διαμαντοπουλου κεραμεως
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για την κ. Άννα Διαμαντοπούλου ουσιαστικά έγινε από τη Νίκη Κεραμέως.

Μέχρι να γίνουν οι εκλογές και να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση υπηρεσιακή υπουργός παιδείας θα αναλάβει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

"Η ΝΔ προφανώς επιδιώκει να είναι αυτοδύναμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους από άλλους χώρους", είχε δηλώσει την εβδομάδα που μας πέρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ έδωσε και διευκρινίσεις για το ποιος/ποια υπουργός Παιδείας θα κάνει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εξηγώντας ότι θα είναι υπηρεσιακό πρόσωπο και όχι η ίδια και γι΄αυτό άλλωστε επελέγη η ημερομηνία της 21ης Μαΐου για τις εκλογές, για να μην γίνει αλλαγή σκυτάλης εν μέσω των Εξετάσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί υπερκομματική επιλογή «με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος της χώρας για τον 21ο αιώνα».

Όπως έγινε γνωστό προηγήθηκε επίσκεψη της κας Διαμαντοπούλου στο Μαξίμου και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, όπου από την πλευρά της, η πρώην υπουργός έκανε λόγο για μεγάλη τιμή και ευθύνη και τόνισε ότι «ο κόσμος πρέπει να είναι ανοικτός στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη των χωρών και αποτρεπτικός στις συγκρούσεις, στους αποκλεισμούς και στις διακρίσεις».

διαμαντοπουλου

Μιλώντας για την πορεία της κ. Διαμαντοπούλου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: «Η προσωπικότητά της έχει συνδεθεί με τολμηρές επιλογές, μεγάλες συναινέσεις και καινοτόμες προτάσεις: Ως Ευρωπαία Επίτροπος τίμησε το χαρτοφυλάκιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής. Ως υπουργός Παιδείας ήταν πρωταγωνιστής των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Κι ως υπουργός Ανάπτυξης εργάστηκε για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας. Ενώ, εδώ και χρόνια, προΐσταται του Δικτύου. Ενός πρωτοπόρου Ινστιτούτου, το οποίο εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση, έχοντας διεθνείς συνεργασίες σε 4 ηπείρους». 

 

Βέβαια, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου «κεραυνός εν αιθρία». Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει δημόσια δηλώσει πριν από τις εκλογές του 2019 ότι «Πιστεύω στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» και ότι  «περισσότερη σχέση έχω με τη Νέα Δημοκρατία λόγω των θέσεών της σχετικά με τη φορολογία, την εξωτερική πολιτική και την Παιδεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η πρόταση για την κ. Άννα Διαμαντοπούλου ουσιαστικά έγινε από τη Νίκη Κεραμέως.

Εμείς τι να πούμε; ότι η Νίκη Κεραμέως έχει άδικο; Είναι και δική μας άποψη ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είναι το καπάκι για τον τέντζερη (κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι λέει ο λαός μας όταν αναφέρεται σε δύο ανθρώπους με τις ίδιες κατά κανόνα αρνητικές ιδιότητες και συνήθειες, οι οποίοι ταιριάζουν και γίνονται φίλοι ή παντρεύονται.).

Καλή Πρωταπριλιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα