κεραμέως
Η απόφαση του ΣτΕ έκρινε παράνομη τη μείωση των ωρών διδασκαλίας της Πολιτικής Παιδείας και την αφαίρεση της Κοινωνιολογίας από τα ωρολόγια προγράμματα του Λυκείου

Να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τις «κομμένες» ώρες των κοινωνικών επιστημών στην Α' και στη Β' Λυκείου ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων. 

«Παρ’ όλο που δεν πιστεύουμε ότι η εκπαιδευτική πολιτική ορίζεται μέσα στα δικαστήρια, η στάση σας δεν άφησε άλλη εναλλακτική εκτός από την προσφυγή ομάδας συναδέλφων μας στο ΣτΕ» επισημαίνουν σε επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως οι κοινωνιολόγοι, υπογραμμίζοντας πως το ΣτΕ τους «δικαίωσε εν μέρει» για την 1 ώρα που αφαιρέσατε από το μάθημα «Πολιτική Παιδεία» Α’ λυκείου και για το 2ωρο της Β’ Λυκείου «Σύγχρονος Κόσμος Πολίτης και Δημοκρατία».

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του ΣτΕ έκρινε παράνομη τη μείωση των ωρών διδασκαλίας της Πολιτικής Παιδείας και την αφαίρεση της Κοινωνιολογίας από τα ωρολόγια προγράμματα του Λυκείου

Θα συμμορφωθεί η υπουργός Παιδείας με την απόφαση του ΣτΕ;

Ακολουθεί η επιστολή: 

Μετά από την αιφνίδια και αναιτιολόγητη κατάργηση όλων των μαθημάτων των κοινωνικών επιστημών από το λύκειο (Ν.4692/2020 «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις»), προσπαθήσαμε πολλές φορές, είτε μέσω της ΟΛΜΕ είτε μέσω των επιστημονικών ενώσεών μας να σας συναντήσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας για το θέμα αυτό, πλην όμως οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες.

Παρ’ όλο που δεν πιστεύουμε ότι η εκπαιδευτική πολιτική ορίζεται μέσα στα δικαστήρια, η στάση σας δεν άφησε άλλη εναλλακτική εκτός από την προσφυγή ομάδας συναδέλφων μας στο ΣτΕ.

Πράγματι, η απόφαση του ΣτΕ (1972/2022) μας δικαίωσε, έστω και εν μέρει. Συγκεκριμένα, μας δικαιώνει για την 1 ώρα που αφαιρέσατε από το μάθημα «Πολιτική Παιδεία» Α’ λυκείου και για το 2ωρο της Β’ Λυκείου «Σύγχρονος Κόσμος Πολίτης και Δημοκρατία».

Με το δεδομένο ότι πρόκειται να κατατεθούν σύντομα νέα ωρολόγια προγράμματα, δεν δικαιούστε να αγνοείτε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, και οφείλετε και μία απάντηση συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα, ειδικά δε στους εκπαιδευτικούς ΠΕ78 για τις προθέσεις σας.

Αναμένοντας λοιπόν την απάντησή σας, σας ενημερώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να εφαρμοστεί κατ’ αρχήν η απόφαση αυτή του ΣτΕ, με την προοπτική μελλοντικά να αποκατασταθούν τα μαθήματα που καταργήθηκαν στο σύνολό τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα