πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 1 Οκτωβρίου 2021, διαδηλωτές ΟΛΜΕ
George Vitsaras / SOOC
Καταγγελία Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών: Απέκρυψαν από τις ΕΛΜΕ το πραγματικό σκοπό που συγκάλεσαν Γενική Συνέλευση που ήταν να νομιμοποιήσουν τη συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές κόντρα στην πλειοψηφία του κλάδου

Νέα καταγγελία εναντίον των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ, ότι δεν τους απασχόλησε ποτέ πως ο κλάδος θα μπει ξανά σε αγωνιστική τροχιά, πως θα αντιπαρατεθεί με τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, πως θα οργανωθούν ξανά αγώνες που θα στριμώχνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά με κομματική παρέμβαση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μετατρέπουν αυτές οι δυνάμεις την ΟΛΜΕ σε μια άλλη…. ΓΣΕΕ, κάνει η παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΜΕ) Εκπαιδευτικών.

Εχουν προηγηθεί πολλές ανάλογες καταγγελίες από ΕΛΜΕΟπως υποστηρίζει η ΑΣΕ, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την απεργία σε αγαστή συνεργασία των ηγεσιών ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ έβαλαν τη συγκεκριμένη απόφαση για ψηφοφορία. Οι ΕΛΜΕ που δεν είχαν συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα προφανώς και αποχώρησαν από τη Γενική Συνέλευση καταγγέλλοντας αυτή τη μεθόδευση αυτών των παρατάξεων. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. συνέχισε τη διαδικασία χωρίς καν να υπάρχει απαρτία στο σώμα.

Ολη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Ένα ακόμα επεισόδιο στον εκφυλισμό και στον κατήφορο εκτυλίχθηκε στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, από τις ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ. Αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται πολύ μακριά από τις αγωνίες των συναδέλφων και τα προβλήματα των σχολείων, σχεδιάζουν και υλοποιούν ακραίες διαλυτικές καταστάσεις σε μια ιστορική Ομοσπονδία, την ΟΛΜΕ, βάζουν πλάτη σε κάθε κρίσιμη επιλογή της κυβέρνησης, σε κάθε κρίσιμη καμπή που ο κλάδος σηκώνει κεφάλι.

Στη Γενική Συνέλευση Προέδρων της 19ης Νοέμβρη, η μόνη «καούρα» που είχαν ήταν να «νομιμοποιήσουν» την απόφαση που πήραν να συμμετέχουν στις ψευτο – εκλογές της Κεραμέως για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Φαίνεται δεν κατάλαβαν τίποτα από τη μεγάλη αποχή των συναδέλφων που απείχαν με πάνω από το 66% του κλάδου πανελλαδικά και σε μεγάλες περιοχές και πόλεις ξεπέρασε το 70%. Μάλλον πιο πολύ νοιάζονται να πάρουν ξανά τα εύσημα από την Κεραμέως (βλ. ευχαριστήρια επιστολή του Υπουργείου) πάρα από τους συναδέλφους... Ο καθείς εφ' ω ετάχθη!

Αφού ανέβαλλαν την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση στις 22 Οκτωβρίου με την αστεία δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν σε ολόκληρη την Αττική να βρουν αίθουσα (!) επί 35 ημέρες, αποφάσισαν, Τετάρτη βράδυ 16 Νοέμβρη, τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων για το Σάββατο 19 Νοέμβρη με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την κήρυξη κλαδικής απεργίας μέσα στον Δεκέμβρη. Στην αρχή την βάφτισαν εξ αναβολής Γενική Συνέλευση έτσι δεν θα χρειάζονταν σύγκλιση νέων Γενικών Συνελεύσεων και Δ.Σ. Όταν όμως πιάστηκαν με τη «γίδα στη πλάτη» γιατί αυτή η απόφαση ήταν αντικαταστατική (με βάση το καταστατικό της ΟΛΜΕ η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 20 ημέρες, διαφορετικά ακυρώνεται) κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης τη βάφτισαν έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Όμως στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις συζητιούνται εισηγήσεις, θέσεις, προτάσεις, γίνεται σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ ή των Δ.Σ. και αποφασίζει ο κλάδος συντεταγμένα. Οι ηγεσίες των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ συνειδητά προχώρησαν σε μια fasttrack διαδικασία για να «υποκλέψουν» μια απόφαση στήριξης των «κάλπικων» αιρετών. Απέκλεισαν συνειδητά νησιωτικές ΕΛΜΕ που αδυνατούσαν να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση όπως δημόσια κατήγγειλαν οι ίδιες. Είναι ολοφάνερο ότι μέσα σε 1 ημέρα (η προηγούμενη ήταν οι συγκεντρώσεις του Πολυτεχνείου) δεν θα μπορούσαν και δεν πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες ΕΛΜΕ σύγκληση όχι Γενικών Συνελεύσεων αλλά ούτε καν σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων. Χάλκευσαν το σώμα των Προέδρων για να στηρίξουν μια θέση που συνάντησε την κατακραυγή του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης από την αρχή της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης αλλά και την ώρα της ψηφοφορίας ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό το σώμα δεν μπορεί να συζητήσει τίποτε άλλο πέρα από την πρόταση του Δ.Σ. για 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία μέσα στο Δεκέμβρη, γιατί ήταν το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης που έστειλε η ΟΛΜΕ στις ΕΛΜΕ.

