Μα πού πήγαν όλοι οι εκπαιδευτικοί;

Πλέον αποτελεί συχνό φαινόμενο οι εκπαιδευτικοί να είναι τα μεγάλα θύματα των επαγγελμάτων, όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και στα φροντιστήρια (ιδιαίτερα και μη) και να πρέπει να ανεχθούν προσβλητικές συμπεριφορές από γονείς, μαθητές και εργοδότες.

Τα τελευταία χρόνια (ιδιαιτέρως μετά τον κορονοϊό) η θέση και η αξία του εκπαιδευτικού έχει υπονομευθεί τρομερά στην ιδιωτική εκπαίδευση, αφήνοντας χώρο για εκμετάλλευση, κακομεταχείριση και διάθεση για παραίτηση.

Ανάμεσα στους νέους διδάσκοντες είναι κοινή ιδεολογία ότι η διδασκαλία αποτελεί ένα καζάνι που βράζει και πολλοί αναζητούν εργασιακή απασχόληση σε εντελώς διαφορετικούς κλάδους, με σκοπό να βρουν την ασφάλεια και τον σεβασμό που τους αναλογεί.

Γονείς

Οι γονείς νιώθουν την υποχρέωση ανά πάσα στιγμή να εκφράζουν τις απόψεις τους (τεκμηριωμένες με τη δικαιολογία "δεν ξέρω εγώ το παιδί μου;") και να υποδεικνύουν πώς πρέπει να γίνεται η σωστή διδασκαλία, ασχέτως του επαγγέλματός τους.

Επίσης, στα φροντιστήρια θεωρούν ότι πάντα έχουν δίκιο και ανερυθρίαστα καλούν να κατηγορήσουν ακόμα και για ασήμαντα γεγονότα, όπως π.χ. ότι το παιδί τους δεν ήπιε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, ή ένιωσε προσβεβλημένο επειδή κάποια/κάποιος καθηγήτρια/καθηγητής δεν του είπε καλό απόγευμα με ευγενικό τρόπο και άλλα πολλά. Και φυσικά οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων λένε και ευχαριστώ.

Εν μέρει οφείλουμε να δείχνουμε μία κατανόηση γιατί πρόκειται για μία επιχείρηση που τρέφει αρκετούς εργαζόμενους και θέλει να διατηρήσει το καλό της όνομα, αλλά θυσιάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και συχνά το νουθετεί για ασήμαντα ζητήματα, παραβλέποντας την επαγγελματική τους δεινότητα.

Παιδιά

Καλά, χρυσά και άγια, αλλά οι συνήθειες πλέον έχουν αλλάξει και τα παιδιά αποτελώντας πιστά αντίγραφα των γονέων τους αναπαράγουν συμπεριφορές που μόνο σεβασμό δεν δείχνουν προς τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στον τρόπο που τους απευθύνουν τον λόγο, όσο και στις ίδιες τις συμπεριφορές που επιδεικνύουν, ενίοτε κάνοντας πράγματα επικίνδυνα και βίαια. Πιθανότατα θεωρούν ότι είναι παιχνίδι; 

Παράλληλα, ακόμα και μεταξύ τους θορυβούν και μιλάνε με ιδιαίτερα προσβλητικό λεξιλόγιο, ενώ συχνά δεν λείπουν οι απρεπείς ερωτήσεις προς του διδάσκοντες και οι ατάκες του τύπου "εμείς σας πληρώνουμε και άμα θέλουμε σας διώχνουμε".

Κρίμα και πάλι κρίμα...

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aris_diastima
Αστρονομία: Νέες ενδείξεις για μεγα-τσουνάμι στον Άρη από πτώση αστεροειδή
Νέες ενδείξεις για μεγα-τσουνάμι στον Άρη, λόγω της πτώσης μεγάλου αστεροειδούς πριν 3,4 δισεκατομμύρια χρόνια
Αστρονομία: Νέες ενδείξεις για μεγα-τσουνάμι στον Άρη από πτώση αστεροειδή
usa-police-astynomia.jpg
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
«Ο φάκελος άνοιξε και τα γεγονότα είναι εγκληματικής φύσης», διευκρίνισε η εισαγγελέας, εξηγώντας ότι η ανακάλυψη έγινε το πρωί, έπειτα από «κλήση...
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια