opsyd
ΠΑΣΟΚ: Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προσόντα να λαμβάνονται με διαλειτουργικότητα από τα πληροφοριακά συστήματα του Α.Σ.Ε.Π. αυτόματα και όχι να καταχωρούνται και να ψηφιοποιούνται από τους υποψηφίους

Στα  λάθη και παραλείψεις στα δεδομένα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ο.Π.ΣΥ.Δ που αφορούν τη μοριοδότηση των υποψηφίων εκπαιδευτικών στους πίνακες κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π. και αναστάτωσαν τους υποψήφιους, αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ με κοινή ανακοίνωση των τομέων Παιδείας, ψηφιακής πολιτικής και δημοσιας διοίκησης.

Οπως τονίζει, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους υποψηφίους να ψηφιοποιήσουν και να κοινοποιήσουν σε αυτό, έγγραφα που το ίδιο έχει εκδώσει και αν κάτι δεν πάει καλά το «μπαλάκι» των ευθυνών πάει από υπηρεσία σε υπηρεσία και τελικά την «πληρώνει» ο υποψήφιος...

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα νέο πρότυπο ψηφιακής διακυβέρνησης με εφαρμογή της διαλειτουργικότητας σε όλες τις εφαρμογές της Δημόσιας Διοίκησης

Η κοινή ανακοίνωση Τομέων Ψηφιακής Πολιτικής - Παιδείας - Δημόσιας Διοίκησης ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

Σημαντικά λάθη και παραλείψεις στα δεδομένα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ο.Π.ΣΥ.Δ. (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης) καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας που αφορούν τη μοριοδότηση των υποψηφίων εκπαιδευτικών στους πίνακες κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π.

Τα προσόντα, που με κόπο απέκτησαν οι εκπαιδευτικοί “εξαφανίζονται” από το πολυδιαφημισμένο ψηφιακό κράτος της ΝΔ. Με την ελπίδα του διορισμού, με σκοπό την άσκηση του λειτουργήματός τους, οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται από φορείς και υπουργεία σε ψηφιακούς κλητήρες από τους οποίους ζητείται σε σύντομο χρονικό διάστημα:

  • Να εκδώσουν και να πληρώσουν παράβολο στην ΓΓΠΣΔΔ το οποίο θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για

  • να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και να καταχωρίσουν τα προσόντα τους στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.

  • να ψηφιοποιήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που στη συνέχεια

  • θα μεταφορτώσουν στη ιστοσελίδα του ΟΠΣΥΔ χρησιμοποιώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης του Α.Σ.Ε.Π.

Σε αυτόν τον κυκεώνα, έρχεται να προστεθεί και η διαδικασία ελέγχου και καταχώρισης στοιχείων από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, η οποία ολοκληρώνεται μετά από μήνες. Κατά τη διάρκεια τους έτους, δεν παρέχεται καμία δυνατότητα νέας υποβολής αιτημάτων επικαιροποίησης των προσόντων και μεταφόρτωσης δικαιολογητικών στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, παρά μόνο προεπισκόπηση με αποτέλεσμα να φορτώνεται το σύστημα και οι εκπαιδευτικοί με όλο τον όγκο εργασίας, μέσα σε λίγες ημέρες.

Το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους υποψηφίους να ψηφιοποιήσουν και να κοινοποιήσουν σε αυτό, έγγραφα που το ίδιο έχει εκδώσει και αν κάτι δεν πάει καλά το «μπαλάκι» των ευθυνών πάει από υπηρεσία σε υπηρεσία και τελικά την «πληρώνει» ο υποψήφιος. Την ίδια στιγμή, ενώ υπήρχαν λύσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διακόπτε απροειδοποίητα την πρόσβαση στην εφαρμογή eDiplomas που λειτουργούσε με επιτυχία, στερώντας τη δυνατότητα στους φορείς και τους υποψηφίους να αντλήσουν αυτόματα τα στοιχεία εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικό της αδικίας που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί το γεγονός ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό γενικής εκπαίδευσης το πολυδιαφημισμένο ψηφιακό κράτος της ΝΔ ακύρωσε τους κόπους και τις θυσίες για 7000 εκπαιδευτικούς, μιας και δεν είχε ληφθεί μέριμνα να εμφανιστεί ένα μήνυμα - προειδοποίηση λάθους, όταν κατά την καταχώριση του ηλεκτρονικού παραβόλου, πολλοί υποψήφιοι εκ παραδρομής είτε δεν το καταχώρισαν, είτε καταχώρισαν λάθος παράβολο, αντί αυτού των 3 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σέβεται τους κόπους των δασκάλων και των παιδιών μας και προτείνει ένα νέο πρότυπο ψηφιακής διακυβέρνησης με εφαρμογή της διαλειτουργικότητας σε όλες τις εφαρμογές της Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα:

  • Απλή αίτηση των εκπαιδευτικών μόνο στο Α.Σ.Ε.Π.

  • Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προσόντα να λαμβάνονται με διαλειτουργικότητα από τα πληροφοριακά συστήματα του Α.Σ.Ε.Π. αυτόματα και όχι να καταχωρούνται και να ψηφιοποιούνται από τους υποψηφίους.

  • Το ποσό του παραβόλου να δεσμεύεται αυτόματα με την υποβολή της αίτησης από την ΓΓΠΣΔΔ και όχι να απαιτείται έκδοση και πληρωμή παραβόλου από τους υποψηφίους.

  • Τα προσόντα των υποψηφίων διαθέσιμα μέχρι και την τελευταία ημέρα της αίτησης.

Η διαλειτουργικότητα των υφιστάμενων εφαρμογών και συστημάτων είναι απαραίτητη συνθήκη για την συγκέντρωση και διατήρηση των ψηφιακών δεδομένων και για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ψηφιακής γραφειοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη δίκαιη ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας. Βασίζεται σε συγκεκριμένες δράσεις, προδιαγράφει το πλαίσιο και τις αρχές για μια ολοκληρωμένη και συνεκτική ψηφιακή πολιτική, η οποία ενδυναμώνει τους πολίτες, τη δημοκρατία και απελευθερώνει δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας και της οικονομίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...