Υπουργείο Παιδείας
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Με αποφάσεις δικαστηρίων το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να σφραγίσει το στόμα των εκπαιδευτικών - Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη νομική σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ, δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, η 1066/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της απεργίας-αποχής που προκήρυξε η 
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μόλις λάβουμε την απόφαση θα την δημοσιεύσουμε

Τι προηγήθηκε

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 29ης Αυγούστου 2022 για στήριξη των κινητοποιήσεων των Ομοσπονδιών – μελών της και αφού έλαβε υπόψη της το με αρ.133/27.9.2022 αίτημα της Δ.Ο.Ε., αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις διαδικασίες και καθήκοντα που προβλέπονται στις με αρ.Φ12/102913/ΓΔ4/2022 και Φ12/102919/ΓΔ4/2022 υπουργικές αποφάσεις (Β΄ 4509/2022) ως εξής:

α) απεργία - αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4/2022 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει από την ως άνω Υπουργική Απόφαση,

(β) απεργία - αποχή από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Παιδαγωγικών Συμβούλων - Μεντόρων (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει με την ως άνω Υπουργική Απόφαση, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Νίκη Κεραμέως

Αμέσως η Νίκη Κεραμέως προχώρησε σε νέα αγωγή ενάντια στην απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις διαδικασίες και καθήκοντα που προβλέπονται για το θεσμό του «μέντορα» και του ενδοσχολικού συντονιστή

Δηλώσεις εκπροσώπων των εκπαιδευτικών

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ 

στο ΔΣ της ΔΟΕ, Ασβεστά Ειρήνης και Ρέππα Ντίνας 

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεδριάσει ΤΩΡΑ και να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Δεν θα υποταχτούμε στις απαγορεύσεις.

Αναμενόμενη και χωρίς εκπλήξεις η αγωγή του υπ. Παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία – αποχή της ΔΟΕ. Μια κίνηση που είναι αντίστοιχη της επιθετικότητας της κυβέρνησης εναντίον του δικαιώματος της απεργίας, εφαρμόζοντας το ν. Χατζηδάκη.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στους θεσμούς του μέντορα και ενδοσχολικού συντονιστή, ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο, αξιολόγηση που επιχειρεί να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ να ποινικοποιήσει για άλλη μια φορά τους αγώνες του κλάδου, στέλνοντας στα δικαστήρια την προκηρυγμένη απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ, δείχνουν περίτρανα την πλήρη απομόνωση του υπουργείου Παιδείας από τον εκπαιδευτικό κόσμο. Αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στέκεται αντίθετη στην πολιτική του υπουργείου και δεν την υλοποιεί γι’ αυτό ο μόνος δρόμος για το υπουργείο και την Κεραμέως είναι να την επιβάλει «δια ροπάλου». Με τη νέα προσφυγή  επιβεβαιώνει ότι όλα όσα διακηρύσσει για τους εκπαιδευτικούς που δήθεν στηρίζουν την πολιτική της, είναι παραμύθια. Η νέα προσπάθεια μπλοκαρίσματος της Απεργίας Αποχής θα απαντηθεί άμεσα κι αποφασιστικά από τους εκπαιδευτικούς.

Τώρα είναι η στιγμή να αναγκαστεί το ΥΠΑΙΘ να τα πάρει όλα πίσω!

Απαιτούμε από τη ΔΟΕ:

·να επαναπροκηρύξει Α-Α από όλες τις διαδικασίες από τους θεσμούς της ατομικής αξιολόγησης (μέντορες κ.λπ.)

·να καλέσει και να συντονίσει την επαναπροκήρυξη Α-Α από τα πρωτοβάθμια σωματεία

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η νέα παραπομπή της Α-Α της ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια από  την Κεραμέως ζητήσαμε την άμεση σύγκλιση του ΔΣ της ΔΟΕ προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία και σχεδιασμός για τη συντεταγμένη απάντηση του κλάδου σε κάθε ενδεχόμενο.  Οι  συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ) σιωπούν και αρνούνται να καθορίσουν ακόμα και την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ δε λένε κουβέντα για τα επόμενα βήματα για τη συνέχιση της Α-Α και του αγώνα. Δίνουν πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της και δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για το αν σχεδιάζουν να αφήσουν ακάλυπτους τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς στα σχολεία που εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη διάλυση του συλλόγου διδασκόντων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων.

Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που  απειλούν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Αν το ΔΣ της ΔΟΕ αρνηθεί να προχωρήσει στα παραπάνω, καταθέτουμε αυτή την πρόταση σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων (ΔΣ/ΓΣ/επιτροπές αγώνα κ.λπ.) ώστε να υλοποιηθεί σε συντονισμό των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων.

Αυτά οφείλουν να σηκώσουν τη σκυτάλη της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου! Να συνεχίσουν τον αγώνα με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.

Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoliko_hpa
ΗΠΑ: Σοκαριστικό τροχαίο με σχολικό - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά
Σχολικό χτύπησε σε αυτοκίνητα, έπεσε από λόφο και προσέκρουσε σε σπίτι - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά - Δύο μαθητές βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση
ΗΠΑ: Σοκαριστικό τροχαίο με σχολικό - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά
kataigida.jpg
Καιρός: Άστατος την Παρασκευή 2/12 με βροχές και τοπικές καταιγίδες
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο τις πρωινές ώρες κυρίως στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με παροδικές νεφώσεις στην...
Καιρός: Άστατος την Παρασκευή 2/12 με βροχές και τοπικές καταιγίδες
floratos_emmanouil
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος
Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της τον Εμμανουήλ Φλωράτο Ομότιμο Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος
κιβωτός του κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση
Νέα κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που είχε κατηγορήσει στέλεχος της ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίηση
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση