Την αστυνομική βία στο χθεσινό φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά της ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ, καταγγέλλει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η μητέρα ενός απ' τους φοιτητές που κατέληξαν τραυματίες στο νοσοκομείο.
Η μητέρα του φοιτητή κατήγγειλε ότι ενώ περίμενε ενημέρωση απ' τους γιατρούς του νοσοκομείου «Γεννηματάς» για το αν θα χειρουργηθεί το παιδί της, «ήρθε κάποιος από την ασφάλεια και ρωτούσε τον γιο μου αν θα υποβάλει μήνυση!».
«Σε αυτή τη χώρα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας!» είπε, προσθέτοντας πως πέραν του γιου της υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τρεις τραυματισμένοι φοιτητές, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά, όπως άκουσε.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικοί επιτέθηκαν κατά των φοιτητών με χημικά και κλομπ και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές έξω απ' το Πολυτεχνείο όπου μεταφέρθηκε η ένταση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom