συγκεντρωση τεμπη
Νέες κινητοποιήσεις την Κυριακή για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε νέες κινητοποιήσεις καλούν αυτή την Κυριακή τα εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, όπως και οι φοιτητικοί σύλλογοι για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο κόστισε τη ζωή 57 ατόμων.

Συγκεκριμένα απευθύνουν κάλεσμα προς όλους την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Σύνταγμα, στις 12:00.

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» επισημαίνει στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ.

 

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή: «Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα».

Από την πλευρά της η «Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας», αναφέρει ότι: «Την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια συμμετέχουμε στο νέο συλλαλητήριο εργαζόμενων- φοιτητών- μαθητών».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι: «Συνεχίζουμε με νέο, μεγάλο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ».

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο

Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ

 Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά

 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΡΗΝΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ!

Συνεχίζουμε! Kλιμακώνουμε την πάλη μας μαζί με τους μαθητές μας, τους φοιτητές,
όλους τους εργαζόμενους!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ // ΣΥΝΤΑΓΜΑ // 12:00

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους μας, τη νέα γενιά, ιδιαίτερα τους δεκάδες μαθητές μας, που πλημύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν συγκλονιστικές!!! Όλοι μαζί γίναμε η φωνή των 57 νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη, βροντοφωνάξαμε «ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ».

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί!

Η προσπάθεια συγκάλυψης έχει πέσει στο κενό. Η πολιτική τους έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Η ενοχή τους είναι αποδεδειγμένη. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν συγκινούν κανέναν.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!

Αυτή την πολιτική την γνωρίζουμε καλά στα Δημόσια Σχολεία. Όλοι βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου, την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Σχολείου, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό.

Είμαστε δίπλα στους μαθητές μας, όπου αυτές τις μέρες βρίσκονται στους δρόμους! Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους, όπως σήμερα 10/3 12:00 στο Κερατσίνι (Πλατεία Νίκης), αλλά και την συναυλία διαμαρτυρίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων (10:00, Σύνταγμα, κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 9:00-12:00 για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων/συναδελφισσών από το Μουσικό και το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Πειραιά).

Συμμετέχουμε μαζικά με νέο, μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12 μ.μ.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά:

Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι!
Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιοθήκη, βιβλία, ράφι, μελέτη, ανάγνωση
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
Δυνατότητα εγγραφής στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία που διαθέτουν αυτόνομο χώρο για τη...
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
παντειο απδπχ
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για διαρκή επιμόρφωση
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν ενεργά προς όφελος της ενημέρωσης και της διαρκούς...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για διαρκή επιμόρφωση