Εκπαίδευση
Ειδική Αγωγή: «Οι αναθέσεις μαθημάτων και το κλείσιμο τμημάτων ένταξης συνιστούν τα διαχειριστικά “μπαλώματα”»

«Ο εμπαιγμός των «αρίστων» Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, όταν προσποιούνται ότι κόπτονται για την αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση, για άλλη μια χρονιά, παίρνει «σάρκα και οστά»  με τα δεκάδες κενά στην Παράλληλη Στήριξη και στα μαθήματα ειδικοτήτων και μετά τη Β’ φάση προσλήψεων συμβασιούχων εκπαιδευτικών» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι στην Β’ Ανατολική Αττική , ενώ  απαιτούνται 211 εκπαιδευτικοί για Παράλληλη Στήριξη για τα Δημοτικά Σχολεία προσλήφθηκαν μόλις 27!!! Για παράλληλη στήριξη στα Νηπιαγωγεία προσλήφθηκαν 29 τη στιγμή που απαιτούνται 48 εκπαιδευτικοί» τονίζει.

Οι αναθέσεις μαθημάτων και το κλείσιμο τμημάτων ένταξης συνιστούν τα διαχειριστικά «μπαλώματα» τα οποία χρησιμοποιεί η διοίκηση στην προσπάθειά της να καλύψει ελάχιστες από τις δεκάδες «τρύπες», υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»:

Στον «Καιάδα» για άλλη μια χρονιά η Ειδική Αγωγή και μετά τη Β’ φάση προσλήψεων συμβασιούχων εκπαιδευτικών

Δεκάδες παραμένουν τα κενά και στα μαθήματα ειδικοτήτων…

Ο εμπαιγμός των «αρίστων» Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, όταν προσποιούνται ότι κόπτονται για την αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση, για άλλη μια χρονιά, παίρνει «σάρκα και οστά»  με τα δεκάδες κενά στην Παράλληλη Στήριξη και στα μαθήματα ειδικοτήτων και μετά τη Β’ φάση προσλήψεων συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι στην Β’ Ανατολική Αττική , ενώ  απαιτούνται 211 εκπαιδευτικοί για Παράλληλη Στήριξη για τα Δημοτικά Σχολεία προσλήφθηκαν μόλις 27!!! Για παράλληλη στήριξη στα Νηπιαγωγεία προσλήφθηκαν 29 τη στιγμή που απαιτούνται 48 εκπαιδευτικοί. Εν κατακλείδι,  απερίφραστα καταγγέλλουμε ότι η Κυβερνητική πολιτική «πετά στον  Καιάδα» την Ειδική Αγωγή, καταδικάζοντας εκατοντάδες παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αναφορικά με τα μαθήματα ειδικοτήτων :

Αγγλικά  : απαιτούνται 7 – προσλήφθηκαν 4

Εικαστικά : απαιτούνται 10 – προσλήφθηκαν 5

Γυμναστές : απαιτούνται 7 – προσλήφθηκε 1 για το ημερήσιο πρόγραμμα

Γαλλικά : απαιτούνται 3- προσλήφθηκε 1

Με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μοιράζονται σε 2 και 3 σχολεία, οι μειωμένες προσλήψεις που έγιναν για τα μαθήματα ειδικοτήτων καταδικάζουν δεκάδες μαθητές μας να στερούνται ουσιαστικών γνωστικών αντικειμένων.

Οι αναθέσεις μαθημάτων και το κλείσιμο τμημάτων ένταξης συνιστούν τα διαχειριστικά «μπαλώματα» τα οποία χρησιμοποιεί η διοίκηση στην προσπάθειά της να καλύψει ελάχιστες από τις δεκάδες «τρύπες».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση για λειτουργική υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μαλακάσας από 3θέσιο σε 2θέσιο…Ενάντια σε αυτή την υποβάθμιση πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μαλακάσας και Τοπικών Φορέων στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 8/11.

Χωρίς ίχνος ντροπής ο γραμματέας του Γ.Γ. και άλλοι 3 εκπρόσωποι της κυβερνητικής πολιτικής είχαν το θράσος να ισχυριστούν, απευθυνόμενοι σε γονείς που αγωνιούν για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ότι λόγω της λειτουργικής υποβάθμισης θα επαρκούν οι ειδικότητες και θα λειτουργήσει το ολοήμερο που τα προηγούμενα χρόνια δε λειτουργούσε!!! Η ξεδιαντροπιά τους ξεπέρασε κάθε όριο, όταν τόλμησαν να πουν ότι με την απαίτηση να μην υποβαθμιστεί λειτουργικά το σχολείο στην ουσία στερούν δάσκαλο από άλλη σχολική μονάδα!!!….

Συνάδελφοι,

καμιά ανοχή, κανείς συμβιβασμός στην πολιτική της εκπαιδευτικής μιζέριας την οποία Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας μας επιβάλλουν ως δεδομένη!!! 

Είναι μονόδρομος ο αγώνας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών,  για την κάλυψη όλων των κενών.

Για το Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα