Φιλης
Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: «Δεν μπορεί να κρυφτεί η σκανδαλώδης εύνοια της κυβέρνησης προς τα ιδιωτικά κολέγια. Στατιστικά στοιχεία λοιπόν να δώσουν -και έπεται συνέχεια»

Τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «θα καταργήσει την λαιμητόμο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, θα αναβαθμίσει την ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα θέσει ακαδημαϊκά κριτήρια για την αξιολόγηση και πιστοποίηση, αντί για εμπορευματοποίηση, των ιδιωτικών κολεγίων», επανέλαβε σήμερα ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις Κεραμέως.

Ο κ.Φίλης κάλεσε την υπουργό Παιδείας, η οποία νωρίτερα σε συνέντευξή της είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να επαναφέρει το σύστημα όπου έμπαιναν στα ΑΕΙ υποψήφιοι που είχαν γράψει «1 στα 20»,  να δώσει επίσημα στατιστικά στοιχεία από το 2010, όταν η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου κατήργησε τη «βάση του 10» που είχε θεσπίσει η προκάτοχός της Μ. Γιαννάκου

«Τα όσα είπε η κα Κεραμέως δεν συνιστούν μια συνηθισμένη υπερβολή αλλά μια προσπάθεια προεκλογικής προπαγάνδας και παραπλάνησης των πολιτών για να δικαιολογήσει την πολιτική της. Αλήθεια, με τι βάση εισάγονται οι νέοι στα ιδιωτικά κολέγια, που στα πτυχία τους η κυβέρνηση έχει χαρίσει επαγγελματική ισοδυναμία με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων;», διερωτήθηκε.

Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη

Η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από τα πανεπιστήμια λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ισχυρίστηκε άλλη μια φορά, ότι έμπαιναν υποψήφιοι που είχαν γράψει «1 στα 20». Καλούμε την κα Κεραμέως να δώσει επίσημα στατιστικά στοιχεία από το 2010, όταν η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου κατήργησε τη «βάση του 10» που είχε θεσπίσει η προκάτοχός της Μ. Γιαννάκου. Κι αν δεν έχει δυνατότητα να ανατρέξει σε παλαιότερα χρόνια, ας προσκομίσει στοιχεία από τις εξετάσεις του 2020, όταν η ίδια ήταν υπουργός Παιδείας. Τα όσα είπε η κα Κεραμέως δεν συνιστούν μια συνηθισμένη υπερβολή αλλά μια προσπάθεια προεκλογικής προπαγάνδας και παραπλάνησης των πολιτών για να δικαιολογήσει την πολιτική της. Αλήθεια, με τι βάση εισάγονται οι νέοι στα ιδιωτικά κολέγια, που στα πτυχία τους η κυβέρνηση έχει χαρίσει επαγγελματική ισοδυναμία με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων; Ή ακόμα χειρότερα, πώς είναι δυνατόν σε ορισμένες περιπτώσεις να αναγνωρίζει τους τίτλους των κολεγίων και όχι ορισμένων τμημάτων δημόσιων πανεπιστημίων; (κάτι που φάνηκε πρόσφατα με το διαγωνισμό για διορισμούς στο δημόσιο). Το δικαίωμα των νέων στην μόρφωση είναι ιερό και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο fake news και ψευδών. Με τέτοια, δεν μπορεί να κρυφτεί η σκανδαλώδης εύνοια της κυβέρνησης προς τα ιδιωτικά κολέγια. Στατιστικά στοιχεία λοιπόν να δώσουν -και έπεται συνέχεια.

Και μια δέσμευση: ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει την λαιμητόμο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, θα αναβαθμίσει την ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα θέσει ακαδημαϊκά κριτήρια για την αξιολόγηση και πιστοποίηση, αντί για εμπορευματοποίηση, των ιδιωτικών κολεγίων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να χάσετε λίπος από την κοιλιά: Μια γρήγορη και αποτελεσματική δίαιτα και προπαντός υγιεινή

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα