ηλεκτρονικές εκλογές
«ΣΥΝΕΚ- ΔΑΚΕ - ΠΕΚ απέτυχαν να ποδηγετήσουν τους εκπαιδευτικούς και να ξεπλύνουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης», σημειώνουν οι Παρεμβάσεις Δυτικής Αθήνας - Κάνουν λόγο για «μεγάλη νίκη των δυνάμεων του αγώνα και συντριπτική ήττα Κεραμέως»

Για «μεγάλη νίκη των δυνάμεων του αγώνα και συντριπτική ήττα Κεραμέως» κάνουν λόγο οι Παρεμβάσεις Δυτικής Αθήνας, αναφορικά με τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

«ΣΥΝΕΚ- ΔΑΚΕ - ΠΕΚ απέτυχαν να ποδηγετήσουν τους εκπαιδευτικούς και να ξεπλύνουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης», τονίζουν ακόμα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Μεγάλη νίκη των δυνάμεων του αγώνα και συντριπτική ήττα Κεραμέως οι ηλεκτρονικές εκλογές- φαρσοκωμωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια!

ΣΥΝΕΚ- ΔΑΚΕ - ΠΕΚ απέτυχαν να ποδηγετήσουν τους εκπαιδευτικούς και να ξεπλύνουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς στη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας που συντάχθηκαν με τις αποφάσεις των 3 ΕΛΜΕ της περιοχής μας και αγνόησαν τις κάθε είδους κομματικές πιέσεις που τους ασκήθηκαν και άλλες παρεμβάσεις. Ακόμη κι όταν το επιτελείο της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ έβγαζε ψεύτικα στοιχεία [για τις δήθεν 45 ΕΛΜΕ που τάσσονταν υπέρ της ψηφοφορίας, χωρίς καν αυτές να αναφέρονται ονομαστικά!]. Ακόμη κι όταν παρενέβαιναν στη διαβλητή και αδιαφανή αυτή «εκλογική διαδικασία», έπαιρναν μόνοι τους παρατάσεις και έστελναν μηνύματα μέσω της «Ζeus elections», μετά και τις 5:00 το απόγευμα που τέλειωνε η φάρσα, καλώντας μας για 4η ή 5η φορά να «ψηφίσουμε».

Πρόκειται για ένα σοβαρό βήμα αντίθεσης στην Κεραμέως και τον αυταρχισμό της, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές (υποχρηματοδότηση, κενά και χιλιάδες χαμένες ώρες, αξιολόγηση, μέντορες, εξεταστικός Μινώταυρος της Pisa, απαξίωση συλλόγων διδασκόντων), αλλά και στην πολιτική της φτώχειας, ακρίβειας, καταστολής που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η εξαιρετικά μεγάλη αποχή είναι νίκη ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και στην προσπάθεια χτυπήματος του ζωντανού μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος μέσω της επιβολής του ν. Χατζηδάκη. Τους προειδοποιούμε ότι κάθε στιγμή κυβέρνηση και διοίκηση θα νοιώθουν την ανάσα και τη θέληση των εκπαιδευτικών.

Ηχηρό, επίσης, χαστούκι στα κομματικά επιτελεία των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ --που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις επιλογές του εργοδότη τους, παραδίδοντας ουσιαστικά τα σωματεία μας στον κυβερνητικό συνδικαλισμό-- αποτελούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών-καρικατούρα (ΑΠΟΧΗ για ΠΥΣΔΕ 75%, για ΑΠΥΣΔΕ 77% και για ΚΥΣΔΕ 78% στη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας). Με τη μεγάλη αποχή το μήνυμα και προς την Κυβέρνηση και προς την τρόικα της ΟΛΜΕ είναι ότι:

• Αυτή η διαδικασία είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και πρέπει να ακυρωθεί. Κανείς δεν πρέπει να αναλάβει θέση αιρετού. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940), όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, και την επανάληψη των εκλογών αποκλειστικά με δια ζώσης διαδικασία και έλεγχο των σωματείων.
Όλο αυτό το διάστημα, με τις συνεχείς αντιδημοκρατικές πρακτικές στην ΟΛΜΕ, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ- ΠΕΚ, προσπάθησαν να δείξουν μια πλαστή εικόνα για τους συναδέλφους και τα σωματεία τους, τις ΕΛΜΕ: ότι είναι έτοιμοι να προσκυνήσουν τα κυβερνητικά θέσφατα της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, το πέρασμα όλων των αξιολογήσεων και των άλλων βασικών τους πολιτικών. Καλλιεργούν την υποταγή, τη γονυκλισία, το προσκύνημα, ενώ μεγαλοποιούν τη δύναμη της εξουσίας, σπέρνοντας τον φόβο και τις απειλές, όταν οι συνάδελφοι συγκροτούν την αντίστασή τους, όπως με την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ στη βάρβαρη αξιολόγηση. Τέτοιον συνδικαλισμό μόνο η Κεραμέως και η κυβέρνηση χρειάζονται! Είναι αυτοί οι ίδιοι που εφαρμόζουν τον ν. Χατζηδάκη με τις ηλεκτρονικές εκλογές και, για τα μάτια του κόσμου, λένε ότι τον αμφισβητούν. Είναι αυτοί που έκαναν ένα συνέδριο-οπερέτα τον Ιούλη του ΄22. Είναι αυτοί που «ανέβαλαν» τη γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 22 Οκτώβρη, που μόνοι τους σκόπιμα καθόρισαν πολύ αργά, για να φιμώσουν τη φωνή και θέληση του εκπαιδευτικού κόσμου και των ΕΛΜΕ, για αποχή από αυτές τις εκλογές παρωδία, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις αξιολόγήσεις, για την απόκρουση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και για απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια και τη μίζερη ζωή των κουπονιών και των voucher που μας επιφυλάσσουν.

• Πρέπει αμέσως να προκηρυχθούν γενικές συνελεύσεις και ΓΣ Προέδρων [12/11], τόσο για την αποκατάσταση της συνδικαλιστικής νομιμότητας [σε μια ιστορική Ομοσπονδία με μεγάλους αγώνες στην πλάτη της την οποία τείνουν να μετατρέψουν σε δευτεροκλασάτο φερέφωνο της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής], όσο και για την χάραξη της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

• Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για να μπει τέλος στην ακρίβεια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

• Αυτοί που οδήγησαν τον κλάδο σε αυτές τις καταστάσεις, αν έχουν τσίπα και ευθιξία, θα πρέπει να παραιτηθούν, για να αποκατασταθούν η ενότητα και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Προχωράμε μπροστά μαζί με τα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ, και τον συντονισμό τους.

• Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Ένας μόνο δρόμος υπάρχει, η νίκη! Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται με θυσίες και αγώνες!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα