αγγελος συριγος
Απάντηση Α. Συρίγου σε ερώτηση σχετικά με τα τμήματα ένταξης

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος απάντησε σήμερα (07/04) στη Βουλή ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή σχετικά με τα τμήματα ένταξης.

Το θέμα της ερώτησης ήταν «Άμεσα να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν τα αναγκαία τμήματα ένταξης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως «έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτημάτων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και έχουν προωθηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών τα σχέδια των σχετικών ΚΥΑ.

Για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η σχετική ίδρυση τμημάτων με την ΚΥΑ «Ίδρυση τμημάτων ένταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης».

Επιπλέον πρόσθεσε ποια ήταν η πορεία για την ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης.

  • «Εκδόθηκε εγκύκλιος υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων για την ίδρυση τμημάτων εντάξεως σε δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής επαγγελματικής κατεύθυνσης, από τις 27 Απριλίου του 2021.
  • Στην εγκύκλιο αυτή τέθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, παράμετροι και συνισταμένες, προκειμένου να εξακριβωθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη από τμήματα ένταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία.
  • Οι τοπικές συνθήκες κάθε περιοχής σε σχέση με ήδη ιδρυμένα τμήματα εντάξεως. Η χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στις σχολικές μονάδες που έχουν μαθητές που έχουν ανάγκη να στηριχθούν από τμήματα εντάξεως. Ο συνολικός αριθμός μαθητών κάθε σχολικής μονάδας. Και τελευταίο σημείο, η δυνατότητα ή μη διαθέσιμου χώρου για το τμήμα εντάξεως.

Τα παραπάνω εισήχθησαν στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», προκειμένου να δοθεί επιπλέον η δυνατότητα στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να προτείνουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ίδρυση τμημάτων εντάξεως στην περίπτωση που είχαν επιπλέον προτάσεις.

Για την επεξεργασία των αιτημάτων που υπεβλήθησαν, πέραν του τυπικού ελέγχου των αιτούμενων δικαιολογητικών, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε και σε ποιοτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Και σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία, ολοκληρώθηκε η σχετική ίδρυση τμημάτων με την ΚΥΑ υπ’ αριθμόν 149773 «Ίδρυση τμημάτων ένταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης».

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτημάτων για ίδρυση τμημάτων εντάξεως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δημοτικά και νηπιαγωγεία, με γνώμονα τα παραπάνω αναφερθέντα και έχουν προωθηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών τα σχέδια των σχετικών ΚΥΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα