Thumbnail
Η περίπτωση του αποκλεισμού 18 υποψηφίων Διευθυντών για «τεχνικούς λόγους»

Το ζήτημα του απαράδεκτου αποκλεισμού υποψήφιων Δ/ντών – Δ/ντριών Σχολικών Μονάδων από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τεχνικούς λόγους, επαναφέρει  ο Σύλλογος Π.Ε Αμαρουσίου με νέα ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι εγείρονται ερωτηματικά περί ευνοιοκρατίας και ημετεροκρατίας στη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων.

Ο σύλλογος καλεί το ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να κάνουν δεκτές όλες τις ενστάσεις επιτρέποντας σε όλες/όλους τις/τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξηγώντας ότι:

«Δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι/κάποιες από αυτούς έγιναν δεκτοί/δεκτές και κάποιοι/κάποιες μη δεκτοί/δεκτές, αφού δεν εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκαν κάποιες ενστάσεις (π.χ. συνάδελφος υποψήφιος Δ/ντής που από αβλεψία του ηλεκτρονικού συστήματος δεν μπόρεσε να ανεβάσει και τις τρεις σελίδες του Π. Υ. Μ. αλλά μόνο την μία απορρίφθηκε η ένστασή του με το αιτιολογικό της μη υποβολής εμπρόθεσμου Π. Υ. Μ.).»

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου

Υπενθυμίζουμε ότι με αφορμή την ανακοίνωση από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας του πίνακα υποψηφίων Διευθυντών – Διευθυντριών ενόψει των επικείμενων κρίσεων στελεχών εκπαίδευσης και τον αποκλεισμό 18 υποψηφίων συναδέλφων/συναδελφισσών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας από τον πίνακα υποψηφίων για τεχνικούς λόγους, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με την υπ. αρίθμ. πρ. 25/ 19 – 1 – 2023 είχε επισημαίνει τα ακόλουθα, τα οποία ισχύουν στο ακέραιο ύστερα από την προκλητική απόφαση της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, αφού εξέτασε τις ενστάσεις να απορρίψει – αποκλείσει εκ νέου αρκετούς από τους 18 συναδέλφους μας (παραθέτουμε για το ιστορικό της υπόθεσης τις σχετικές διαπιστώσεις – θέσεις μας):

  1. Αποτελεί πρόκληση, αν αληθεύει, η διαρροή φημών περί μη αποδοχής καμιάς απολύτως ένστασης των αποκλεισμένων από τη διαδικασία εκπαιδευτικών λόγω τεχνικού χαρακτήρα αβλεψιών ή λαθών.

  2. Η περίπτωση που η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεν κάνει αποδεκτές τις ενστάσεις των αποκλεισμένων συναδέλφων και δεν τους δώσει την ευκαιρία να διορθώσουν τα όποια λάθη ή αβλεψίες που μπορεί να προέκυψαν και εξαιτίας τον χαρακτηριστικών του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων, μας θυμίζει έντονα το ανάλογο φιάσκο του αποκλεισμού χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας από τους πίνακες επιλογής εκπαιδευτικών που δημοσιεύθηκαν το 2020 λόγω μη προσκόμισης (ηλεκτρονικά) του παράβολου των 3 ευρώ, το οποίο όλοι/όλες είχαν πληρώσει αλλά εξαιτίας αδυναμιών του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων δεν φαινόταν ότι έχει κατατεθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να μείνουν χωρίς δουλειά εξαιτίας της εμμονής του ΥΠΑΙΘ να μην δώσει δικαίωμα ενστάσεων – διορθώσεων των όποιων λαθών και αβλεψιών είχαν γίνει.

  3. Ήδη η διαδικασία των κρίσεων – επιλογής Διευθυντών/Διευθυντριών σχολικών μονάδων είναι διάτρητη, αφού γίνεται από μια κυβέρνηση που απέρχεται μέσα στους επόμενους μήνες με υπηρεσιακά συμβούλια απόλυτα ελεγχόμενα από την διοίκηση και το ΥΠΑΙΘ χωρίς την συμμετοχή και την παρουσία αιρετών εκπροσώπων των εργαζόμενων, ακόμα και αυτών των ψευδοαιρετών, τους όποιους δεν αναγνωρίζουμε, οι οποίοι εκλέχτηκαν από την παρωδία των ηλεκτρονικών ψευτοεκλογών από την απόλυτη μειοψηφία των συναδέλφων που συμμετείχαν σε αυτές. Με τέτοιες ενέργειες – αποκλεισμού συναδέλφων από διαδικασίες κρίσεων για τεχνικούς λόγους – οι κρίσεις αυτές γίνονται ακόμα πιο διάτρητες και απονομιμοποιούνται πλήρως στη συνείδηση των εκπαιδευτικών αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτές.

  4. Ο αποκλεισμός υποψηφίων Διευθυντών – Διευθυντριών με πολύ υψηλά μετρήσιμα μόρια εγείρει υποψίες για ευνοιοκρατία από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

  5. Το διοικητικό φιάσκο των επικείμενων κρίσεων Διευθυντών Σχολικών μονάδων όπου όλα γίνονται γρήγορα με βάση τροπολογίες που ψηφίζονται στη Βουλή προκειμένου να προλάβει η κυβέρνηση να τις κάνει πριν τις βουλευτικές εκλογές συμπληρώνει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ήδη το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση.

Καλέσαμε τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ να κάνει αποδεκτές τις ενστάσεις των αποκλεισμένων από τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για Δ/ντές – Δ/ντριες σχολικών μονάδων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας εξαιτίας τεχνικών λόγων επιτρέποντας ακόμα και την δια ζώσης κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών – φτάνει πια με τη «δικτατορία» της περιβόητης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της δήθεν «αριστείας» που μας πουλάει η κυβέρνηση της Ν. Δ. και το ΥΠΑΙΘ. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα, μετά από αίτημα του σωματείου μας, τοποθετήθηκε με απόφασή του το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με το υπ. αριθμ. πρ.: 303/20 – 1 – 2023 έγγραφό του προς το ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Με αφορμή της εξέταση των ενστάσεων από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας των 18 εκπ/κών – συναδέλφων μας, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από την διαδικασία επιλογής Δ/ντών – Διευθυντριών σχολικών μονάδων λόγω τεχνικού χαρακτήρα λαθών – αβλεψιών κατά την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών εγγράφων και την αποδοχή ορισμένων από αυτούς και τον εκ νέου αποκλεισμό των υπολοίπων, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων – μελών του σωματείου μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ως απαράδεκτη και απόλυτα διάτρητη τη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων και την αποδοχή μόνο ορισμένων από τους 18 συνολικά αποκλεισμένους από την διαδικασία και όχι όλων όσων κατέθεσαν ένσταση.

Δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι/κάποιες από αυτούς έγιναν δεκτοί/δεκτές και κάποιοι/κάποιες μη δεκτοί/δεκτές, αφού δεν εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκαν κάποιες ενστάσεις (π.χ. συνάδελφος υποψήφιος Δ/ντής που από αβλεψία του ηλεκτρονικού συστήματος δεν μπόρεσε να ανεβάσει και τις τρεις σελίδες του Π. Υ. Μ. αλλά μόνο την μία απορρίφθηκε η ένστασή του με το αιτιολογικό της μη υποβολής εμπρόθεσμου Π. Υ. Μ.).

Θεωρούμε ότι, για άλλη μια φορά, εγείρονται ερωτηματικά περί ευνοιοκρατίας και ημετεροκρατίας στη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων και ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να κάνουν δεκτές όλες τις ενστάσεις επιτρέποντας σε όλες/όλους τις/τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

ΚΑΛΟΥΜΕ εκ νέου το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του θέματος.

Τέλος όποιος/όποια από τα μέλη του σωματείου μας – υποψήφιος/υποψήφια βρίσκεται στη θέση να έχει απορριφθεί η ένστασή του μπορεί, εφόσον επιθυμεί, να χρησιμοποιήσει τον νομικό σύμβουλο του σωματείου μας για την παροχή οδηγιών αναφορικά με την προσβολή των αναιτιολόγητων και παράνομων αυτών αποφάσεων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στρεφόμενος κατά της συγκρότησης του πίνακα υποψηφίων Διευθυντών/Διευθυντριών της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητικο φεστιβαλ
13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου: Έκθεση μαθητικής δημιουργίας στις 25 Μαΐου
Ένα μεγάλο πολύχρωμο πάρτι θα ετοιμαστεί για να γιορτάσουμε τη λήξη του φεστιβάλ και της σχολικής χρονιάς όπως της αρμόζει!
13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου: Έκθεση μαθητικής δημιουργίας στις 25 Μαΐου
πιερρακακης
Πιερρακάκης: Κονδύλι 1,18 εκ.€ για αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ
Στόχος είναι η χρηματοδότηση πράξης για την αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ στο Μαρούσι, με σκοπό την αναβάθμιση,...
Πιερρακάκης: Κονδύλι 1,18 εκ.€ για αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