Διαδικτυακή ενημερωτική σύσκεψη – συζήτηση για την αξιολόγηση τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00

Διαδικτυακή ενημερωτική σύσκεψη – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00, στην οποία θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν μέλη του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. για τον αγώνα ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ Ν. 4692/2020 & 4823/2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ – ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαδικτυακή ενημερωτική σύσκεψη – συζήτηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00 στην οποία θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν μέλη του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. στον παρακάτω σύνδεσμο: https://minedu-primary.webex.com/meet/dimpolixr

Ο αγώνας ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση συνεχίζεται.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έχει ήδη ανακοινώσει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης στη βάση των αποφάσεων του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.  με το οποίο μπορούμε να αποτρέψουμε την αξιολόγηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους αγώνα που έχουμε πρόσφορους.

Σε συνέχεια αυτού ύστερα από τις εξελίξεις ενημερώνουμε για τα παρακάτω :

Η απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ (για λογαριασμό της Δ. Ο. Ε.) από τον ορισμό μεντόρων & ενδοσχολικών συντονιστών (άρθρα 92 και 93 του ν. 4823/2021) βρίσκεται σε ισχύ και καλύπτει όλες/όλους τις/τους συναδέλφους εκπ/κούς της Π. Ε.

Το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. έχει αποστείλει σε όλους τους συλλόγους των διδασκόντων τα ενιαία κείμενα αποτίμησης και προγραμματισμού (σχολικού έτους 2022 – 2023) για Δημοτικά Σχολεία – Νηπιαγωγεία – Ειδικά σχολεία/νηπιαγωγεία και οι σύλλογοι των διδασκόντων μπορούν να κάνουν χρήση αυτών ως όπλων αποδόμησης και ακύρωσης της αξιολόγησης στην πράξη, όπως ακριβώς έγινε και το περσινό σχολικό έτος 2021 – 2022 (επισυνάπτουμε τα ενιαία κείμενα & σχέδια πρακτικών για τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων). Με βάση τον προγραμματισμό του ΥΠΑΙΘ οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων πρέπει να γίνουν μέχρι τις 20 – 10 – 2022.

Οι αποφάσεις του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και της ΑΔΕΔΥ μας καλύπτουν πλήρως και καλούμε τις/τους συναδέλφους να αγνοούν πλήρως κάθε είδους παραπληροφόρηση και διάχυση ψευδών ειδήσεων περί συνεπειών για όσες/όσους συντάσσονται με τις αποφάσεις της Δ. Ο. Ε. και της ΑΔΕΔΥ με βάση και την περσινή εμπειρία μας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ (για τον ορισμό μεντόρων & ενδοσχολικών συντονιστών) ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ της ΔΟΕ αποδόμησης της «αξιολόγησης» στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων και νηπιαγωγείων μας.

Καλούμε τις/τους Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων να εφαρμόζουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων περί υιοθέτησης των ενιαίων κειμένων αποτίμησης και προγραμματισμού της ΔΟΕ διότι σε άλλη περίπτωση έχουν νομικές και διοικητικές κυρώσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για οποιαδήποτε αυθαιρεσία και προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τις/τους συναδέλφους – μέλη του σωματείου μας σε διαδικτυακή ενημερωτική σύσκεψη – συζήτηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00 στην οποία θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν μέλη του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. στον παρακάτω σύνδεσμο: https://minedu-primary.webex.com/meet/dimpolixr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε