ΑΕΙ: Μετά τα αμερικανικά πανεπιστήμια, συνέργειες με τα βρετανικά αναζητά το ΥΠΑΙΘ
Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσία της Νίκης Κεραμέως θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με μέλη του οργανισμού Universities UK International, αρμόδιου για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των βρετανικών Πανεπιστημίων

Επίσκεψη για την προώθηση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση, σε συνέχεια της επίσκεψης εκπροσώπων 30 κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ στη χώρα μας, θα πραγματοποιήσει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν οι Πρυτάνεις α. του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, ήτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Παπαϊωάννουβ. του αρχαιότερου ΑΕΙ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, γ. ενός Πολυτεχνείου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Ανδρέας Μπουντουβής και δ. ενός Περιφερειακού ΑΕΙ, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα λάβει μέρος τη Δευτέρα το πρωί σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη του οργανισμού Universities UK International, αρμόδιου για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των βρετανικών Πανεπιστημίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νομπελίστα καθηγητή Οικονομικών κ. Χριστόφορο Πισσαρίδη και στη συνέχεια με Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς, με στόχο την παρουσίαση των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας και τις ευκαιρίες που άνοιξε ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ «Νέοι Όρίζοντες». Στις συνεδριάσεις θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των σπουδαιότερων βρετανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Cambridge, Imperial, King’s, London School of Economics (LSE), Queen Mary, University College London (UCL), Birmingham, Bristol, Cardiff, Durham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Nottingham, Southampton, Warwick.

Την Τρίτη, η Υπουργός θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία του Λονδίνου και στη συνέχεια θα συναντήσει τη νέα Βρετανίδα Υπουργό Παιδείας, Gillian Keegan.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Zara
Η Zara κλείνει τις πόρτες της: Aνακοινώνεται το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων της
«Κλειδώνει» το λουκέτο στα Zara: Ο όμιλος Inditex βάζει «μαχαίρι» σε 136 καταστήματα – Τι σχεδιάζεται για την Ελλάδα
Η Zara κλείνει τις πόρτες της: Aνακοινώνεται το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων της
μετρο
Μετρό: Οι τρεις κομβικές επεκτάσεις που αλλάζουν τον χάρτη της Αθήνας
Το τριπλό μέτωπο του Μετρό: Ποιες είναι οι τρεις νέες επεκτάσεις που προχωρούν και το μεγάλο στοίχημα της Γραμμής 4
Μετρό: Οι τρεις κομβικές επεκτάσεις που αλλάζουν τον χάρτη της Αθήνας
Τενεκεδένιο Σχολείο Θεσσαλονίκης
Τέλος εποχής: Κατεδαφίζονται τα «τενεκεδένια» σχολεία της Θεσσαλονίκης
Ασύλληπτες εικόνες ντροπής: Οριστικό τέλος στα λυόμενα σχολεία που στέγασαν γενιές μαθητών - Η «προσωρινή» λύση 46 χρόνων από τον σεισμό του 1978!
Τέλος εποχής: Κατεδαφίζονται τα «τενεκεδένια» σχολεία της Θεσσαλονίκης