Τραγικό! Έφυγε από τη ζωή, πρόωρα, ο καθηγητής, αιρετός του ΚΥΣΔΕ, Θοδωρής Κατσωνόπουλος

Εκπαίδευση 0

Παύλος Μαρινάκης: Αμεσα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Μαρινάκης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αναγκαία μεταρρύθμιση η οποία ικανοποιεί πάγια αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη στην χώρα μας»

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί άμεσα το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ.Μαρινάκης, οπως τις προηγούμενες ημέρες και ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε «ιστορική μεταρρύθμιση» το επερχόμενο νομοσχέδιο, «η οποία ικανοποιεί πάγια αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη στην χώρα μας»

Και επανέλαβε ότι  οι προϋποθέσεις για την λειτουργία τους θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας που θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, ξεκινά μια ιστορική μεταρρύθμιση  η οποία απελευθερώνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από την γραφειοκρατία, ενισχύει το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων, αυξάνει τα ερευνητικά προγράμματα, προάγει την διεθνοποίηση των δημόσιων πανεπιστημίων, δίνει δυνατότητες χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων φοιτητών ή ερευνητών δημόσιων ΑΕΙ και φυσικά προβλέπει την διαμόρφωση του πλαισίου για την λειτουργία στη χώρα μας, μη κρατικών παραρτημάτων ΑΕΙ τα οποία είναι εγκατεστημένα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε τρίτες χώρες και τα οποία θα έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Είναι μια αναγκαία μεταρρύθμιση η οποία ικανοποιεί πάγια αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη στην χώρα μας, όπως η ενίσχυση της οικονομίας με την προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό, την ανάσχεση του brain drain με φοιτητές που θα σπουδάζουν και επιστήμονες που θα επιστρέψουν για να διδάξουν στη χώρα τους, αλλά και με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Οι προϋποθέσεις για την λειτουργία τους, όπως έχουμε τονίσει θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Διορισμοί 5.487 εκπαιδευτικών: Βγήκαν οι προσκλήσεις (ΦΕΚ)

Κορωνησία: Ένα πανέμορφο νησί που πάτε και με αυτοκίνητο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση