή σε άλλο σχολείο, (β) προσλάβετε με δικά σας ‘’ έξοδα ‘’ ιδιώτη νοσηλευτή ή (γ) έρχεστε οι ίδιοι στο σχολείο να παρακολουθείτε το παιδί σας…….

     Αναγκαστήκαμε εναλλάξ να πηγαίνουμε την μικρή στα προνήπια, κάθε πρωί, ώστε να την προσέχουμε (συνεχείς μετρήσεις για υπό ή υπέρ – γλυκαιμία, χορήγηση ινσουλίνης κ.λπ.), ενώ μετά, ακολουθούσε και ένα 8ώρο στην εργασία μας, συνδυαστικά πάντα με τις απαιτητικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται μια πενταμελής οικογένεια με τρία (3) ανήλικα τέκνα. Σε αυτό δε, προστίθενται και τα κόστη σε ψυχολογικό – ηθικό – οικογενειακό – επαγγελματικό – κοινωνικό επίπεδο.

      Βιώσαμε τον ………… τύποις οίκτο (ποτέ δεν ζητήσαμε οίκτο), την γραφειοκρατία στο έπακρο, τον κυνισμό και την αναλγησία σε όλο τους το μεγαλείο ! Όχι, όχι, δεν εκδηλώνουμε μιζέρια. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ απλά !!!! Πολλώ  δε μάλλον για το ίδιο μας το παιδί, για την πάθηση του οποίου η ψυχολογία είναι το ‘’Α’’ και το ‘’Ω’’. Από την πρώτη στιγμή δίπλα της, μαχόμαστε, για την όσο το δυνατόν ομαλή έκβαση της πάθησής της και κυρίως παλεύουμε για την «διαφορετικότητά» της, αφού, ευλόγως αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν είναι ότι πιο εύκολο εξαιτίας της διαδικαστικότητας, ελλοχεύοντας συνάμα ο κίνδυνος για τυχόν μπούλινγκ κ.λπ. συναφείς συμπεριφορές. Όση προσπάθεια και να έγινε - γίνεται όμως, ΔΥΣΤΥΧΩΣ κατακρημνίζεται από την καθ’ αυτή διαδικασία και αν θες, από το ίδιο το «Σύστημα».

     Λάβαμε ενημέρωση ότι και για το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024 εγκρίθηκε σχολική νοσηλεύτρια.  Εν μέρει εφησυχασμός !!! Σωστά εν μέρει και πολύ είναι κιόλας. Προσλήφθηκε η ίδια της περσινής χρονιάς, η οποία όμως ως ευθαρσώς και ευθέως δήλωσε …… θα εργασθεί από τα τέλη Νοέμβρη και μετά καθότι θα κάνει χρήση της άδειας ανατροφής τέκνου.

    Και πώς να εξηγήσεις σε ένα 5χρονο και να κατανοήσει πλήρως την όλη διαδικασία; Και πώς να την μετακινήσεις σε άλλο σχολείο αφού είναι οριζοντίως και καθέτως αρνητική, ενώ σε ενδεχόμενη μη αποδεκτή από  μέρους της μετακίνησή της (και εφόσον υπάρχει σχολικός νοσηλευτής σε έτερο νηπιαγωγείο), θα επιβαρύνει την ψυχολογία και κατ’ επέκταση την πάθησή της; Μπορεί άραγε να τύχει εφαρμογής η άποψη εκ μέρους «αρμόδιας» υπαλλήλου του Υπουργείου όπου σε παρελθόντα χρόνο, αφενός δεν αποδεχόταν σε καμία των περιπτώσεων ότι υπάρχουν – συμβαίνουν στον καθένα τυχαία και απρόβλεπτα γεγονότα, αφετέρου υποστήριζε με στόμφο την μετακίνηση – αλλαγή σχολικής μονάδας του παιδιού, κάθε που προκύπτει θέμα απομάκρυνσης του σχολικού νοσηλευτή που το παρακολουθεί; Δηλαδή αν απαιτηθεί, αναγκαστικά πρέπει να αλλάξει μέσα στο ίδιο έτος και δύο (2) και τρεις (3) σχολικές μονάδες ;;;;;;;;;  Και πως θα μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε οι ίδιοι; Έρχεσαι σε κόντρα ρόλο με το εργασιακό σου περιβάλλον. Για ιδιώτη νοσηλευτή …… ούτε λόγος. Τι καλά θα ήταν αν μπορούσες να ανταπεξέλθεις οικονομικά ! Θα έλυνες μια για πάντα αυτό το πρόβλημα που φαντάζει με Λερναία Ύδρα.

    Κύριοι, θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πληθώρα δυσκολιών πλην όμως, δεν ζητιανεύουμε οτιδήποτε. Δεν παρακαλούμε αλλά … ‘’ απαιτούμε ‘’ τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Όχι μόνο για το παιδί μας αλλά για όλα τα ‘’γλυκά’’ παιδιά που τα θεωρούμε και δικά μας παιδιά. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ λέγεται. ΊΣΗ μεταχείριση προς ΟΛΟΥΣ λέγεται. Κατοχυρωμένο Συνταγματικά ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εκπαίδευση λέγεται. Αλήθεια τώρα ; Και αν ναι, εφαρμόζεται ; Περισσότερο για ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  θα λέγαμε ότι προσομοιάζει !!!!!

                  Α    Κ    Ο    Υ    Ε    Ι    ………    Κ    Α    Ν    Ε    Ι    Σ    ;;;;;;

     Κρίνεται επιβεβλημένο ΧΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των όποιων σχολικών νοσηλευτών ‘’ απομακρύνονται ‘’ για τον ‘’Χ’’ ή ‘’Ψ’’ λόγο, καίτοι οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν προβλέπεται αντικατάστασή τους, αφήνοντας έτσι, ‘’έρμαιο’’ το παιδί του οποιουδήποτε με την απουσία τους, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό, ακόμα και ανηθικότητα – ανευθυνότητα, απέναντι στο ‘’ παιδί - ευθύνη ‘’ που εξαρχής ανέλαβαν   και εν κατακλείδι τους εξασφαλίζει έναν  μισθό.

Υ.Γ.1. Επ ουδενί μην εκληφθεί αποστροφή μας για την δημιουργία οικογένειας που ανθρωπίνως και στη σφαίρα της λογικής απαιτεί αποχή από τα εργασιακά καθήκοντα. Υπάρχουν και τα τυχαία και απρόβλεπτα γεγονότα για όλους μας, τα οποία ομοίως και ενδεχομένως απαιτούν επίσης αποχή. Και έχεις το θράσος κυρία μου, να μου πεις ότι : θα έχεις και πάλι το παιδί μου, «σε πήρα για να χαρείς», γνωρίζοντας συνάμα ότι αυτό θα συμβεί περί τα …. τέλη Νοέμβρη ή όποτε αρθεί το … κώλυμα από την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός σου … και επιπλέον, ότι η άδεια ανατροφής τέκνου για «σένα» , έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι ….  όντας ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ !!! Αλήθεια, διερωτάται κανείς … δύναται να γίνεται χρήση  της άδειας ανατροφής τέκνου ενώ η σύμβασή σου (ως αναπληρώτρια) έχει λήξει στο τέλος της σχολικής χρονιάς ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Δηλαδή για κάτι τέτοιο υπάρχει πρόβλεψη, που στην τελική του ανάλυση, είναι εις βάρος του ίδιου του νοσηλευτή αφού χάνει μέρος της αδείας του, ενώ πρόβλεψη για αντικατάσταση ούτε λόγος;

Υ.Γ.2. Αλήθεια, στην δική μας περίπτωση όπως και σε τόσων άλλων γονέων που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση (γιατί δυστυχώς είμαστε πολλοί),       ΔΕΥΤΕΡΟΣ  ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ δεν υπάρχει ;

Υ.Γ.3. Αξιούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη, τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα με την παράκληση για τις ΑΜΕΣΕΣ & ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ   ενέργειές σας, προκειμένου εξαλειφθεί δια παντός ένα χρόνιο πρόβλημα - μάστιγα για τα παιδιά και τους γονείς.  

Με εκτίμηση, σεβασμό και μια τεράστια ΣΥΓΝΩΜΗ που μέσα στη δύνη της επικαιρότητας των ημερών, καλούμαστε να προβάλλουμε τον δικό μας αλλά και άλλων γονέων Γολγοθά.

 

Οι Εξουθενωμένοι Γονείς

ΚΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

ΑΛΕΞΟΓΛΟΥ Θεοδοσία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi
Ασκούμενη δικηγόρος καταγγέλλει γνωστό ποινικολόγο: «Με χτύπησε στο πρόσωπο και με έβρισε»
Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό και εξύβριση σε βάρος γνωστού ποινικολόγου από ασκούμενη δικηγόρο
Ασκούμενη δικηγόρος καταγγέλλει γνωστό ποινικολόγο: «Με χτύπησε στο πρόσωπο και με έβρισε»
aksiologisi
Εκπαιδευτικοί: «Κατήφορος χωρίς τέλος για τη ΔΗΣΥ Λασιθίου»
«Η αμετροέπεια και το ψέμα έχουν κοντά πόδια δυστυχώς για την ΔΗΣΥ Λασιθίου», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών και του...
Εκπαιδευτικοί: «Κατήφορος χωρίς τέλος για τη ΔΗΣΥ Λασιθίου»