σχολεία
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/INTIME NEWS
Σχολείο απέστειλε εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας για τα κενά στα σχολεία

Στο μη περαιτέρω έχουν φτάσει αρκετά σχολεία σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας των κενών των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης απέστειλε εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας, καθώς το σχολείο έχει τώρα, μέσα Οκτωβρίου, κενά 44 ωρών.

Στο σχολείο δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη εκπαιδευτικοί στις ειδικότητες των Μαθηματικών, Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογίας, σύμφωνα με την επιστολή, ενώ ζητείται η άμεση κάλυψη των κενών, με στόχο να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες.

Η επιστολή

«Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε μέσω αυτής της επιστολής εξαιτίας των παρακάτω λόγων:

Στο σχολείο μας, το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα στην Τούμπα, δηλαδή δεν βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή, δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί στις ειδικότητες των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ παρά τις συνεχείς επιβεβαιώσεις από αρμοδίους (Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης, Δ/νση Δευτεροβάθμιας κ.α) ότι θα “τακτοποιηθεί” το σχολείο μας στην επόμενη φάση των αναπληρωτών!

Ως Σύλλογος έχουμε συντάξει τρία έγγραφα, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων, λαμβάνουμε πάντα την επιβεβαίωση ότι θα λυθεί το πρόβλημά μας άμεσα. Τα κενά του σχολείου μας φαίνεται να μην εστάλησαν εγκαίρως και κατά προτεραιότητα, όπως συμβαίνει στα πρότυπα σχολεία, ώστε να συμπεριληφθούν στην Α’ Φάση των αναπληρωτών στις 4-9-2023. 

Και ενώ μας διαβεβαίωσαν ότι θα καλυφθούν τα κενά στη Β’ Φάση, εντούτοις αυτό δεν συνέβη, εκτός από μία Βιολόγο που τοποθετείται για 3 μόλις ώρες στο σχολείο μας, τη στιγμή που έχουμε κενά 44 ωρών!

Και ενώ ενημερωθήκαμε από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας ότι προηγούνται τα λύκεια, στον πίνακα αναπληρωτών της Β’ Φάσης πολλά γυμνάσια καλύπτουν αν όχι όλα, κάποια από τα κενά τους με αναπληρωτές.

Και επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, φτάσαμε στο σημείο να στείλουμε εξώδικα μέχρι και στο Υπουργείο μήπως πράξουν τα αυτονόητα, που είναι η ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο σχολείο μας!

Για τους παραπάνω λόγους:

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο μας, αναπλήρωση των χαμένων ωρών καθώς επίσης και εξασφάλιση καθηγητών και για τα επόμενα χρόνια.

Να ερευνηθεί αν υπάρχουν ατομικές ευθύνες για αυτή τη δυσλειτουργία που προκλήθηκε και αν υπάρχουν να αποδοθούν

Επικρατεί έντονη ανησυχία για την “επόμενη μέρα”, αν δηλαδή και την επόμενη σχολική χρονιά θα αντιμετωπίσουμε πάλι κενά σε βασικά μαθήματα και θα υποστούν τα παιδιά μας την ίδια ταλαιπωρία, αφού οι περισσότεροι καθηγητές είναι ή από απόσπαση ή αναπληρωτές.

- ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ γενικότερα η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Πολλοί γονείς έχουν καταφύγει στα ιδιαίτερα ή σε φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά.

- Καταστρατηγούνται βασικές αρχές που ισχύουν για τα Πρότυπα Σχολεία (π.χ. καθηγητές με αυξημένα προσόντα, κατά προτεραιότητα τοποθετήσεις κα)

Για τους παραπάνω λόγους καταθέτουμε την ανωτέρω επιστολή διαμαρτυρίας προς δημοσιοποίηση στα Μ.Μ.Ε.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
Συνάντηση του Πρύτανη με τη φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki: Παρουσίαση του νέου πρότζεκτ με το οποίο η ομάδα θέτει υποψηφιότητα για χρυσό μετάλλιο...
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους