Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ: Οι αλλαγές

Τροποποιητικές αποφάσεις σχετικά με τις αναθέσεις  μαθημάτων  Επαγγελματικού Λυκείου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας ως προς το  μάθημα Προσανατολισμού «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» της Α’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ και ως προς τις αναθέσεις μαθημάτων του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων της Β’ τάξης των Π.ΕΠΑ.Λ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ.

Οι αλλαγές

Την τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ22/75401/Δ4/ 10-05-2018 (Β’ 1664) απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί των αναθέσεων μαθημάτων Επαγγελματικού Λυκείου, ως προς τις αναθέσεις του μαθήματος Προσανατολισμού «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» της Α’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., ως εξής:

Στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν με A’ ανάθεση τo μάθημα Προσανατολισμού «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» της Α’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., προστίθεται ο κλάδος/ειδικότητα ΠΕ90-Ναυτικών Μαθημάτων, χωρίς άλλη μεταβολή στις αναθέσεις του μαθήματος αυτού, όπως αυτές ορίζονταν στην ανωτέρω υπουργική απόφαση.

Κατά συνέπεια, οι αναθέσεις των μαθημάτων Προσανατολισμού της Α’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ

Οι αλλαγές στα Πρότυπα ΕΠΑΛ

Την τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ9/114791/Δ4/ 21-09-2022 (Β’ 4983) υπουργικής απόφασης περί των αναθέσεων μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Τεχνολογικών - Επαγγελματικών Μαθημάτων της Β’ τάξης των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.), ως προς τις αναθέσεις μαθημάτων του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων της Β’ τάξης των Π.ΕΠΑ.Λ., ως εξής:

Α. Στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε α’ ανάθεση τα μαθήματα με τίτλους «Ναυπηγικό - Μηχανολογικό - Ηλεκτρολογικό Σχέδιο» και «Περιβάλλον Ναυτιλιακής Εργασίας» προστίθεται ο κλάδος-ειδικότητα ΠΕ90. Επίσης, στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε α’ ανάθεση το μάθημα με τίτλο «Αξιοπλοΐα» προστίθεται ο κλάδος-ειδικότητα ΠΕ82.

Τέλος, στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε α’ ανάθεση το ειδικό μάθημα επιλογής με τίτλο «Αντοχή Υλικών - Εφαρμογές» προστίθενται οι κλάδοι-ειδικότητες ΠΕ81 και ΠΕ85.

Β. Στους κλάδους-ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε β’ ανάθεση τα μαθήματα με τίτλους «Ναυσιπλοΐα Ι - Ναυτική Μετεωρολογία» και «Ναυτική Μηχανολογία-Εφαρμογές» προστίθενται οι κλάδοι-ειδικότητες ΠΕ04.01 και ΤΕ02.02, αντίστοιχα.

Κατά συνέπεια, οι αναθέσεις των Τεχνολογικών - Επαγγελματικών μαθημάτων και των Ειδικών Μαθημάτων Επιλογής του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων της Β’ τάξης των Π.ΕΠΑ.Λ. διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ
Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ

1. Να έχουν ισότιμη προτεραιότητα στη διδασκαλία οι ειδικότητες των Ναυπηγών (πρώην 12.07) και των Μηχανικών Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπόλοιπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

2. Να έχουν ισότιμη προτεραιότητα στη διδασκαλία οι ειδικότητες των Ναυπηγών (πρώην 12.07) και των Μηχανικών Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπόλοιπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

3. Να έχει προτεραιότητα στα εργαστήρια η ειδικότητα Μηχανολόγοι (πρώην ΤΕ01.02) έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων της ΤΕ02.

4. Να έχουν ισότιμη προτεραιότητα στη διδασκαλία οι ειδικότητες: Μηχανολόγοι (πρώην 12.04), Ναυπηγοί (πρώην 12.07), Μηχανολόγοι ΑΣΕΤΕΜ (πρώην 17.02), Μηχανολόγοι ΤΕΙ - Ναυπηγικής ΤΕΙ - ΚΑΤΕΕ (πρώην 17.06) και Μηχανικοί Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπόλοιπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

5. Να έχει προτεραιότητα στα εργαστήρια η ειδικότητα Μηχανολόγοι (πρώην ΤΕ01.02) έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων της ΤΕ02.

6. Να έχει προτεραιότητα στη διδασκαλία η ειδικότητα Μηχανικοί Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

7. Να έχει προτεραιότητα στη διδασκαλία η ειδικότητα Μηχανικοί Ε.Ν. (πρώην 18.31) έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων της ΠΕ82.

8. Κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς με πτυχία που αντιστοιχούν στους πρώην κλάδους ΠΕ12.01, ΠΕ12.02, ΠΕ17.01, ΠΕ17.05.

Η ισχύς της παρούσας υπουργικής απόφασης αρχίζει από το σχολικό έτος 2022-2023.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία Φ9/114791/Δ4/ 21-09-2022 (Β’ 4983) υπουργική απόφαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δεναξα
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
Μια δημοσιογράφος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
επανασταση 1821
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!
Μέσα στους πολλούς εθνικούς μύθους στην Ελλάδα η ίδια η επέτειος της 25ης Μαρτίου κατέχει ξεχωριστή θέση σαν παράδειγμα διαστρέβλωσης των γεγονότων...
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!