Μάλιστα δεκάδες ΕΛΜΕ στην τοποθέτηση τους είπαν ότι δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση να ψηφίσουν τίποτε άλλο πέρα από την πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Η μεθόδευση ήταν προφανής! Απέκρυψαν από τις ΕΛΜΕ το πραγματικό σκοπό που συγκάλεσαν Γενική Συνέλευση που ήταν να νομιμοποιήσουν τη συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές κόντρα στην πλειοψηφία του κλάδου.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την απεργία σε αγαστή συνεργασία των ηγεσιών ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ έβαλαν τη συγκεκριμένη απόφαση για ψηφοφορία. Οι ΕΛΜΕ που δεν είχαν συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα προφανώς και αποχώρησαν από τη Γενική Συνέλευση καταγγέλλοντας αυτή τη μεθόδευση αυτών των παρατάξεων. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. συνέχισε τη διαδικασία χωρίς καν να υπάρχει απαρτία στο σώμα.

Οι ηγεσίες των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ έχουν επιλέξει πλευρά. Δεν τους απασχόλησε ποτέ πως ο κλάδος θα μπει ξανά σε αγωνιστική τροχιά, πως θα αντιπαρατεθεί με τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, πως θα οργανωθούν ξανά αγώνες που θα στριμώχνουν την κυβέρνηση της ΝΔ. Με κομματική παρέμβαση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μετατρέπουν αυτές οι δυνάμεις την ΟΛΜΕ σε μια άλλη…. ΓΣΕΕ! Θέλουν να προσαρμόσουν την Ομοσπονδία στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, όπου τα αντιλαϊκά μέτρα θα περνάνε χωρίς να ανοίγει «μύτη», την ώρα που τσακίζεται η ζωή των εργαζομένων, που χειροτερεύει καθημερινά με γοργούς ρυθμούς η κατάσταση των σχολείων, που συνθλίβονται τα δικαιώματα των μαθητών μας. Θέλουν μια Ομοσπονδία που απλά θα παρακαλεί να κάτσει σε μια καρέκλα διαλόγου για να διαπραγματευτεί πόσα τελικά θα χάσουμε.

Η πρόταση για κλαδική απεργία μέσα στον Δεκέμβρη με αιχμή τις αυξήσεις των μισθών πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από αυτή τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστη τη στάση των Παρεμβάσεων. Προκαλεί πραγματικά εντύπωση η στάση τους να μην ψηφίσουν την πανεκπαιδευτική απεργία και ταυτόχρονα να αντιπαλέψουν με κάθε πρόφαση τη συμμετοχή των ΕΛΜΕ στην πραγματική μαζική σύσκεψη Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο συνδικάτο Οικοδόμων, σε αντίθεση με τις Παρεμβάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μόνο μεγάλες κουβέντες και παχιά λόγια να λέγονται για συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματίων και αγώνες από τα κάτω και όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα να «στρίβουν δια του αρραβώνος!»

Οι εκπαιδευτικοί και οι ΕΛΜΕ δεν θα επιτρέψουμε την κατρακύλα της Ομοσπονδίας! Πρέπει να την εμποδίσουμε, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στις αρχαιρεσίες των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Μέσα από την κοινή μας δράση έτσι όπως εκφράστηκε από τα 77 σωματεία κατά της «κατηγοριοποίησης των σχολείων», τα 86 σωματεία που απείχαν από τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία, την μαζική σύσκεψη 55 Συλλόγων και ΕΛΜΕ στις 19 Νοεμβρίου, θα συνεχίσουμε. Είναι ο μόνος δρόμος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει τον κλάδο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αυτόν τον δρόμο θα υπηρετήσουμε οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!