Στη «λαιμητόμο» του Πειθαρχικού εκπαιδευτικοί που δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση – Σφοδρές αντιδράσεις
Διευθυντής Εκπαίδευσης παραπέμπει στο Πειθαρχικό τρεις εκπαιδευτικούς - «Χείμαρρος» οι ανακοινώσεις από τα σωματεία εκπαιδευτικών

Την άμεση απόσυρση των πειθαρχικών διώξεων τριών εκπαιδευτικών, που δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τηλεκπαίδευση τις μέρες που ήταν κλειστά τα σχολεία της Αττικής λόγω σφοδρής κακοκαιρίας τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητούν τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Η Περιφέρεια Αττικής είχε αποφασίσει το κλείσιμο των σχολικών μονάδων εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έπλητταν την περιοχή.

Σύμφωνα με τα σωματεία των εκπαιδευτικών, οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί μέλη του Σ.Ε.Π.Ε. «Ο Περικλής» είχαν ενημερώσει τις Διευθύνσεις των σχολείων τους για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης.

Ωστόσο, η απάντηση που έλαβαν ήταν η παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας με ψευδή στοιχεία, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο της παραπομπής τους στο πειθαρχικό συμβούλιο αναφέρεται ότι οι τρεις εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση, ενώ στο πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και στις καταθέσεις των μαρτύρων αναφέρεται ρητά ότι αδυνατούσαν να παρέχουν τηλεκπαίδευση και όχι ότι αρνήθηκαν.

«Χείμαρρος» οι ανακοινώσεις από τα σωματεία εκπαιδευτικών

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλά αντιδράσεων των συλλόγων και σωματείων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προχώρησαν σε ανακοινώσεις καταγγέλλοντας την απαράδεκτη ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Μάλιστα, διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στις 14:00 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Λεωφόρος Κηφισιάς 20 – Μαρούσι).

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κάνει λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών» σε ανακοίνωσή της, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει ότι «η ποινικοποίηση από το Υ.ΠΑΙ.Θ. της μη δυνατότητας παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι στοχεύει  να δημιουργήσει κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και αυταρχισμού».

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι παραπομπές αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικούς αλλά αποτελούν δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουν και θα την αποκρούσουν.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τον Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο, ο οποίος σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που έχει υιοθετήσει και επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας για την επιβολή της αντιεπαιδευτικής πολιτικής του.

«Βρισκόμαστε μπροστά στο γεγονός μιας νέας επιθετικής στάσης της Διοίκησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς με την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων μας» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».

 Τέλος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Ο Περικλής» υπογραμμίζει ότι «όσο κι αν το υπουργείο θέτει τις βάσεις για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως ισότιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προχωρώντας με έναν ακόμη τρόπο στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί απαντάμε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά και μάλιστα για μία ή λίγες μέρες».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

nikaia
Τροχαίο ΣΟΚ στη Νίκαια: Διανομέας παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα αιμόφυρτη
Σύμφωνα με καταγγελίες διανομέας παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα με τη μηχανή που οδηγούσε και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στη μέση της λεωφόρου...
Τροχαίο ΣΟΚ στη Νίκαια: Διανομέας παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα αιμόφυρτη