Κεραμέως
Τι ΔΕΝ είπε η κ.Κεραμέως για την εκπαίδευση στην ομιλία της στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Στον υπέροχο, αλλά μακρυνό από εμας, κόσμο όπου ζει η κ.Κεραμέως, τα σχολεία ίσως και να είναι τα καλύτερα του σύμπαντος, τα πανεπιστήμια συναγωνίζονται τα καλύτερα αμερικανικά  και η δημόσια παιδεία ανθεί. Φυσικά η «κοσμογονία» αυτή συμβαίνει επειδή η ίδια είναι υπουργός και το κόμμα της κυβέρνηση.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό μας είπε χτες μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής, επιχειρώντας μια σύγκριση ανάμεσα στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε διάφορους τομείς, ανάμεσα στους οποίους η εκπαιδευση. Συγκεκριμένα είπε:

Με ΣΥΡΙΖΑ: «Η αριστεία είναι ρετσινιά», εξίσωση όλων προς τα κάτω, σχεδόν απόλυτη εξαφάνιση των Προτύπων Σχολείων, καμία αξιολόγηση, υπακοή σε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, εισαγωγή στα ΑΕΙ με 1 και 2 στα 20 με αποτέλεσμα χαμηλό ρυθμό αποφοίτησης, επαγγελματικά αδιέξοδα, απαξιωμένη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, κανένας μόνιμος διορισμός παρά τις εξαγγελίες, ανοχή στη βία και τους μπαχαλάκηδες, εσωστρέφεια, βαριοπούλες.

Με Νέα Δημοκρατία: Αναβαθμισμένο νηπιαγωγείο από τα 4, με νέες θεματικές και αγγλικά, επέκταση ολοήμερου ως τις 5:30 για να στηρίξουμε και τα παιδιά μας και τους γονείς, αξιολόγηση για βελτίωση και σχεδιασμό πολιτικής βάσει δεδομένων, 25.000 μόνιμοι διορισμοί, διπλασιασμός Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, περισσότερες και πιο ποιοτικές επιλογές για τους νέους μας, νέα προγράμματα σπουδών, σύγχρονος εξοπλισμός για όλους και αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων, διαδραστικοί πίνακες και σετ ρομποτικής, εργαστήρια δεξιοτήτων, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, ψηφιακός εξοπλισμός για όλους τους εκπαιδευτικούς, εξωστρέφεια για τα ΑΕΙ μας, συμπράξεις με κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου. Μόλις τους περασμένους μήνες ήρθαν 30 κορυφαία Αμερικανικά Πανεπιστήμια στη χώρα μας. Η χώρα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Τι ΔΕΝ είπε η κ.Κεραμέως

Σε όσα αφορούν την περίοδο διακυβέρνσης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νόημα να αναφερθούμε, αφού το συγκεκριμένο κόμμα κρίθηκε γι αυτά και για πολλά άλλα και βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Για όσα όμως είπε η κ.Κεραμέως για τη δική της ηγεσία στο ΥΠΑΙΘ έχουμε να πούμε ότι...«ξέχασε» πολλά περισσότερα από όσα είπε. Η μνήμη της λειτούργησε επιλεκτικά:

-Για τα Πανεπιστήμια λχ, ξέχασε να πει ότι μόλις χτες, είχαμε το φαινόμενο των φοιτητών να δίνουν εξετάσεις υπό το φως των ...κινητών τους τηλεφώνων, γιατί κόπηκε το ρεύμα! Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν σήμερα αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό. Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα.

«Τι πιο σύνηθες να συμβεί θα πει κανείς, αφού όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλο τους για την ενίσχυση των υποδομών, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα» αναφέρουν οι φοιτητές, τονίζοντας ότι με τις «πρώτες βροχές οι δρόμοι της Αθήνας και οι σχολές μας έγιναν για μία ακόμη φορά λίμνες και ποτάμια». 

Ξέχασε ακόμα η κ.Κεραμέως ότι το υπουργέιο της δεν έχει δώσει αρκετά κονδύλια για σίτιση φοιτητών στο ΠΑΜΑΚ, το οποίο αναγκάστηκε να πληρώσει μόνο του τη σίτιση και να εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία εξευτελίζει την πρόνοια του ΥΠΑΙΘ. Επιπλέον, ξέχασε η κ.Υπουργός, η οποία σημειωτέον πριν από λίγες μέρες μας είχε ενημερώσει ότι «μιλάει συχνά με τους φοιτητές» τις ηλεκτρονικές εκλογές και περιθωριοποίηση φοιτητικών παρατάξεων, την ενεργοποίηση πειθαρχικών, τα μπρος πίσω με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, το τέλος στην παιδαγωγική Επάρκεια που οδηγεί σε αύξηση χρόνου σπουδών, τα παγωμένα αμφιθέατρα, τα απλησίαστα ενοίκια, τις υποβαθμισμένες φοιτητικές εστίες, τα ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα δεκάδων Τμημάτων, την αγνόηση των αποφοίτων ΤΕΙ, το συνεχές «ξύλο» στους φοιτητές που κινητοποιούνται, και δεκάδες αλλα «μικροπράγματα». Υπό αυτούς τους όρους θα γίνουν οι συνεργασίες που διαφημίζει; Αυτός είναι ο «φάρος εκπαιδευσης» της χώρας;

Το «Αναβαθμισμένο νηπιαγωγείο από τα 4 » μπάζει νερά

Και φυσικά η κ.Κεραμέως ξέχασε ότι επίσης χτες, πλημμύρισε για μια ακόμα φορά νηπιαγωγείο της Καλλιθέας, από αυτα που «ανμαβάθμισε» με τα παιδιά να αναζητούν καταφύγιο πάνω στα θρανία: Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσει νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, δημιουργώντας προβλήματα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν άμεσαΚαι φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισεΟι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε πλημμυρίσει και πέρσι μετά από έντονη βροχόπτωση. 

Πρωτοφανές; Όχι βέβαια! Να θυμίσουμε περσινές σκηνές (για να μην πάμε παλιότερα) σε ανάλογη περίπτωση. Τότε που μαθητές με αυτοσχέδιες γέφυρες από θρανία προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από τα κοντέινερ - τάξεις που έκαναν μάθημα!  Δεν είναι δυνατόν να πνιγόμαστε μέσα στα ίδια μας τα σχολεία! Επιτέλους πάρτε μέτρα φωνάζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς! Και συνεχίζουν: "Αυτό εννοεί όταν λέει κυβέρνηση και υπουργείο ότι είναι όλα καλά στα σχολεία μας; Αυτό σημαίνει το σχολείο μας είναι αναβαθμισμένο; Και μην μας πείτε ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα που μας χτύπησε η κακοκαιρία, γιατί τρεις μέρες τώρα μας έχετε πρήξει με την κακοκαιρία που έρχεται. Μην μας πείτε ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα που οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ εδώ και 10 χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ!

Ξέχασε επίσης τα κενά στα σχολεία, ότι έχει προκληθεί σχεδόν «επανάσταση» στο χώρο της τέχνης με την αδιανόητη υποβάθμιση των πτυχίων καλλιτεχνικων σχολών με απολυτήρια Λυκείου και απειλείται ακόμα και παραίτηση όλων των Διδασκόντων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ξέχασε την αποτυχία του διευρυμένου ολοήμερου καθώς μόλις 1600 από τα 5000 που εξήγγειλε τελικά λειτούργησαν, ξέχασε την ατομική αξιολόγηση με τα ...63 κριτήρια που επιχειρεί να επιβάλει στους εκπαθιδευτικούς αποκρύπτοντας τις πραγματικές της συνέπειες, τις δίκες κατά εκπαιδευτικών ίοταν αντιδρούν, τον αυταρχισμό και τις παλινωδίες στις κρίσεις διευθυντών και στελεχών όπου εκφράζονται ερωτηματικά κομματισμού αλλά και ευνοιοκρατίας, ξέχασε την αναβάθμιση των κολεγίων και τον εξοστρακισμό χιλιάδων υποψηφίων από τη δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω της ΕΒΕ που έβαλε στα ΑΕΙ αλλά όχι και στα κολέγια (αφού είναι ιδιωτικά) την απαξίωση των ΔΙΕΚ, την ομηρία των νεοδιόριστων που δε μονιμοποιεί αν δεν αξιολογηθούν παρότι όταν προσλήφθηκαν δεν προβλεπόταν ακόμα αυτό, το πόσες φορές έχουν απαξιωθεί οι αυταρχικές επιλογές της από εκπαιδευτικούς και μαθητές, και πολλά, αλλά πάρα πολλά ακόμα, για να μην πάμε μακριά και θυμίσουμε τις μασκες για γίγαντες, την άρνηση να αραιώσουν οι τάξεις στα σχολεία με τον κορνοϊό να θερίζει, την περιπέτεια της τηλεκπαίδευσης, το σκανδαλο Σίσκο, κα.

Επιλεκτική η μνήμη της υπουργού που, αν και από τις μακροβιότερες σε αυτή τη θέση (μαζί με Μαριέττα Γιαννάκου και Πέτρο Ευθυμίου) παραμένει στις τελευταίες θέσεις της δημοφιλίας των υπουργών. Γιατί άραγε; Αφού έχει φέρει κοσμογονία!

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον διευθυντή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,...
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Εργαζόμενοι Ερευνητικών Κέντρων: «Επιτρέπουν στα τρολ να δημιουργούν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίζουν»
«Παραθέτουν ψευδή στοιχεία και συκοφαντίες για πρόσωπα και καταστάσεις»
Εργαζόμενοι Ερευνητικών Κέντρων: «Επιτρέπουν στα τρολ να δημιουργούν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίζουν»
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έφυγαν ούτε 3.000 στελέχη»
«Στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν πάνω από 5 αποχωρήσεις»
Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έφυγαν ούτε 3.000 στελέχη»