νηπιαγωγείο
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας ζητά η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών εκπαιδευτικών μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιώνεκφοβισμό εργαζόμενων, και αναίτιες απολύσεις σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Ελευσίνας.

Οι εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς καταγγέλλουν η ιδιοκτήτρια και η συνοδός του σχολικού σπρώχνουν και τραβάνε τα μαλλιά των παιδιών και τους ασκούν συναισθηματικό εκβιασμό. Επίσης, ότι τα βάζουν να βλέπουν πολλές ώρες βίντεο καθώς δεν ακολουθούν κάποιο σοβαρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στο στόχαστρο της διοίκησης του σχολείου βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πέφτουν θύματα εκβιασμού, υποχρεώνονται να κάνουν τη δουλειά της καθαρίστριας και απολύονται αναίτια.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ)υπογραμμίζουν  ότι το φαινόμενο αυτό είναι συχνό και αφορά πλήθος ιδιωτικών νηπιαγωγείων ενώ κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι γνωρίζει την κατάσταση αλλά δεν κάνει καμία ενέργεια ή έλεγχο των καταγγελιών, που έχει στη διάθεσή του. 

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Μια συγκλονιστική καταγγελία που δείχνει τον βαθμό της ασυδοσίας στο χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων έφτασε στην Ομοσπονδία μας, υπογεγραμμένη από ομάδα εκπαιδευτικών που εργάστηκαν/εργάζονται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία: 

  • Η βασική νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια σπρώχνει και τραβάει παιδιά και τους μιλάει με προσβλητικό τρόπο. Επίσης, είναι συνεχείς οι συναισθηματικοί εκβιασμοί και ο εκφοβισμός παιδιών με διάφορους τρόπους. 
  • Ο συνοδός του σχολικού λεωφορείου (κατά την καταγγελία στενό συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας) τραβάει μαλλιά και φαβορίτες παιδιών
  • Οι εκπαιδευτικοί γίνονται στόχοι συνεχών επιθέσεων και εκφοβισμού. Επειδή πολλοί αρνούνται να καθαρίζουν ή να κάνουν άσχετες εργασίες με το αντικείμενό τους, απολύονται. Έχουν υπάρξει, πάντοτε σύμφωνα με τις καταγγελίες, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα δύο τελευταία χρόνια και τουλάχιστον 3-4 το τελευταίο τρίμηνο. (Θα περιμένουμε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, αν η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ελέγξει το σχολείο, το θέμα του πρωτοφανούς αριθμού των απολύσεων και τα διοριστήρια και τις μισθοδοτικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών…) 
  • Δεν τηρείται κανένα σοβαρό πρόγραμμα και τα παιδιά παρακολουθούν βίντεο πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. 

Η εικόνα αυτή δεν είναι εξαίρεση. Έχουμε πολλάκις γράψει για την κατάσταση κόλασης στο 80% τουλάχιστον των ιδιωτικών νηπιαγωγείων που, σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, δεν θα επιτρεπόταν να συνεχίζεται η λειτουργία τους. Έχουμε αναφερθεί -στις 8 Δεκεμβρίου- στο τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και απευθύναμε πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αναλάβει δράση. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, δεν υπήρξε καμιά αντίδραση. Σιγή ασυρμάτου. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν νοιάζονται για το ότι οι εκπαιδευτικοί στους χώρους αυτούς: 

  • Εργάζονται συχνά μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, παρέχοντας πλήθος υπηρεσιών που δεν έχουν καμιά σχέση με τα καθήκοντά τους και για τις οποίες φυσικά δεν πληρώνονται (συνοδείες σχολικών, μαγείρεμα, καθάρισμα, γραμματειακή υποστήριξη κ.λπ.) 
  • Απασχολούνται παράνομα σε διακοπές και αργίες 
  • Υποχρεώνονται να επιστρέφουν στο χέρι του εργοδότη τμήμα του μισθού τους

 

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Τρομακτικό βίντεο από τη Νέα Υόρκη: Ένοπλοι πυροβολούν εν ψυχρώ και σκοτώνουν 28χρονη μέσα σε αυτοκίνητο

Συγκλονίζει τροχαίο στην Τουρκία: 10 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες σε καραμπόλα επτά οχημάτων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirgos_dolofonia
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
«Όποτε είχε κάποιο πρόβλημα στα μαθηματικά και μου έστελνε στο messenger εικόνα, την έπαιρνα τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου την βοηθούσα»
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
ptyhiaki-exetastiki.jpg
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
«Οι φοιτητές θα εξετάζονται καθημερινά σε αποπνικτικές συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών»
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα