Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ: Τι αλλάζει
Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ: Οι αλλαγές

Τροποποιητικές αποφάσεις σχετικά με τις αναθέσεις  μαθημάτων  Επαγγελματικού Λυκείου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας ως προς το  μάθημα Προσανατολισμού «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» της Α’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ και ως προς τις αναθέσεις μαθημάτων του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων της Β’ τάξης των Π.ΕΠΑ.Λ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ.

Οι αλλαγές

Την τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ22/75401/Δ4/ 10-05-2018 (Β’ 1664) απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί των αναθέσεων μαθημάτων Επαγγελματικού Λυκείου, ως προς τις αναθέσεις του μαθήματος Προσανατολισμού «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» της Α’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., ως εξής:

Στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν με A’ ανάθεση τo μάθημα Προσανατολισμού «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» της Α’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., προστίθεται ο κλάδος/ειδικότητα ΠΕ90-Ναυτικών Μαθημάτων, χωρίς άλλη μεταβολή στις αναθέσεις του μαθήματος αυτού, όπως αυτές ορίζονταν στην ανωτέρω υπουργική απόφαση.

Κατά συνέπεια, οι αναθέσεις των μαθημάτων Προσανατολισμού της Α’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ

Οι αλλαγές στα Πρότυπα ΕΠΑΛ

Την τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ9/114791/Δ4/ 21-09-2022 (Β’ 4983) υπουργικής απόφασης περί των αναθέσεων μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Τεχνολογικών - Επαγγελματικών Μαθημάτων της Β’ τάξης των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.), ως προς τις αναθέσεις μαθημάτων του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων της Β’ τάξης των Π.ΕΠΑ.Λ., ως εξής:

Α. Στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε α’ ανάθεση τα μαθήματα με τίτλους «Ναυπηγικό - Μηχανολογικό - Ηλεκτρολογικό Σχέδιο» και «Περιβάλλον Ναυτιλιακής Εργασίας» προστίθεται ο κλάδος-ειδικότητα ΠΕ90. Επίσης, στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε α’ ανάθεση το μάθημα με τίτλο «Αξιοπλοΐα» προστίθεται ο κλάδος-ειδικότητα ΠΕ82.

Τέλος, στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε α’ ανάθεση το ειδικό μάθημα επιλογής με τίτλο «Αντοχή Υλικών - Εφαρμογές» προστίθενται οι κλάδοι-ειδικότητες ΠΕ81 και ΠΕ85.

Β. Στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε β’ ανάθεση τα μαθήματα με τίτλους «Ναυσιπλοΐα Ι - Ναυτική Μετεωρολογία» και «Ναυτική Μηχανολογία-Εφαρμογές» προστίθενται οι κλάδοι-ειδικότητες ΠΕ04.01 και ΤΕ02.02, αντίστοιχα.

Κατά συνέπεια, οι αναθέσεις των Τεχνολογικών - Επαγγελματικών μαθημάτων και των Ειδικών Μαθημάτων Επιλογής του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων της Β’ τάξης των Π.ΕΠΑ.Λ. διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ
Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ

1. Να έχουν ισότιμη προτεραιότητα στη διδασκαλία οι ειδικότητες των Ναυπηγών (πρώην 12.07) και των Μηχανικών Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπόλοιπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

2. Να έχουν ισότιμη προτεραιότητα στη διδασκαλία οι ειδικότητες των Ναυπηγών (πρώην 12.07) και των Μηχανικών Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπόλοιπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

3. Να έχει προτεραιότητα στα εργαστήρια η ειδικότητα Μηχανολόγοι (πρώην ΤΕ01.02) έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων της ΤΕ02.

4. Να έχουν ισότιμη προτεραιότητα στη διδασκαλία οι ειδικότητες: Μηχανολόγοι (πρώην 12.04), Ναυπηγοί (πρώην 12.07), Μηχανολόγοι ΑΣΕΤΕΜ (πρώην 17.02), Μηχανολόγοι ΤΕΙ - Ναυπηγικής ΤΕΙ - ΚΑΤΕΕ (πρώην 17.06) και Μηχανικοί Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπόλοιπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

5. Να έχει προτεραιότητα στα εργαστήρια η ειδικότητα Μηχανολόγοι (πρώην ΤΕ01.02) έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων της ΤΕ02.

6. Να έχει προτεραιότητα στη διδασκαλία η ειδικότητα Μηχανικοί Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

7. Να έχει προτεραιότητα στη διδασκαλία η ειδικότητα Μηχανικοί Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

8. Κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς με πτυχία που αντιστοιχούν στους πρώην κλάδους ΠΕ12.01, ΠΕ12.02, ΠΕ17.01, ΠΕ17.05.

Η ισχύς της παρούσας υπουργικής απόφασης αρχίζει από το σχολικό έτος 2022-2023.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία Φ9/114791/Δ4/ 21-09-2022 (Β’ 4983) υπουργική απόφαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα